A népszavazásnál erősebb, demokratikus intézmény, amely révén az emberek közvetlenül beleszólhatnak a politikába, nincsen – mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Tv2 Mokka című műsorában csütörtökön.

Rogán Antal szerint a népszavazáson feltett kérdésnél nincs fontosabb a közeljövőt illetően, mert az Európai Bizottság egy felső korlát nélküli, állandó mechanizmusban gondolkodik megkönnyített családegyesítéssel, amely akár több millió ember Európába áramlását is jelentheti. Felidézte: másfél év alatt másfélmillió ember érkezett Európába. Ezzel párhuzamba állítva megjegyezte, hogy az Amerikai Egyesült Államok évente 85 ezret enged be.

Arra a kérdésre, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint nem lesz érvényes a népszavazás, a miniszter azt mondta: ő másféle kutatásokat is ismer, majd kiderül hogyan döntenek az emberek.

Megjegyezte azonban, hogy a jelenlegi kormány számára ha hárommillió a nem szavazatok száma, az ugyanúgy kötelező, mint ha több.

Arra a felvetésre, hogy érvénytelen népszavazás nem jelent kötelezettséget, Rogán Antal azt mondta: három-három és félmillió ember véleménye többet jelent, mint 199 parlamenti képviselőé.

Szerinte bármilyen jogszabály, akár az alkotmány is módosítható egy következő kormány, illetve a parlament által, a népszavazás eredményét azonban nem lehet megmásítani, így ha valaki azt akarja, hogy ne történjen kényszerbetelepítés, akkor azt most lehet eldönteni. Hozzátette: a népszavazás eredménye nem vonható vissza, az a nép akarata, és Brüsszelnek azt el kell fogadnia.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Az Október 2.-án a választás tétje Orbán hatalma.
Amelyben nem lesz 4.125.000 szavazó+1 fő és annak 50% + 1 ember szavaz nemmel akkor Orbánnak menni kel a hatalomból, amennyiben van tisztesség benne .
De ezt kétlem,hogy van benne tisztesség.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Ezen a kérdésen már csak a libsi migráncssimogatók agonizálnak.
Ők még most se értenek semmit.
A normálisan, felelősen gondolkodó emberek már rég tudják a választ.
Brüsszel bekaphattya a kötelezőjével.
Hellcat
És ha érvénytelen lesz akkor azt is el kell fogadni, hogy szarna rá az emberek...abba is tessék majd beletörődni. Persze ez még mindig nem más mint a kubatov lista frissítése és állapotfelmérés mennyire tudnak csalni...
Macskaszem
@Szókrakész: NINCS kötelező betelepítés. Átaludtad az elmúlt heteket vazzze? És az ilyen orbánbirka szentül hiszi, hogy mások a hülyék, és ő az, aki ért valamit abból, ami körülötte történik, pedig fingja sincs róla.
magyarbakancs
Az Október 2.-án a választás tétje Orbán hatalma.
Amelyben nem lesz 4.125.000 szavazó+1 fő és annak 50% + 1 ember szavaz nemmel akkor Orbánnak menni kel a hatalomból, amennyiben van tisztesség benne .
De ezt kétlem,hogy van benne tisztesség.
Hellcat
@magyarbakancs: Ha érvénytelen lesz azt is ki fogják magyarázni nyugi...Naponta érkezik legalább 3-4 olyan hír ami miatt politikusoknak mennie kéne...szóval az ingerküszöb már a holdat karcolja néha.
Aki Én
@Szókrakész: Tudod az a helyzet, hogy senki nem akar migránsokat. Még azok sem, akik nálad jobban átlátnak a szitán és nem hiszik, hogy ez a kamu népszavazás bármilyen hatással lenne a népvándorlásra.
De talán te válaszolsz végre arra a kérdésre, hogy ha a demokrácia fokmérője a népszavazás, és valóban számít a népakarat, akkor miért nincs népszavazás egyéb közügyekben? Például a 18.000 ezer idegen beengedéséről, ami csak egy kis csoportnak hoz eszméletlen hasznot. De sorolhatnánk...
magyarbakancs
@Aki Én: Kérdezd meg mérnem népszavasztunk az alkotmányról,olimpiáról,nyugdíj pénztárakról?
nemfideszes
"három-három és félmillió ember véleménye többet jelent, mint "... a másik 4.5-5 millió emberé.
Bringás
Ez fáj libsiéknek! Nem tud Orbán ebből rosszul kijönni, libsiék pedig jól!
Nagyon szórakoztat!
Szókrakész
@Aki Én: Azért mert az egész parlament egy maffiaszervezet.

