Október elsejétől azért fizetünk 6 forinttal többet a benzin és 13 forinttal többet a gázolaj literéért, mert az olaj alacsony világpiaci ára miatt adót emelt a Fidesz – írja közleményben Oláh Lajos, a DK parlamenti képviselője.

Ezekben a hónapokban az egész világon örülhetnek az autósok az olcsóbb tankolás miatt, a magyaroknak azonban többet kell fizetniük az Orbán-kormány megszorítása miatt.

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy a kormány hagyja meg az olaj alacsony világpiaci árából fakadó hasznot a magyaroknál. A DK javaslata nem csak az áremelést akadályozta volna meg, hanem egyenesen olcsóbbá tette volna a benzint és a gázolajat, hiszen az olaj világpiaci ára is óriási esésen van túl. A Fidesz az Országgyűlés gazdasági bizottságában azonban ragaszkodott a megszorításhoz és elutasította a DK benzinár-csökkentését.

A DK szerint szégyen, hogy az Orbán-kormány ismét teljes mellszélességgel kiállt a magyar autósok különadóztatása mellett, miközben minden európai embernek olcsóbb lett a tankolás. A DK szerint a rekord-magas benzinár a szolgáltatások és az élelmiszerek árán is érződni fog, ezért általános áremelkedést okozhat az unortodox kormányzati megszorítás.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
De most akkor mi van @Verőce: ? Májusban azt ígérted nem lesz ilyen, mert nem csökken az olaj ára. Becsaptál, vagy már akkor is olyan ostoba voltál mint ma?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
De most akkor mi van @Verőce: ? Májusban azt ígérted nem lesz ilyen, mert nem csökken az olaj ára. Becsaptál, vagy már akkor is olyan ostoba voltál mint ma?
Aki Én
@Aki Én: @Verőce: Megvan. Akkor ezt bírtad mondani:

,,Szóba sem jön az adóemelés, mert nem megy mégegyszer 40 dollár alá az olajár. Az a kitermelőknek is gazdaságtalan, inkább odacsapnak az IS-nek. Két napig a semmin csámcsogtatok. Te ebben nem látod a szépet...? :)"
Nessy
érdekes, ellenzékben pont pártunk és kormányunk harcolt az adó csökkentésért, pedig akkor sokkal drágább volt az olaj világpiaci ára! Már kezdjük megszokni, hogy aminek csökken a világpiaci ára, azért mi többet fizetünk. Lásd földgáz. Viszont jó páran meggazdagodnak belőle!
vonotok
A NEM szavazok rádöbbenek már arra mit is tettek. Milyen hatalmat adtak ennek a g...k???
Vagy nekünk is követni kell az Angol példát, és a népszavazás után fogunk rádöbbenni, istenem mit tettem???
desiro
Jozsef Varga :A csuti majom várbaköltözése 10-er annyiba kerül. Mi a véleményed barom fideSSnyik???
quadrocopter
Egy ilyen mocskos, korrupt, bűnöző, luxusbandától más nem is várható. A szutyok, megrögzött, tisztességtelen, lényéből eredően hazudozó ismét bizonyított.
"Tartsátok szárazon a puskaport!"
patyuka
Ameddig napjaink szégyenletes történései közepette a regnálók vérforraló ocsmányságainak taglalásakor nem kevesen - lényegében még mindig 'azemútnyócévmeggyúcsányahibás'- féle észbontó logikával és "racionalitással" visszafelé mutogatva - azokat ócsárolják, akik gyökeres változásokat akarva/követelve a visszásságokat rendre szóvá teszik, minden megtörténhet, de közállapotaink jobbulása aligha!
Fradigege
Ingyenélő megélhetési paraziták. Mit várunk ezektől? Lámpavas. Ez a megoldás.
Hellcat
@Aki Én: Zseniális...nem is értem miért nem válaszol :) :)
kukac50
Azért emelik az árat,hogy legyen mit ellopni Nekik! A legkevesebbet keresők veszik a legdrágábban az üzemanyagot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.