Magyarország erősödik, ennek hatásait az embereknek is érezniük kell, erről szól a fizetések emelkedését jelentő bérmegállapodás – hangoztatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán péntek este.

Tuzson Bence felidézte, hogy jövőre a minimálbér 15 százalékkal, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkennek.

Az államtitkár szavai szerint aki akar és tud dolgozni, ma a korábbinál könnyebben talál munkát, Magyarország pedig jó úton halad a teljes foglalkoztatottság felé.

Tuzson Bence fontosnak nevezte az adózás egyszerűsítését, mivel – mint mondta – sokszor nehézkes az adminisztráció.

A társasági adó jövő évtől 9 százalékra csökkentett szintje a legalacsonyabb az Európai Unióban – közölte az államtitkár.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Ezzel a "bér emeléssel" nem jár rosszul a költségvetés, bár miután a kis vállalkozásoknak nem sokat jelent a 4 + 1 %, viszont a minimálbér emelés miatt becsődölhet egy részük, lehet hogy még sem olyan jó ötlet. A multiknak a 10 + 4 % már tényleg fedezi a béremelés egy részét. A kialakuló bérfeszültség is problémát jelenthet. A kormány verheti a mellét, hogy milyen gáláns a dolgozókkal. Hogy milyen problémák lehetnek, az már nem érdekli. Majd legfeljebb utólag keres egy bűnbakot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Nem hiszem, hogy az ország erősödése miatt nőnek a bérek. Szerintem csak túllopták magukat, félnek a következményektől ezért visszaosztanak valamit.
Szókrakész
"Tuzson: Magyarország erősödése miatt nőnek a fizetések"

Nem azért barmok!!!
Hanem azért, mert a nép már nem akar pisiért-kakiért dolgozni.
Kényszerhelyzetben a multik, a gazdaság.
Vagy többet fizet, vagy nincs többet ember, aki dolgozzon, ergo bukott a nyereség, a kizsákmányolási hányados.
Nessy
Ezzel a "bér emeléssel" nem jár rosszul a költségvetés, bár miután a kis vállalkozásoknak nem sokat jelent a 4 + 1 %, viszont a minimálbér emelés miatt becsődölhet egy részük, lehet hogy még sem olyan jó ötlet. A multiknak a 10 + 4 % már tényleg fedezi a béremelés egy részét. A kialakuló bérfeszültség is problémát jelenthet. A kormány verheti a mellét, hogy milyen gáláns a dolgozókkal. Hogy milyen problémák lehetnek, az már nem érdekli. Majd legfeljebb utólag keres egy bűnbakot.
papa.49
Az 1-3 személyes boltok a mikróvállalkozások, amik néhány emberrel működnek, és eddig is alacsony árréssel dolgoztak becsukhatják a kaput, mert ez a változás nekik kaput!!!
Zeta
Igen, emelik a béreket,jön a választás, .
Az emberek, aki tud az tovább halad nyugat felé!
A társasági adót csökkenteni ,mert az idén megint kevesebbet ruháztak be , mint az elmúlt évben!
Tudjuk, Ti , nem hazudtok!
quadrocopter
Nahát, most, a választás előtt nem sokkal derül ki, hogy nagyon szupcsi a gazdasági teljestmény, "dübörgünk" csak adminisztrációs hiba folytán, 6 évig senki nem vette észre!
Vigyázat a választási csalival, mert mindeképpen mi fizetjük vissza, vagy törlesztendő hitel, vagy adótrükk formájában!
Tehát nem kell a zokogástól begyulladt szemekkel tapsikolni, nem a sajátjukat osztják szét a tolvajok!
Clavigo
.és mindezt a cc@rt államtitkári pénzért tólja az arcunkba.
eugen4402
Látszólag ez egy szociálisan érzékeny kormány...
Valóságban szociálisan "vérzékeny". Már minden nap ajándék.
Clavigo
Tuzson Bunci,,,,,,,igazad van.A Felcsuti Nemzethhy Tébolyda ki van " combosodva " ,,mint egy botsáska...A bárányok meg hallgatnak,,,,,,,,,,,,Te Gyökér.
human
Ezzel a béremeléssel nagyobbat dobbanthat a fidesz, mint a rezsicsökkentéssel. Már ha lesz belőle valami, mert a tervbe belerondíthat az infláció és az elbocsátás.
sokanvagyunk
Úgy tudtam, piacgazdaság van... - bízzák arra.
Eladott Ország
Tuzson Bence választás előtti önfényezése.
A magyar gazdaság egyik fő problémája a magánberuházások, a vállalkozói beruházások
lejtmenete. Ebből következik előrevetítve is a gyengébb növekedési pálya, illetve a versenyképesség romlása és a további leszakadás közvetlen versenytársainkhoz. A társadalmi különbségek növekednek, és a társadalmi leszakadás mértéke riasztó méreteket ölt, a társadalmi kohézióval alapvető problémák vannak. Nem világos, hogy akik leszakadnak, őket mi fogja meg, milyen társadalmi védőhálók állnak a rendelkezésre.

