Magyarország erősödik, ennek hatásait az embereknek is érezniük kell, erről szól a fizetések emelkedését jelentő bérmegállapodás – hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán péntek este.

Tuzson Bence felidézte, hogy jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkennek.

Az államtitkár szavai szerint aki akar és tud dolgozni, ma a korábbinál könnyebben talál munkát, Magyarország pedig jó úton halad a teljes foglalkoztatottság felé.

Tuzson Bence fontosnak nevezte az adózás egyszerűsítését, mivel – mint mondta – sokszor nehézkes az adminisztráció.

A társasági adó jövő évtől 9 százalékra csökkentett szintje a legalacsonyabb az Európai Unióban – közölte az államtitkár.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezzel a "bér emeléssel" nem jár rosszul a költségvetés, bár miután a kis vállalkozásoknak nem sokat jelent a 4 + 1 %, viszont a minimálbér emelés miatt becsődölhet egy részük, lehet hogy még sem olyan jó ötlet. A multiknak a 10 + 4 % már tényleg fedezi a béremelés egy részét. A kialakuló bérfeszültség is problémát jelenthet. A kormány verheti a mellét, hogy milyen gáláns a dolgozókkal. Hogy milyen problémák lehetnek, az már nem érdekli. Majd legfeljebb utólag keres egy bűnbakot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Nem gondolom, hogy Tuzson valaha is meghatározó tényező lehet bármely ország szellemi életében, ami azt jelenti, hogy senkit nem érdekel amit itt összehablatyolt.
not me
"Tuzson: Magyarország erősödése miatt nőnek a fizetések"

NEM!!!

Féltek, ezért próbáljátok növelni a fizetéseket, de ukázzal ez nem működik, te vérbuta magyar paraszt.. Vágod!?
Semmit nem tesztek gazdaság erősödésért, MERT NEM ÉRTETEK HOZZÁ - VÁGOD!?
1magyar
Csak az árak ne nőnék tízszerezésre!
JAJMÁR
Erősödik, de mihez képest? Miből és meddig? Mikor jut el az "okosodásig"?
lampa laz
Erősödünk, combosodunk mint szúnyog a konditerembe, te marha.
kamazuka
Bencus,Bencus!
Ha azt a szót hallod hogy bérlázadás.Arról mi jut eszedbe?
Nekem időelőtti kormányváltás.
Képzeld el,hogy egy ilyen bevillan.Fülek farkak behúzva.
30% kenyéráremelés?Még azt mondom rendben.De akkor a transcerealia feliratú vagonokat fel kellene tartóztatni a határon.Mert helyette a selejt minőségű francia importbúza bejön naná hogy drágán.
Én úgy tudom,hogy a hazai búza nemzeti kincs.Mikor lenyilatkozzátok hogy elegendő mennyiségű kíváló minőségű gabona termett,akkor miért kell 30%-al emelni a kenyér árát?
Édekes játékot játszatok.Nem csak a kockát dobjátok el de az visszafelétek gurúl állandóan 6-os ra jön ki,és bár társas a játék,nincsen ellenfél.
Ennek a vége a monokini lesz.El kell majd dönteni.Felül,vagy alúl.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.