Állatkínzás miatt indult eljárás egy közösségi oldalon közzétett videó ügyében, amelyen egy óvodás gyerek leszúrt egy malacot.

A PécsiÚjság.hu írt elsőként a szilveszter napján, Sellyén készült felvételről, amin a kisgyerek leszúrja a visító állatot, miközben hallható, hogy erre felnőttek biztatják. Az ügyben állatvédők tettek feljelentést, mert a malacot nem kábították el, indokolatlan szenvedést okozva ezzel a leölése előtt.

Vasárnap a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) is megerősítette az MTI-nek, hogy az ügyben – ismeretlen tettes ellen – eljárás folyik.

Állatkínzás: malacot szúrt le egy kisgyerek, felnőttek vették rá

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
ja! és a szülőket súlyosan büntetni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csa-csa
ilyenekből lesznek az állatkínzók, hovatovább gyilkosok
csa-csa
ja! és a szülőket súlyosan büntetni!
wagabund
@csa-csa: Gondolom a szülőknél ez normál tevékenység. Most a rendőrségen nem is fogják érteni, hogy mi a probléma velük?
Valószínű ezek ilyen gyökerek...a baj az, hogy a gyerek is az lesz..valószínű már a pálesz illatát is élvezi kora ellenére.
krumpli
Walószinúleg az előttem megszólaló, civil szervezetek még sohasem voltak disznóvágáson !!!
De azért megzabálják a felvágottakat a boltban megvetteket, a friss husit... Akkor nem gondolva abba bele hogy egy vágóhidon milyen milyen brutális, embertelen módon mészárolják le 15- másodpercenként azbasztalra valótó..
elnyomott
@krumpli: - szerinted egy kicsi gyerekkel kell a gyilkolást elvégeztetni?
Igaz, a felnőtteknek már nem gond, ha az állat szenved, mert az nem szempont.
Nem lehet elég korán kezdeni ezt megtanulni.
Remélem, az ilyen gyerekből lett felnőttek majd szemrebbenés nélkül megkínozzák a magadfajtát is, családostól.
A vágóhidak szadizmusa szép lassan átcsorog majd a te életedbe is!
krumpli
Mérgem kiadva !!! Hogy kapjátok be a f@szomat állatvédő g.cik, a Mekiben qrva jót zabáltok pedig az ottani húst a felneveléstől kezdve a halálaig gépek végzik még a nyakukat is gépek csavarják ki és vágjak le... Ti mertek beszólni a egyik legősibb magyar hagyomány miatt !!!
krumpli
@elnyomott: Remélem is hogy a kezébe kerülsz majd egy böllérnek. Hidd el alig fogsz szenvedni. Ő tudni fogja hogyan kell fájdalommentesen, végezni a dolgát.. Kívánok nektek egy gyárlátogatást valamelyik gigavágóhidra...A szende kis lelkeketeknek a pokol kapujában ! Na akkor nyafogjatok !
Lepényleső
Böllérnevelde,ahol ismeretlen a szülők eredete?
lusta
Mikor még szalmával ment a perzselés, a kis gyerekeknek volt a feladata a kis tűz őrzése. Viszont a perzelt fülből elsőként ők kaptak. Így tanult bele a falusi élet mindennapjaiba.
gulyasgyula
@lusta: ..Azért arra kíváncsi lennék hány kilós volt a ""malac "" és aki leszúrta ..Én is kölyök voltam mikor apám megmutatta hogy kell egy hízót leszúrni ..Nem könnyű jó helyen szúrni meg hogy a vére ki folyon ..És mivel nem minden nap van disznóvágás ezért időben kell kezdeni ..
micfild
@krumpli: Burgonya!!! nagyon nem mindegy, hogy egy bénázó kisgyerek szúrja le azt a cocát aki elég gyenge ahhoz, hogy az állat pár mp alatt kivérezzen-- A böllér is egy tanult szakma volt anno.. őket hivták a disznóvágáshoz.
Nem véletlenül. Anno a régi időkben nem kinozták az állatokat... aki ilyet állit semmit sem tud a régi paraszti életről. Az állatokat a húsukért tenyésztették vagy munkát végeztettek velük... de nem kinozták .
