A száz leggazdagabb magyar vagyona 2002 és 2016 között 632 milliárdról 2800 milliárdra nőtt, azaz több mint megnégyszereződött! A leggyorsabb növekedés a Gyurcsány-kormány időszakában volt tapasztalható, majd a válság beköszöntével enyhe visszaesés következett be, ám 2010-től a vagyonosodásuk ismét visszaállt a hosszú távú trendvonalra. Kérdés, hogy ehhez képest mi történt ugyanezen idő alatt a társadalom többi részének vagyoni helyzetével? Nos, a magyar háztartások nettó vagyona 2008-ig csökkenő trendet mutat. Onnantól 2015-ig van benne egy emelkedés, ám a 2002-es szintet így is csak 14 ezer milliárddal haladja meg. Ha ebből kivonjuk a száz leggazdagabb magyar közel 2000 milliárdos vagyongyarapodását, akkor azt találjuk, hogy míg a száz leggazdagabb 2000 milliárddal lett még gazdagabb, addig a többi, közel tízmillió magyar 12 ezer milliárddal! Ezenfelül rendelkezésre állnak már a legfrissebb adatok is. Eszerint a 2016-os évre újabb 180 milliárddal lett tehetősebb a felső száz,...

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
elit???

Ne már! Szar a helyzet, no de ennyire azért nem!
Béla333
hetek.hu/belfold/201207/offshore_nagyhatalom_a_magyar_elit
"Offshore-nagyhatalom a magyar elit
Egy főre vetítve 22 ezer dollárt, csaknem hatmillió forintot veszített Magyarország.
Nagyjából a magyar államadósság két és félszerese áramlott ki ilyen cégek irányában Magyarországról a '80-as évek óta. Legalábbis ez derül ki a világ leg-elismertebb offshore-ral foglalkozó civil szervezete, a Tax Justice Network kutatásából"
wagabund
sosem bocsájtom meg a gólyáknak, akármelyik is volt...nagyobb kéménybe is ejthetett volna, ami kandallóból ered...
akkor most nem várnám a postást...
Eladott Ország
www.szociologia.eu/tags/munkaalapu-tarsadalom
Egymillió ember fagyoskodik fűtetlen lakásban Magyarországon. Ilyen az Orbán féle munkaalapú társadalom. A jövő a modern rabszolgaság?
A messzi múltat idézi az a vízió, amellyel Orbán Viktor a „munkaalapú” társadalmat megvalósítani kívánja. A közmunkára és jórészt az alacsony képzettségű munkaerőre épülő elképzelés tömegeket taszít kiszolgáltatott helyzetbe, és egyfajta modern rabszolgaság kialakulását vetíti előre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.