Új adóval sújtanák a kutyatartókat, a törvényjavaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be – írja az Állatportál.hu.

Az új törvény hatályba lépésével „ebrendészeti hozzájárulást” vethet ki kutyánként a tartási hely szerint illetékes önkormányzat. Ez

„ebenként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forintot”.

A törvényjavaslat szerint az adó alól mentesülnének az „Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező” kutyák, továbbá a mentő- és segítőkutyák, a rend- és honvédelmi szervek kötelékében szolgáló ebek, a „veszélyes” kutyafajták kivételével minden ivartalanított kutya.

Kivételek még az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi szervezet gondozásában tartott, valamint az állatmenhely, ebrendészeti telep vagy állatvédelmi szervezet által örökbe adott ebek. 

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Én bevezetném a semjén zsolt adót. Akit semjén zsoltnak hívnak az percenként 20 ropit fizessen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Peller Anikó: A chip után egyszeri adminisztrációs munkával lenyulják a polgárt. A szociális hálót szétbarmolták, következik a polgárok kopasztása. A balhét meg vigye el az önkormányzat a kormány helyett.
kukac50
Az embereket miért nem védi így Semjén? Akiknek nincs pénzük csipeztetni azok az utcára engedik a kutyájukat mert elég oltatni és etetni! Adókat vezetnek be a kurva anyjukat még finom vagyok.
gulyasgyula
@Kristaal: .. Gratulálok nekik de ma ez valahogy már természetes az én kisebbik unokám még általános a nagyobbik 3-dikos középiskolás de már van egy közép fokú ANGOL nyelv vizsgálya és most tanul Németet és Franciát ..Az egyetemet már 2 nyelv vizsgával akarja kezdeni pedig senki nem erőltette őket . Amíg tanulnak ha kell minden számlát álok a diplomához egy lakást vagy házat adok ..Már megvannak csak az én nevemen..De ehhez nem kell felelőtlenül házi állatot tartani ez gond , munka nekik és büntetés az állatoknak ..MERT KUTYÁNAK --KUTYA A PÁRJA nem az ember és nem több lakás vagy kenel az otthona ..
Kristaal
@gulyasgyula: Gratulálok az unokáihoz, ők, is okosak, meg szerencsések, mert tudja támogatni őket. Az én lányaimnak is segítettek valamennyit a Nagyszülők, mert én nem tudnám a kis jövedelmemből. A 3 kutyus szépen elvan, 2 biológus gazdival, hatalmas udvaron falun, ott élnek, onnan járnak be a városba a fiatalok. Nem kennelben vannak a kutyák. A lányom többek között időnként asszisztensként besegít egy állatorvosnak, meg az egyetem mellett végzett kutyakozmetikusként néha rendbe hoz 1-1 kutyát is, miközben az egyetemen talajmintával-növényekkel is kutat. Sokoldalú. Minden élőlény: növény vagy állat jó helyen van e 2 fiatal mellett. Gyönyörű növényekkel teli kis melegháza és kis kertje is van a lányoméknak.
Aki Én
@1magyar: 16:10 És hogy? Láthatod, hogy a kordont is lebontják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.