"Tiltsák be az illegális tevékenységeket" – ordított egy transzparensről a taxisok siráma az egyik Uber-ellenes tüntetésen nemrég.

Ehhez képest lassan jobb ötletnek tűnik zsebeseket ölelgetni a villamoson, mint taxiba ülni: alig kezdődött el a Sziget, egy hiéna máris kifosztott és megvert egy ír turistát, tegnap óta pedig ez a fotó kering a Facebookon:

Újabb pofátlan taxis vadászik a SzigetnélA képet Anna lőtte a Filatorigát HÉV megállóhelynél éjjel fél kettőkor.

Hogy hatóságilag fix, 280 forintos kilométerenkénti díjon szállíthatna a taxis?

Leszarom, elérajzolok egy egyest, úgy máris 1280 Ft lesz!

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
De az UBER az nem volt jó!!!Ezek a mocsok taxis hiénák bezzeg most jók!!! Mert az Uberesek becsületesen taxiztak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
De az UBER az nem volt jó!!!Ezek a mocsok taxis hiénák bezzeg most jók!!! Mert az Uberesek becsületesen taxiztak!!!
nemkati
@dr. prédikátor: Az egyik becsületesen taxizik de nem adózik, a másik becstelenül taxizik, de adózik. Lehet választani. :(
oncogito
@nemkati: - hihetetlen hazugság, hogy az uberesek nem adóztak!
Tényleg van még ember, aki elhiszi ezt az ocsmányságot...?
radikalisdemokratak
ájjá bocsánat!
,
DE
.
nemkati egy hülye, míg oncogito nem a
.
LÉNYEGRE KONCENTRÁL!
.
tekintettel arra
.
A TÉNYRE,
.
hogy a taxisok, s a taxitársaságok, mint az
.
A VALÓS ADATOKBÓL KIDERÜLT AZ UBERHEZ KÉPEST NEM ADÓZTAK!
.
mindemellet gusztustalan kanyhaló gecik, mint
.
A GECIGÁNY
.
javaslom mindenkinek, aki kíváncsi milyen is egy taxis, látogasson ki a Keleti pályaudvarhoz, álljon be a parkolóba, s figyelje meg mit, és hogyan művelnek!
van köztük egy arab, nagy mercivel jár, az a múltkor összeverekedett az arab pénzváltókkal, míg a magyar taxisok a legocsmányabb tahó mélymagyar patkányok igazi, megtekinthető példányai!
human
Egy párhuzam a politikai elitváltással. Ellenzékben Orbán is felemelte a hangját a korrupció és az offshore lovagok miatt. Aztán az ellenzék eltűnt és most ő lop és offshoreozik, csak pofátlanabbul.
nemkati
@oncogito: @radikalisdemokratak: Nem hazudtam, és hülye sem vagyok, de akinek ez jólesik, hát mondogassa.
Valóban, az UBER adózik (ebben igazatok van). Csak nem Magyarországon.
oncogito
@nemkati: - én azt mondtam, hogy az uberes adózik. Nézz utána, számlaköteles (hány taxis ad számlát) készpénz nincs nála, a banki kivonat meg nem hazudik. Ezután fizet adót.
A taxisok nagyságrendekkel több adót elcsalnak, mint amennyit az Uber külföldre adózik.
És nagyságrendekkel több pénzt harácsol az utastól.
oncogito
@nemkati: - hogy ne értsd félre, az uberes itthon adózik, személyi jövedelemadó és tb formájában.
A taxis meg harácsol és adót csal -- idehaza.
oncogito
@nemkati: - ja, és nem egy és nem két taxis verte már meg utasát és nem csak külföldit!
nemkati
@oncogito: Tehát taxisnak csak a verekedős, csaló gazemberek mennek, uberesnek meg a jóravaló, tisztességes emberek. :) Szerintem meg egyik kutya, másik eb, vagy egyik 19, a másik egy híján 20, lehet választani. A taxisok nem adnak számlát, és mivel a számlák alapján adóznak, adót csalnak, méghozzá hatalmas összegben. Az UBER pedig? Az meg pl. ilyen:
www.origo.hu/gazdasag/20150523-uber-nav-ellenorzes-szabalytalansag.html

