Az Országgyűlés november 8-án megtartja a zárószavazást az alaptörvény hetedik módosításáról, amely kizárná, hogy az Európai Unió felső korlát nélkül hajthasson végre kényszerbetelepítést Magyarországra – erősítette meg csütörtöki sajtótájékoztatóján a parlament törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke.

Gulyás Gergely kijelentette: a kormánypárok a változtatást olyan nemzeti ügynek tekintik, ahol nincs helye különböző pártérdekeknek, és ha az nem kap megfelelő támogatást, az azt jelenti, hogy egyes politikai erők a nemzeti ügyekben sem képesek túllépni saját hatalmi érdekeiken.

A kormánypárti politikus visszautasította a Jobbik által megfogalmazott "zsarolást". Mint fogalmazott, mindegy, hogy az általuk felvetett kérdésben kinek van igaza, a két ügy nem kapcsolható össze. Ezzel arra utalt, hogy az ellenzéki párt a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény-módosítás támogatását.

Gulyás Gergely emlékeztetett a Jobbik elnökének áprilisi álláspontjára, amikor Vona Gábor is hazaárulónak tekintette azokat, akik nem szavazzák meg az alaptörvény módosítását. Emiatt hangot adott azon véleménynek, miszerint a Jobbik most csak kifogásokat keres az elutasításra.

"Meggyőződésünk és reményünk, hogy a Jobbik gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény-módosítást" – fogalmazott, hozzátette ugyanakkor: számítanak az LMP képviselőire is, és arra, hogy még az MSZP-ben is vannak, akik támogatják a nemzeti ügyet, bár, mint fogalmazott, az elmúlt hetekben tanúsított magatartásuk nem ad erre okot.

November 8-án mindenki választ kap arra, hogy a migráció ügyében melyik politikai erő hol áll – fűzte hozzá.

Gulyás Gergely elmondta: a törvényalkotási bizottság csütörtökön ugyan éles vita mellett tárgyalta meg, de egyhangúlag fogadta el az alaptörvény-módosításhoz benyújtott kompromisszumos változtatást.

A napirend tárgyalásakor az MSZP és az LMP képviselői sem voltak jelen.

Gulyás Gergely leszögezte: a hetedik módosítás a választópolgárok október 2-án kinyilvánított akaratát képezi le, kizárva, hogy Magyarországot a közösségi és a nemzetközi joggal ellentétes módon az Európai Unió felső korlát nélküli betelepítés elfogadására kényszerítse. "Úgy gondoljuk, ez szükséges ahhoz, hogy az országot meg tudjuk védeni mindattól a veszélytől, amelyet a migráció jelent Európa egészére és az ország számára" – fűzte hozzá.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön egy olyan módosítást fogadott el az előterjesztéshez, amely kimondja, hogy a menedékjog biztosításának alapvető szabályait sarkalatos törvény határozza meg. A kezdeményezést a bizottság ülésén a Jobbik üdvözölte, képviselői azonban jelezték, hogy csak feltételük teljesülése esetén támogatják az alaptörvény módosítását.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Jól van "HamisGulyás" doromboltál egyet a dilis farpofájába, de azért csak nem tudjátok lenyelni, hogy Vona odatolta a szátok elé a "lócicit"! Mert megérdemlitek, a gránátot meg a hónotok alá lázmérőnek!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Jól van "HamisGulyás" doromboltál egyet a dilis farpofájába, de azért csak nem tudjátok lenyelni, hogy Vona odatolta a szátok elé a "lócicit"! Mert megérdemlitek, a gránátot meg a hónotok alá lázmérőnek!
aremy
@quadrocopter: a lócici az ugye a ló pöcse? bocs de nem tudtam ki hagyni meg az is lehet hogy a bringás vagy a szórakész nem tudta ezért is nevesítettem meg.
quadrocopter
@aremy: Igen, az, de van közismertebb neve is, sokkal rövidebben.
aremy
@quadrocopter: csak nem négy betű? de az két értelmű mert szokták mondani képviselő urakra is ugye?
quadrocopter
@aremy: De bezony, négy bötű, egy magánhangzóval.

