A magyar kormány véleménye szerint a nem kormányzati szervezeteknek ugyanolyan átláthatósági követelményeket kell teljesíteniük, mint a politikának és a politikusoknak, különösen akkor, ha ezek a szervezetek politikával vagy a politikához kötődő kérdésekkel foglalkoznak – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Guardian című baloldali brit napilapnak.

Kovács Zoltán: A civil szervezeteknek is teljesíteniük kell az átláthatóság követelményeit

A lap nyomtatott kiadásában szombaton ismertetett telefoninterjúban Kovács Zoltán azt mondta: az Obama-kormánynak a magyar civil szervezetekkel szembeni kormányzati politikáról megfogalmazott bírálatai felesleges feszültségekkel terhelték az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatokat. A kormányszóvivő szerint azonban most láthatóan új korszak kezdődik, amelyben az eddigiektől különböző vélemények hangzanak majd el még Washingtonból is ebben a kérdésben.

A The Guardian kommentárja szerint Orbán Viktor miniszterelnök "egyre inkább autoriter viselkedése" olyan félelmeket keltett, hogy eróziónak indulhat a demokrácia Magyarországon.

Kovács Zoltán azonban az interjúban kijelentette: Magyarországot megalapozatlan vádak érték az átláthatóság és a korrupció kérdésében, a kormány véleménye szerint viszont mostantól gyakorlatiasabb időszak következik, és Magyarországot nem az eddigi vádakra jellemző kettős mércével fogják megítélni.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország miért kifogásolja a civil szervezetek külföldi finanszírozását, a kormányszóvivő azt mondta, hogy erre a nemzeti szuverenitás tükrében kell tekinteni. Nemigen látni olyan közép-európai országokat, amelyek például brit civil szervezeteket finanszíroznak politikusok befolyásolása céljából – tette hozzá.

Kovács Zoltán szerint Soros György magyar-amerikai nagybefektető igen egyértelmű módon igyekszik beavatkozni a magyar politikába, például a migránsválság kezelésének kérdésében.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Nemsikerült Zoltán ma reggel odáig fajult, hogy a terroristákkal hozta közös nevezőre a civileket. Nemsikerült Zoltán mindenféle konkrét, tényszerű bizonyíték hiányában állította, hogy egyes, magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek terrorista vagy embercsempész szervezetekkel akarva­ akaratlanul cimborálnak vagy együttműködnek! Nemsikerült Zoltán, aki azt állította, hogy tudomása van arról, hogy egyes szervezetek terroristákkal működnek együtt, nem feljelentést tett konkrét tényekre hivatkozva, hanem sápítozik és terjeszti a rémhírt. Ebből él ő is, bűntársai is sokadik éve. Teljhatalommal a kezükben, keresztülgázolva mindenkin vinnyogva rettegnek."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
és ti mikor fogjátok ezt tenni mer az elmúlt hat évben nem sikerült.
magyarbakancs
CÖF-nek is kell az átláthatósággal elszámolni?
Állami pénzeket nyomtok bele, az legális?
Peller Anikó
Tisztán átláthatóságból érdekelne az ellopott aranytartalék sorsa.
A devizatartalék sorsa.
A nyugdíjmegtakarítások sorsa.
A földvagyon sorsa.
Az oktatás sorsa.
Az egészségügy sorsa.
A kisajátított várerődítmény sorsa.
A PaksII atomerőmű sorsa.
Az olimpiálásra elbaszott pénz sorsa.
A stadiomokra elkúrt pénz sorsa.
Az üres gáztározók sorsa.
A questorból ellopott pénz és társai sorsa .
Az pénzért eladott haza milliárdjainak a sorsa.
A MNB elszórt milliárdjainak a sorsa
és a kalevi sorsa. Most csak ennyi.
Lepényleső
@Peller Anikó: Felebaráti aspektusból érdekelne az Ön további sorsa.
bakegya
@Peller Anikó: A STABIL MEGTAKARÍTÁSOK KURMÁNYÁNAK SZÁMLÁI KILENC SAJÁTBANKBAN PIHENNEK ...
...de a jövő héten már elképzelhető hogy személyi jövedelem adóznak -orbán böcsülettel jó körösztény szokásból sikeresen!-ahogy a köziratokban is ÍRVA VAGYON-mint ahogy a NEMZET VŐJE MÁR FIGYELMEZTETETT NAGYON ,NAGYON...egyébként senkinek semmi köze hozzá hogyan gazdagodtak meg a fityiSS ROKONYOK NAGYON ,NAGYON!!!
evacica
Talán a saját házuk táján kéne söprögetni, és tisztességes vagyonnyilatkozatot adni, még a miniszterelnöknek is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.