Hidd el, egyiket se istenítem.
Itt a maffián belüli pozició harcok mennek.
A Donok Harca című filmet forgatják.

És a legrosszabb, hogy a Don Corleonék nem is Magyarországon élnek.
Nem onnan irányítják ezeket a beteg kis Donokat.

Orbán vs. Gyurcsány

www.youtube.com/watch?v=UHDK92EzvB4

www.youtube.com/watch?v=IKbFsmLi6TE
Aki Én
@Szókrakész: ,,A normálisan, felelősen gondolkodó emberek már rég tudják a választ."
Vagyis nem hiszünk ezeknek.
Szókrakész
A bunkóknak nem azon kéne őrjöngeni, hogy a 3,5 millió szavazat minél több vagy kevesebb.
Ha annyira lázadni, változtatni akarnak, akkor menjenek el szavazni és dobjanak egy x-t az igenhez.
Nem otthonról hőbörögni, csak mert a köcsög ellenzéki pártok azt üzenték nekik, hogy ne szavazzanak.
De annyi eszetek nincs.

A pártvezéreknek ezzel semmi nem változik.
Továbbra is ott ülnek a parlamentben dagadtra hízva a tomporukat, milliós fizetésekért, míg ti az adótokból etetitek őket és a jövőben a migráncsokat is.
Mind a szoclakások fenntartásával, segélyezésükkel, iskoláztatásukkal, mind a börtönben guggolókkal, mind az áldozataik kórházi ellátását finanszírozva, ...

Nem pampogni kell, hanem cselekedni.
Emeljétek fel a tomporotokat és másszatok el az urnákig.
Ott aztán mindenki igen-nem választ adhat.
Hellcat
Ha érvénytelen lesz akkor érvénytelen lesz...senkit nem érdekel mire mennyien szavaztak egy érvénytelen szavazáson...Ha egy teszt 50 ponttól van meg akkor a 49 pont és a 4 pont is ugyan úgy megbukott.
karma1
@Szókrakész: Tudod, en mar mindent elhiszek, mindenkire mindent rahagyok - Teged sem akarlak meggyozni semmirol sem, mert tiszteletben tartom a velemenyedet. (Igaz, sosem voltam libsi-bolsi-komcsi, sem en, sem a csaladtagjaim, de a barataimat is ugy valogattam meg, hogy ez a partoskodas szerencsesen kimaradt az eletembol, tehat kerlek, ne hasznlad mindenkire ezt az agyonkoptatott libsi-bolsit, mert ez egy nagyon "occso" lemez...:o(((()

Csak azt szeretnem tudni, hogyha otthon leulsz egy csendes sarokba, Magad ele teszel egy papirlapot, 3 egyenlo oszlopot csinalsz, es az elsobe beirod, hogy "Kvotaellenes nepszavazas" a masodikba azt, hogy "18000 ugyanolyan szir migrans siman betelepitve fejenkent 300 ezer euroert" es a harmadikba meg azt a cikket, amiben orban Afrikaban hirdeti alavalo mocskos modon a munkalehetosegeket Magyarorszagon " ( propeller.hu/itthon/3242681-hirdetesben-toboroz-migransokat-kormany-afrikabol-hogy-jojjenek-ide#v1704673 ),. es azt is tudod, hogy ezt mind a harmat a csuti focibuzi vezenyli, akkor Te ezt hogy tudod osszehozni Magadban EGYETLEN kerdesse, magyarul: a menekultkerdessel??? Mert lenyegeben mindharom dolog azzal foglalkozik, csak eppen mas-mas aspektusbol.

Sztem ebbol is latszik, hogy orban mar annyifele hasadt a sajat tudataban, amiben ez a 3 antagonisztikus ellentmondas teljesen megfer, mert egyik nap Napoleon o, aztan Kossuth Lajos, majd vitez lobanyai horthy miku...