A malacot leölték.. télen nem is egyet... de a böllér úgy szúrta meg, hogy gyakorlatilag pár mp alatt kivérzett. Nagyanyám is elkapta a csirkét, a térde közé szoritotta és egy nyisszantással elvágta a torkát. A csirkének abban a pillanatban vége volt.
Nem kell széplelkűsködni de állatokat kinozni sem. Márpedig ha egy gyerekkel végeztetnek ilyet az állatkinzás-
Nyírfa
Szegény állat. Szegény kis kölök ilyen családi háttérrel.
karma1
Nem az allatot kinoztak elsosorban, hanem a gyereket tettek tonkre - remeljuk, nem visszafordithatatlanul
karma1
@krumpli: Ne legyel mar idiota, ha nem muszaj! Senki sem szolt sem a hus ellen, sem az ellen, hogy megboktek egy disznot!
SZOVEGERTELMEZES - ALAPFOKON: OVODASKORU gyerekkel olettek meg a disznot.
Fogod az adast?
Vagy feletek a 4 evesek olik a disznot? No, akkor nem csodalom, hogy te itt vagy es azon az oldalon, ahol...
Yoda69
Az emberi hujlyesegnek nincs hatara. Remelem a gyerek apja majd visszagondol erre az esetre, amikor 10 ev mulva a fia atvagja a torkat az otthoni dugipenzert.
verőce21
Erről van szó! Nem állatkínzásról, hanem gyilkolni tanításról szól ez a hír. :-(
krumpli
@karma1: 6-évesen én fogtam coca farkát, négyen szétkapták a lábait, a böllérnek már csak egy pontos szúrás kellett. Pedig városi gyerek vagyok, a lépcsőház előtt perzseltük és bontottuk szét a ház 'mosókonyhájában' feldolgoztuk. Akkor ez még a városban is természetes volt. Ma már inkább csak falun.
karma1
@krumpli: Akkor meg mindig nem vagy kepben. NEM a malac farkanak a fogasarol beszeltunk a cikkel kapcsolatban, hanem AZ OLESROL, A SZURASROL...
Az en szuleim is falun szulettek, en pesti szuletesu leven mar csak hallomasbol ismertem a disznovagasi szokasokat, a malacfarok-fogasrol en is hallottam, de azt altalaban fiuk csinaltak.
Na, en meg janyka vagyok, es 37 eves voltam, amikor elejetol vegeig lattam-csinaltam egy disznovagast. (Mivel kurvara nem szeretem a vert, egy csirket se tudok megolni, dehat nekem nem is muszaj. Pesten a nyolcadikon eleg nehez lett volna nevelgetni egy ilyen joszagot).
@Yoda69 -nek van igaza: akit ennyi idos koraban raszoktatnak a ver latvanyara, a kes hasznalatara, abbol sokkal valoszinubben valik felnottkorara garazda alak.
justhpeter
@Yoda69: Tökéletes tanulási folyamat ez. Az általad jelzett vég lesz a vizsga.
Cicamama55
@verőce21: Pont ez jutott nekem is eszembe elsőként a hír elolvasásakor...
verőce21
Sőt, a minél tovább szenvedjen az áldozat, a következő lecke.
Macskaszem
A disznó arra születik, hogy az emberek megegyék. De. Ha valakinek beteges örömöt okoz, hogy egy védtelen állatot gyötör, sőt azt akarja, hogy a gyereke is élvezze az állat brutális kivégzését, sőt tudatni akarja az egész világgal, hogy ők ezen milyen jól mulatnak, az egy utolsó moslékagyú aberrált rohadék, és sajnos a gyereke is az lesz.
gulyasgyula
@karma1: ..Elnézést kérek de ezen az alapon az összes hentes ""garázda alakká válhat--válik ""..?? Ez így nem igaz ..Ha valaki le tud vágni -és feldolgozni egy disznót csirkét , libát attól egy fokkal értékesebb lehet ha úgy hozná az élet hogy azon mulik élete -halála ..Csak az álatvédőknek megjegyzem ..Kutyáim /életembe volt 4 német juhász /általába 13-15-éves korukra megöregedtek és el kellett őket altatni ..A 1980-as években egy inekciótól 10 perc alatt elaludt ..2010-ben uniós előírásra áletkímélő új inekcióból 4 kellet beadni és mégis vagy 40percig rugdosott //szenvedett // ezt nézzék meg az álatvédők mert nem csak az én kutyám járt így ..
karma1
@gulyasgyula: Nem ezt irtam. Sot, nem azt mondtam, hogy MINDEN HENTESBOL garazda alak lesz.