A Rejtvény újság külföldi utat ígért a nyertesnek ha egyik rejtvényüket hibátlanul megfejti.
Volt benne egy érdekes: " Női nemiszerv -négy betű" Egyedül a helyi plébános írta azt, hogy "segg"!
aremy
@quadrocopter: ugye most nem magázol? amúgy meg naggyon jó
aremy
@Perwool: és hol kapni ilyen vetni valót ??
Perwool
@aremy: A parlamentben, de minek akarod szaporítani?-:)))
aremy
@Perwool: hátha az enyém jobban sikerülne.
quadrocopter
@aremy: Valami génkezeltet válassz, mert az összesnek a neve nem fér rá erre a példányra!
Perwool
Az EU-s jog, nemzetközi jog, azonban magasabb szintű (a magyar kormány aláírta), mint az alaptákolmányunk.
"idegen állampolgár – amelybe az Európai Gazdasági Térség polgárai nem tartoznak bele – Magyarország területén az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban, a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet."
Ez most is így van!!!
Most az érvénytelen népszavazás után ugyanúgy "megteszik a szükséges jogi lépéseket", mintha a nép szavazta volna meg, akkor nem volt szükség népszavazásra!!!
"Gulyás Gergely emlékeztetett a Jobbik elnökének áprilisi álláspontjára, amikor Vona Gábor is hazaárulónak tekintette azokat, akik nem szavazzák meg az alaptörvény módosítását."
Miért nem szavaztátok meg áprilisban?? Miért baxtatok el közel 20 milliárdot?? Áprilisban nem volt nemzeti ügy?? Ja, hogy akkor még az "ellenzéki" párt javasolta???
eszegfu
Hát engem kiváncsivá tett ...vajon milyen lesz a módositás szövege, ha most Gulyás előrevetiti: "... közösségi és nemzetközi joggal ellentétes módon az EU felső korlát nélküli betelepités elfogadására kényszeritse" M.o-t..." Rendben, mondjuk módositják, de akkor ez az EU-ra hogyan vonatkozik?! Sehogy... nem? Ha a 27 országból 20 megszavaz bármit is (M.o. meg nem), akkor a többség akarata kell, hogy érvényesüljön.
Lepényleső
A gránit szilárdságú alaptörvény,ma már csak gránitőrlemény,s ez csak egy enyhe vélemény?
quadrocopter
@Perwool: A hibbant leírt egy feleselges kört, hogy ne tűnjön nagyon bukottnak! Pénz nem számít - adóforintból ment a játék!
quadrocopter
@eszegfu: Mesélnek, mert szenvednek, mint a fába szorult féreg, a hibbant meg a hordája kapott egy méretest az orczájába és nem tudják a szájukban forgatni!
eszegfu
@quadrocopter: De látod, hogy ezt a hülyeséget mennyien megkajálják, mintha ezzel egy gordiuszi csomót oldanának meg!? Szerintem az Alaptörvény toldozgatása eddig is egy nagy kalap "szoárét" eredményezett és azt most szét is kenik!
Zeta
2.án a nép nem nyilvánított érvényes véleményt, tehát ,nem döntött a kormány számára megfelelően!
És erre ,ők azt szajkózzák, hogy matematika eddigi számításai ,nem helyesek, még akkor sem ,ha ők hülyék matekból!
Nessy
Érdekes, sem az Alaptörvény megalkotásánál, sem az eddigi hat változtatásnál nem érdekelte öket senki véleménye. most viszont 15 milliárd forint elszórásával, már hetek óta nyavalyognak.
Most jönnek az "ország érdekeivel", meg a zemberek véleményével, meg a marslakók üzenetével. Holott csak Orbán hatalom mániájáról van szó!
aremy
jó jó de már nem szeretem a csokit igaz a viktor és csapata traktál vele.
Perwool
@aremy: Nincs több, vagyis lenne, és azt Te is szeretnéd, csak nem tudom fiú vagy vagy lány?
kepkezelo.com/images/49oczem4c0xe8bleq1oe.jpg
szaboria1
Nem csodálom ha ilyen alaptörvényünk lett. Ez a Gulyás még egy kiforratlan 35 éves akinek még igen kellet volna gyakorolni a jogot nem csak tanulni. A Répási sokkal többet tudott de azt is kigolyózták.
kissé felnőttem
@Perwool: hm, lágy de nekik amilyen mohók bekaphatják
aremy
@Perwool: fiú?lány hát nekem is olyanom van de nem csokiból .
Perwool
@aremy: Na akkor válassz a kínálatomból! De azért jelezz vissza, hogy a diétát választod, vagy a szép szeműt!Akkor meg fogom tudni, hogy aremy, férfi vagy nő)-:))))
kepkezelo.com/images/7g3yo8qxgny8av1pqvys.jpg

kepkezelo.com/images/l2ft38lzmr4m6a5otglp.jpg
kissé felnőttem
amikor a jobbik 2 hónapig is ezt fujta lehet,hogy nagy volt a szél akkor nem hallották meg hogy pár mondatban az alaptörvénybe lehetne foglalni. 15-17 milliárnyi ablakon ki postán ki eredménye + - nulla =: vezetőknek hogy értsék Érvénytelen Most már meg Nem kéne rinyálni. Melldöngetősen hazaárulózni mert ez a szó bizony kétélű. Jogász urak elvtársak se a dobogón se azon kivűl A másikról : TESSÉK MÁR JÓT VAGY SEMMIT, !!!
aremy
@Perwool: jó de már jeleztem hogy az enyém véreres és ne csoki szóval fiúú
Perwool
@aremy: Jó, jó így már egyértelmű! Tudod én meg barna vagyok szőke beütéssel( melírozott)!
Így, néha nem értek mindent elsőre! -:))))))))
Látod egy kérdőjel is megzavar!
aremy
@Perwool: szóval nem direkt szőke.de azért tényleg kösz a képeket.mondhatni én is érthetettlen vagyok és deres.
Perwool
@aremy: Egy tisztes őszes halánték a nő számára ajándék...
Kisbundi
Öcsém! Köpd ki a szilvákat a szádból! Akkor talán normálisan tudsz majd beszélni!
tutajos
Na nézzük tökös legények !
Ki lesz közületek a két görény ???
aremy
@Perwool: én is ráztam magam a@Kisbundi: beszólásán
kissé felnőttem
@Perwool: nem semmi ki kéne sorsolni mikor kit dijjazzunk vele
bakegya
GAULYÁS FŐ A FAZÉKBAN-ki eszi meg???-
kissé felnőttem
Gergely!!! ezt meg direkbe:1953-54 -ben Nagyapám nevelt egy farkaskutyát, Német juhász avagy séfehund ha érthető Én mérgesitettem riogattam keritésen kivülről. Mikor felnőtt soha tőbbé nem engedett a kertbe.Megjegyezte a viselkedésemet. Na csak, azért ahogy az ellenzékkel az uralkodónak vagy magukat annak hívők bánnak az csapódik vissza, Ez a jobbikra is érvényes . Miért kell piszkolni a másikat ha egyszer visszaüt az bizony fájó is leket keveseknek is meg sokaknak is. Ahogy bánok én a másikkal azt kapom és azt várhatom. Makulátlan ember nem élt még a földön Nem is fog TUDTA?
kukac50
A Fideszesek gyávábbak, mert nem mernek Viktornak ellent mondani.Beszari banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.