Az MSZP-s Lukács Zoltán arra volt kíváncsi, hány nyugdíjasnak van jogosítványa Magyarországon. Pintér Sándortól meg is kapta a kimutatást, de a belügyminiszter további adatokkal is szolgált.

A HVG által közölt statisztikából kiderült, hogy 2015-höz képest nőtt a közúti balesetek száma, és több az időskorú felelős is:

Minden ötödik balesetet időskorú személy okoz

A jogosítványok száma életkor szerint, 60 évtől fölfelé:

Minden ötödik balesetet időskorú személy okoz

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Tízből nyolc balesetet a fiatalok okozzák. Mégmásként a balesetek 80 %-át fiatalok okozzák.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
@glorianna: ...teljesen igaz, a számításaimmal ugyanerre a következtetésre jutottam. Még annyit tennék hozzá, mint 60 év feletti, 40 éve jogosítvánnyal rendelkező, napi szinten a forgalomban résztvevő, "idős ember" - akinek eddig soha nem volt saját hibás balesete -, hogy az általunk okozottnak minősített balesetek jó része abból fakad, hogy mi igyekszünk betartani a KRESZ szabályait, különös tekintettel a sebességre és az előzésre. Nem egyszer kerülök olyan helyzetbe, hogy agresszív fiatal vezető - mivel úgy ítéli meg, hogy útban vagyok neki - olyan fenyegető közelségben követ, hogy az ember szinte megdermed.
Klubtag
@magyarbakancs;@papa.49: ...önöknek természetesen igazuk van, ebben meg is egyeztek, én annyi kiegészítést tennék: nem mindegy egy idős ember esetén, hogy havonta egyszer beül az autójába és elmegy valamit elintézni, vagy napi szinten vesz részt a forgalomban. A napi rutin...és ez bizony minden más tevékenységre igaz...a darukezelőtől az orvoson keresztül az informatikában való jártasságig.
Grafix69
Ez egy baromság , a sok suttyó akinek a valaga alá tolják az 500 LE kocsikat apuci meg anyuci , aztán a dj -ből hazafelé elszállnak mint a szar , na azok meg az első helyen vannak.
papa.49
@Klubtag: Egyetértek, magam is szoktam szitkozódni, mikor pl. a körforgalomba behajtáskor megáll az előttem lévő, és várakozik míg oda nem ér valaki balról, holott régen átmehetett volna...
Meg az előzésekről, mikor megy a kocsisor normális sebességgel, és egy jobb kanyar közepén előzésbe kezd egy öngyilkos jelölt, ugye nem lát bele a kanyarba, sőt helye sincs hogy visszasoroljon, de neki előznie kell!! Vagy mikor megy előttem valaki lakott területen 60 km sebességgel, aztán a tábla után megy ugyanannyival kilométereken keresztül...
Klubtag
@papa.49: ...nincs köztünk nézeteltérés úgy érzem, ezért a száraz statisztikákat mindig kritikusan és empátiával kellene kezelni.
papa.49
@Grafix69: Az un. diszkó balesetet okozókkal kifizetném a balesetet szenvedettek teljes gyógykezelését, pláne ha ittas volt a sofőr...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.