Az Eurostat az eredeti magyar EDP-jelentésben szereplő 1,9%-ról 2%-ra módosította
Magyarország 2015. évi ESA szemléletű GDP-arányos államháztartási hiányát. Kínos, hogy
mivel megítélésük szerint az Eximbankot a kormányzati szektor részének kellene tekinteni, s a
kormány ezt vitatja, az Eurostat „…nem hiteles…” jelzővel illette a deficit és az adósság
adatokat. A korábbi magyar kormányok még soha nem kerültek hasonló helyzetbe.

Ha az Eximbankot a kormányzati szektor részének tekintenénk, az visszamenőlegesen,
évről évre folyamatosan növekvő mértékben, 2015-re mintegy 2 százalékponttal megemelné az államadósság GDP-hez viszonyított szintjét. Évente néhány tizedszázalék-ponttal kisebb lenne az eddigi és jövőbeli javulás mértéke is...stb.
Cicamama55
Ez mese! A Mercédesz dolgozók szándékának nyomására, egyben a gyár megtartására hamarabb ráfognám én a kormánynak eme döntését, -amely pár órával a beharangozott nagy sztrájk előtt született meg. Természetesen a közelgő választást sem hagynám ki, mint döntően befolyásoló tényezőt. És hogy milyen meggondolatlan volt ez a döntésük is, azt mutatja az, hogy a kis és közép MAGYAR vállalkozók nagy része már az újabb elbocsájtások hírét lebegtetik. Mert nekik kevésbé előnyös döntések ezek, mint a multiknak...
volvós
" Magyarország erösödése "...igen, Te kis cuncimókuska meg
gyengülsz !! ...észben, testben ...már most jelentkezz közmunkára,
ha eljön az idö !!!
dr. prédikátor
Hazudsz Tuskó benő!!!Eli8dítottátok az agymosást mert lassan lejár az időtök!!! Ezt a mesét csak az agymosott bégető birkáitok veszik be!!!Azért él az országban egy millió mélyszegény és két millió a szegénységben!!!Gecik vagytok ,voltatok és azok is maradtok!!!
kissé felnőttem
Ugy hogy a költségvetrésnek ez a játék egyetlen fillérjébe sem kerül úgy könnyű !!! A 15 % meg a 25% meg a Jani 40%-a hat év alatt ? Befizetek mert a vállalkozó ezt nem tudja sem kitermelni sem megadni = Bezár, becsődöl,TERMELÉS növekedés nélkül igérni, Na majd a sok szajkózgatás megnöveli. Amit sokszor elmondanak igaznak fog tünni .Addig meg még 600 ezer megy Londonig hogy megéljen?A sok lökött adófajtát kéne likvidálni a listán akkor maradna tán zsebbe is.meg a járulékok a bért terhelő egyebek. Na igen a politikus az süket is meg süketelhet is gőze nincs egy beszámolóról. egy pénzügyi tervről egy jó tervezés hatásairól: Alap a marxizmusból ami aktuális A lét határozza meg a tudatot..Aztán az egyszeri ujratermelésről meg a bővitettről a visszaforgatásról amortizációról Köd jük sincs.Élő példa a metró felujitás, mikor? amikor már véres mindene Ezért lesz drága.40 évig semmi felujitás.Emlékeztetnék,hogy a bányák éppen ilyen okokból kerültek bezárásra a 60 % visszaforgatandót akarván kispórolni ott se ment.
Ja ez az igéret völgye Legjobb ut a statisztika igen kibir mindent babot osztva habbal = babhab
justhpeter
Nem gondolom, hogy Tuzson valaha is meghatározó tényező lehet bármely ország szellemi életében, ami azt jelenti, hogy senkit nem érdekel amit itt összehablatyolt.
not me
"Tuzson: Magyarország erősödése miatt nőnek a fizetések"

NEM!!!

Féltek, ezért próbáljátok növelni a fizetéseket, de ukázzal ez nem működik, te vérbuta magyar paraszt.. Vágod!?
Semmit nem tesztek gazdaság erősödésért, MERT NEM ÉRTETEK HOZZÁ - VÁGOD!?
1magyar
Csak az árak ne nőnék tízszerezésre!
JAJMÁR
Erősödik, de mihez képest? Miből és meddig? Mikor jut el az "okosodásig"?
lampa laz
Erősödünk, combosodunk mint szúnyog a konditerembe, te marha.
kamazuka
Bencus,Bencus!
Ha azt a szót hallod hogy bérlázadás.Arról mi jut eszedbe?
Nekem időelőtti kormányváltás.
Képzeld el,hogy egy ilyen bevillan.Fülek farkak behúzva.
30% kenyéráremelés?Még azt mondom rendben.De akkor a transcerealia feliratú vagonokat fel kellene tartóztatni a határon.Mert helyette a selejt minőségű francia importbúza bejön naná hogy drágán.
Én úgy tudom,hogy a hazai búza nemzeti kincs.Mikor lenyilatkozzátok hogy elegendő mennyiségű kíváló minőségű gabona termett,akkor miért kell 30%-al emelni a kenyér árát?
Édekes játékot játszatok.Nem csak a kockát dobjátok el de az visszafelétek gurúl állandóan 6-os ra jön ki,és bár társas a játék,nincsen ellenfél.
Ennek a vége a monokini lesz.El kell majd dönteni.Felül,vagy alúl.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.