Egy csehországi felmérés szerint drágábban juthatnak a nagy élelmiszergyártók gyakran silányabb minőségben forgalmazott termékeihez a régiós fogyasztók - írja mai számában a Magyar Idők. Prágában ugyanazon termékek összértéke 14 százalékkal haladta meg a drezdai bevásárlás összegét. Hasonló felmérés készül Magyarországon is, a mintegy száz terméket tartalmazó vizsgálat eredményei várhatóan a jövő héten látnak napvilágot.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@1magyar: 06:48
Gondoljunk a 27 %-os forgalmiadóra is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
A sok hülye meg megveszi. A vásárlóknak kellene okosabbnak lenni. Behozzák ide a szaraikat drágábban mint a gazdag anyaországokban.
Ez ám az igazi kizsákmányolás!
Sziszifusz
@1magyar: 06:48
Gondoljunk a 27 %-os forgalmiadóra is.
1magyar
@Sziszifusz: Igazad van, ebben még a kormány is segít nekik.
nevemnick
,,Mert Magyarország..." ja nem.

Mert megtehetjük...
Perwool
Remélem, a harmatgyenge gázunkat is górcső alá veszik!! A gázóra úgy pörög mint búgócsiga, a fűtő értéke meg a béka segge alatt.
Perwool
@1magyar: Vagy az importőrök hígítják, el ugyanazt a terméket, vagy eleve rosszabbat vesznek, olcsóbban. Gondolod, hogy ha egy francia, német, osztrák, bármilyen cégnek megéri adott áron, adott minőségben eladni a termékét egy 500 milliós piacra, akkor pont azon akar marha nagyot kaszálni, hogy átver 10 millió magyart?
Az importőr pontosan ugyanazt veszi az anyacégtől, amit azok otthon is forgalmaznak, csak itthon kissé tuningolja...
1magyar
@Perwool: Nem csak a magyar a többi országot is erre keleten. Ez a cikk éppen a csehekről szól.
nezelodo
@Perwool: Ami a gáz minőségét illeti, az elmúlt szombaton is fidesz propaganda jött a csőből, narancssárga volt a lángja a gáztűzhelyen. Kínszenvedés volt az ebéd elkészítése, még szerencse, hogy késtek a vendégek!
Ami meg a silányabb EU-s termékeket illeti a boltjainkban, igazán nem panaszkodhat a magyar fogyasztó, mert a kormányunk igyekszik megvédeni bennünket. Nyilván azért legmagasabb nálunk az ÁFA, hogy visszatartsa a tudatlan tündérországi vásárlót az egészségtelen, silány termékek fogyasztásától.
1magyar
@nezelodo: A láng színe függhet a gázégő rossz beállításától is. Szerelő be szokta állítani nekem is.
solidedge
Azt is meg kellene vizsgálni, hogy mennyi a terméket forgalmazó bolt haszna, talán magyarázatot adna. De nézzük a magyar tejet. Felvásárlási ára 90 Ft körüli. A 2,8 %-os tej bolti ára pedig 200 Ft felett van, az ebből lefölözött rermékek (vaj, tejszín) ára sem piskóta. Még az 1,8 %-os tej ára is 170-180 Ft körüli, amelynek silányságát senki sem vitathatja, hiszen ha vizet keverek össze némi fehér festékkel a tápértéke hasonló.
justhpeter
mert nálunk minden a kormánytól függ. Silány kormánytól pedig csak ennyit várhatnak a kedves kifogásolók.
1magyar
@solidedge: Az 1.8 %-os tejet legfeljebb 60 ft-ért adhatnák el. De ebből a doboz ára szerintem 20 ft.
nezelodo
@1magyar: Beállítás nélkül is megjavult vasárnapra, amúgy nekem nem kell hozzá a Mészáros Lőrinc, magam is be tudom állítani, de képzeld el, ha mindig a dekni alatt matatnák ha sárga a láng, mással sem foglalkoznék.
1magyar
Lassan már az iskolában a számolás,olvasás mellett a gyerekeknek az ételek minőségét,ehetőségét is tanítani kellene! Főleg a fiatalok vesznek meg ócska, semmit érő árut.
Nessy
Nem kellene megnézni az árura rakódó ÁFA és különadók összegét?
Szerintem érdekes árakat kapnánk, ha pártunk és kormányunk agymacskáit nem a vásárlónak kellene megfizetni!
1magyar
@Nessy: Meg kellene nézni,hogy mennyiért adják otthon,bár most nézegetik, és annyiért és ugyanolyan minőségben engedném adni a termékeiket.
Ha nem akarja,betiltanám a termékeit.
A magyar kereskedőnem is ugyanazok a árura rakodó terhei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.