Én mindenesetre egyiket se védem.
oncogito
@nemkati: - nincs igazad. Mert taxis ellen hiába teszel feljelentést, nem lesz semmi. Míg az uberesre ha van panasz, másnaptól már nem megy utashoz.
Nem tudom, hogy az uberes tisztességesebb-e de a körülmények nem engedik csalni.
Én bizony védem az ubereseket, sajnálom, hogy a hatalom áldozatai. Mert a hatalom a csaló, agresszív alakoknak kedvez.
human
@nemkati: Szerintem két dologról van szó. Nem az verte ki a biztosítékot, hogy az Uber cég hol adózik (ez a vita már Google és társai esetében megvolt) hanem hogy a sofőrök adóznak-e a jövedelmük után. Ezt időközben rendezték is. Az pedig a költségvetésbe megy tudtommal.
A nagy hiba az, hogy nem vizsgálták meg, hogy mik az uber előnyei a taxikkal szemben. Én például fontosnak tartanám, hogy a sofőr beazonosítható legyen és értékelhető legyen online felületen. Ez talán visszatartaná őket attól, hogy lenyúlják a turistákat. A másik előnye volt még az Ubernek, hogy tudtad előre milyen útvonalon szállítanak. Ez sem kedvezett a hiénáknak. Ezeket át lehetett volna venni az Uber-ből és az utasok jobban védve lennének, az adóbevétel pedig nőne.
human
@oncogito: Nem lepődnék meg, ha a taxisok vastagon tejelnének valakinek, hogy ne legyen Uber.
nemkati
@human: A taxisoknál az verte ki a biztosítékot, hogy az uberesnél nem lehetett látni, mi után adózik, adózik-e egyáltalán. Ha "ezt időközben rendezték", akkor ez a probléma megszűnt, de az tény, hogy létezett. A taxisok meg olyasmi miatt háborogtak, ami a saját számlájukra is írható.

Ha a taxis nem ad számlát, akkor követelni kell, és addig nem fizetni. Külön szerencse, ha ezért nem ver meg. :D
És eddig is biztosan csak a becsületes taxisofőröket ölték meg, szúrták hátba.
oncogito
@human: - nekem első perctől ez volt a feltételezésem. Akár pénz, akár "szolgálat" felajánlása, ha tüntetés kell a hatalom mellett...
oncogito
@nemkati: - ha picit gondolkodsz - a banki kivonat ott van feketén, fehéren, a számlákat és ezzel együtt az adózást is lehet forintra beazonosítani.
Nem is kell könyvelőnek lenni hozzá, hogy valaki ezt megértse...
oncogito
@nemkati: - vajon nálad miért nem veri ki a biztosítékot, hogy taxisnál ténylegesen nem lehet megállapítani, hogy mi után adózik és mi megy nála zsebre?
Vagy te mindig kaptál taxistól számlát...?
nemkati
@oncogito: Igen, nekem szerencsém volt, kértem, és kaptam. De sose vittem túlzásba a taxizást. :DDD
Nálam mind a két esetben kiveri a biztosítékot, ha valaki nem adózik. Megnyugodtál?
oncogito
@nemkati: - az uberes kérés nélkül ad. Nekem sajnos gyakrabban volt szükségem a közelmúltban taxira (nincs autónk) és sosem kaptam számlát. Igaz, nem is kértem - de bevallom nem mertem!
nemkati
@oncogito: Az se mindegy, melyik taxis cég kocsijában utazol. Neked van előnyöd, ott a rendszám, a cég neve, tudod, hova fordulj. A legtöbb gond az ismeretlen taxis társaságokkal, azoknak a hiénáival van.
oncogito
@nemkati: - legyen neked. Úgyis a te vágyad teljesült - én szívből sajnálom az ubereseinket.
nemkati
@oncogito: Tévedsz. Én nem vagyok az uber ellen, se a taxisok ellen, egyik ellen se. A csalókat, szélhámosokat, hiénákat viszont utálom.
oncogito
@nemkati: - egyetlen uberes sem volt sem csaló, sem szélhámos. Akkor most hogy is vagy ezzel?
nemkati
@oncogito: nemkati ma 13:18
www.origo.hu/gazdasag/20150523-uber-na...