Vajon hany szerepet fog meg eljatszani nektek , es foleg: mennyi ideje van meg erre???
nemfideszes
@Szókrakész: 444.hu/2014/11/12/cicakkal-toplistakkal-es-politikai-elemzesekkel-indul-moszkvaban-a-sputniknews-a-putyinista-buzzfeed/

„Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni.”... csak ti nem!
Szókrakész
@karma1: Ha én leírhatnám, amit erről az Orbán-Sintér Sanya Ma fiáról eddig olvastam?!?!?!
De nem teszem, mert ...kedves az életem.
Edmond Dantes
Egyáltalán,akkor minek népszavazás,ha az érvénytelen is érvényes?
Kisbundi
Tóni! Te csipás,szemű agyament, már régóta tudom, hogy minden törvényt úgy értelmeztek, hogy számotokra kedvező legyen!Ne gondoljátok, hogy ebben az országba rajtatok kivűl csak hülye emberek vannak! Ki kell, hogy ábrándítsalak!
yazo64
@Edmond Dantes: Ez csak egy drága közvélemény kutatás lesz '18-ra...
remenykedo
@Szókrakész: Ma a gatya,,, hattya??? Viszont még orbán és bandája hamarosan bekaphatja, ha továbbra is mocskolódik, Qrválkodik az EU többi tagja kárára. Ha megunják a kisgömböc trollkodását, kiszúrhatják. Megindíthatják a haza felé vezető vonatokat a magyar migránsok számára, na ha ők újra kénytelenek lesznek mindent újra feladni és visszatérni a kilátástalanságba, na akkor bekaphatjatok amit tőluk kaptok. Az lesz nektek, a teknek es fidesznek a réges régen kierdemelt jutalom falatka, ami a torkotokon akad nem kis időre.
gulyasgyula
@magyarbakancs: Ez a legnagyobb marhaság amit ma olvastam ..Ki mondta a teljes lakosság felének kell nem.mel szavazni hogy győzelemnek számitson ..Ha a futbalba a 2:1 győzelemnek számít akkor itt is a nemek aránya az igenhez képest dönti el ki győzött ..Ti úgy számoltok ahogy akartok 2018-ig Orbán a király mert a többség őt ismeri el ..Hol láttatok olyat hogy a kissebség miatt egy kormány lemond ..?? ILyen nincs, nem is volt , nem is lesz ahogy a nóta mondja ..Egy darabig még dagonyázzatok ..
Szókrakész
@remenykedo: Te engem rossz helyre sorolsz be.
Desischado
@kkalman: Bár már ott látnám! orbán addig hazudhat és lophat, amíg mi azt nem mondjuk, hogy elég!
magyarbakancs
@gulyasgyula: Te kinek írtad ezt a szösszenetet?
Értesz a választási törvényhez?
Nem akkor ne írogassál butaságokat.
A szavazó képes lakosságnak 50%-kának kel elmenni + 1 fő, hogy érvényes legyen az ügydöntő népszavazás.
Mert van ügydöntő és vélemény kifejező népszavazás.
Ez ügydöntő.
Imádod Orbánt?
magyarbakancs
@gulyasgyula: Az Angol miniszterelnök is ki írt egy népszavazást.
El is bukta le is mondott.
Orbánnak, ha szemernyi tisztesség lenne benne, ha elbukja az ö általa ki írt népszavazást menni - e kell.
Tisztességes politikus ezt teszi, lemond.
Tisztességtelen meg marad.
gulyasgyula
@magyarbakancs ...Ez csak egy vélemény nyílvánitó népszavazás ..Angliába sokminden másképpen van mint nálunk ..Nem imádom Orbánt ..Bármikor szívesen megyek tüntetni a stadionok ,az olimpia stb ellen ..Nincs benne a törvénybe hogy érvénytelen népszavazás esetén lemond ..Csak azért írom le hogy ne legyen nagy a csalódás ..Tisztességes politikus meg a világon nincs ...
magyarbakancs
@gulyasgyula: Tisztességes miniszterelnök ki ír egy népszavazást, és azt bármilyen ok folytán érvénytelen, és eredménytelen lesz, annak lekel mondani egy NORMÁLIS ORSZÁGBAN.
Mivel mi zseb diktatúrában élünk ezért az a talpig, soha nem hazudós miniszterelnök nem fog lemondani.
MIVEL a HATALAOM VÁNYA NAGYOBB MÉG a DUGÁS VÁGYÁNÁL is NÁLA.
gulyasgyula
@magyarbakancs: ..Ez az Angol miniszterelnök csak egy eset és a lemondási ok se biztos hogy az amit a világ lát ..A politikus egy külön faj ..Számukra természetes a hazugság ..
mariaberta
Brüsszel el is fogadja majd az eredményt efelől nincs kétségem
aremy
@Macskaszem: nem aludta át csak a nyálát veri ezerrel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.