En azt irtam - ES EZ A LENYEG! - Ha egy ovodaskoru gyereket MOST, ennyi idos korara erre kenyszeritik/szoktatjak/ gyakoroltatjak, abbol felnott korara sokkal nagyobb valoszinuseggel lesz garazda alak, mintha normalisan engednek gyereknek lenni az ovodast, es inkabb szeretetben nevelni, nem ilyen hulyesegekre kenyszeriteni.
Hentesipari / husfeldolgozo iparitanulonak 14 eves koratol mehet az ember, amikor mar van fogalma bizonyos dolgokrol.
Kerlek, ne adj olyan gondolatokat a szamba, amiket NEM mondtam.
gulyasgyula
@karma1: ..Elnézést ha félre értettelek de egy falusi gyerek ahol disznót , csibét , libát sőt birkát vágnak kiskorától természetesnek veszi sőt alig várja hogy "" segíthessen "" az állatok levágásánál ,feldolgozásánál ez nála semilyen streszt nem okoz ..Míg ugyan ez egy városi közegbe nőt gyerek aki az állatokat játszani használja és kedvencének a levágása tragédia lenne ..A két gyereket nem lehet össze hasonlítani ..Abban igazad van hogy hentesnek 14-éves kortól megy tanulni egy fiatal de szerintem egy városi álatbarát gyerek soha nem megy hentesnek , el, se tudja képzelni az ilyen munkát ..Akinek a vér látványa gondott okoz az nem biztos hogy erre a világra van nevelve , elvileg jogosítványa se lehetne mert nem tud segíteni egy közuti balesetnél amire a törvény kötelezi ..
Pergető
Ennek az állatvédelmi őrületnek azért érdekes hajtásai vannak. Mikor kábították el falun a disznót, mikor levágták?
micfild
@Pergető: soha.. de nem is hagyták szenvedni nem kinozták.
Mézike
@Pergető: De nem 6 éves gyerek szúrja le.
Pergető
@Mézike: Lehet, cinikusnak tűnik, de falun ez az életre nevelés!
Pergető
@micfild: Itt se a kínzás a történet vége. Egy hatévessel szúratták le a malacot. Régen is leszúrták, nem kábították!
karma1
@Pergető: A bollert, azt igen... Hany boller volt mar tajt siker mire oda jutott, hogy megboki a Dezsot...:o))))
gulyasgyula
@micfild: ..Azért igyekeztek elvágni az artériás eret hogy kivérezen gyorsan különben mindennüt véres volt a hús ami szégyen volt a hentesre , meg azért mert ha lassan vérzett el sokáig térdeltek rajta és az meglátszott a húson ..Apró dolgok ezek de a paraszt megdolgozott az a disznóval hát szerette megadni a módját a hús feldolgozásának , ezért tanították a gyerekeket ha már elég erős volt a disznót levágni ...Nem a kor számított hanem az erő ,mert senki ne gondolja hogy a disznó vágás könnyű munka ..
kukac50
Elég időben megtanították, Nálunk óvodás volt a lányunk amikor oda hívtuk a tálat tartani mert kevesen voltunk és a disznó erős volt, ma 42 évesen is tartja a tálat, a fiam meg levágja.
Vidéken ez nem újság.
Mézike
@Pergető: Édesem! lehet ötven évvel ezelőtt ez volt, de nem most. A régi időkben a fiúk 12-13 évesen kaptak puskát a kezünkbe. Az apjukkal voltak először lesen. De ez az arisztokráciára volt jellemző.
Pergető
@Mézike: Így van, de azért a disznóölés nem ördögtől való!
jancsipapa
A disznót azért tartják ,hogy leszúrják ,feldolgozzák . Így megy ez évszázadok óta .És nemcsak otthon ,hanem a vágóhidakon is . A baj az ,hogy a gyerekkel csináltatták .Az végtelen bunkóság volt . Persze ettől még a gyerek nem lesz pszichopata ,vérengző gyilkos ,mint ahogy itt sokan vizionálják ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.