Nem a szívem csücske a NAV, de akkor most mit is állapítottak meg ennél az ellenőrzésnél, és kiknél?
Nem én támadom az ubert, nem én védem a taxisokat, te véded az ubert, akkor is, amikor nem kellene.
oncogito
@nemkati: - a fájl nem található. Egyébként egyetlen ellenérvet sem tudsz felhozni arra, hogy kizárólag banki utalással való fizetésnél NEM LEHET ADÓT CSALNI egyetlen uberes vállalkozónak sem. Hogyha törvényesen maga az Uber adózik másutt, az meg nem adócsalás.
Bizony, hogy elfogult vagy, mert a tények sem győznek meg. Ennyi.
Hellcat
A többi taxisnak kéne agyonvernie az ilyeneket mert bemocskolják a szakmát. JÓ VICC...majd pont magyarorszgáon mi?...
wagabund
..."Leszarom, elérajzolok egy egyest, úgy máris 1280 Ft lesz!"...

nakkérem...az ötlet adott...

ügyes.
nemfideszes
A hatóság válasza (lépése) pedig ugyan az lesz mint Berki videójának esetében, mert ez egy következmények nélküli ország...
kkalman
Az egyen taxik, tarifák bevezetése előtt több taxistársaság működött Pesten. Elfogultak mondhatják, hogy most is megvannak ezek a társaságok, de győzzön is meg, aki ezt állítja. Mitől különböznek a taxis társaságok egymástól? Az egyen kanárisárga színükben? Az egyen tarifájukban? Legfeljebb a taxisok különböznek egymástól, Az egyik szemét, a másik szemetebb, tisztelet a kevés kivételnek. Ez a pofátlan árdrágítás meg aztán mindent visz. Ezt a pofát, aki ezt csinálta még a gépjármű vezetéstől is eltiltanám örökre, hogy még véletlenül se tudjon akár csak feketén is taxizni.
bakegya
Nem is tudom mi a f...on háborogtok.A fizetőképes magyar polgárok vendégül látását a balatoni sportkikötőben már rég megvalósították fideSS.-ék... 128o... ez egy rögzitett -minimál-ár.
PONTOSAN ennyiért csobbanhatsz-ha kiver a víz akkor is,ha jeges a magyarok tengere akkor is ...
A faesztiválból meg nem kell feszkót csinálni-elmehettek a POLTHOZ IS,AKKOR IS ENNYI,HA VAN AKI MEGFIZETI,MÉRT NE...VICCTOR BEVÉDTE...TÖRVÉNYES???-mert a magyzsar reformok működnek!
human
Most volt a hírekben, hogy a BKK ellenőrzései alapján minden második taxis csal. Külön érdekes volt ez után meghallgatni a taxisok képviselőjét, aki elég optimistán azt mondta, hogy azt a néhány hiénát meg kell büntetni és akkor a több majd jogkövető lesz. Persze mi mást mondhatott volna.
sgyuri2003
A propaganda arról szólt, hogy az Uber nem adózott. Ami nem volt igaz. Találtak ugyan olyan Uberes-t aki nem adott számlát, de mivel az Uber rendszer ebből a szempontból is zárt volt, a bevételt nem tudta eltitkolni az adózás elől. Minden fuvar biztonságosan lekövethető volt, mert a rendszerben csak komoly regisztráció után kerülhetett a szolgáltató.
Ráadásul a sárgák nagyságrenddel rosszabb számlaadási statisztikát produkáltak az ellenőrzések során, ráadásul a fuvarok sem dokumentáltak központilag mint az Ubernél voltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok