Új adóval sújtanák a kutyatartókat, a törvényjavaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be – írja az Állatportál.hu.

Az új törvény hatályba lépésével „ebrendészeti hozzájárulást” vethet ki kutyánként a tartási hely szerint illetékes önkormányzat. Ez

„ebenként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forintot”.

A törvényjavaslat szerint az adó alól mentesülnének az „Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező” kutyák, továbbá a mentő- és segítőkutyák, a rend- és honvédelmi szervek kötelékében szolgáló ebek, a „veszélyes” kutyafajták kivételével minden ivartalanított kutya.

Kivételek még az ismert tartóval nem rendelkező és állatmenhelyen, ebrendészeti telepen vagy állatvédelmi szervezet gondozásában tartott, valamint az állatmenhely, ebrendészeti telep vagy állatvédelmi szervezet által örökbe adott ebek. 

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Én bevezetném a semjén zsolt adót. Akit semjén zsoltnak hívnak az percenként 20 ropit fizessen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fradigege
Én bevezetném a semjén zsolt adót. Akit semjén zsoltnak hívnak az percenként 20 ropit fizessen.
picike1
jaj fizessenek is amiért felszedik a kutyások a szarukat is nahát ezt hogyan találták ki ?. én utálom a szart szedőket de ennyire sajnálom őket nem kéne a polgárokat igy büntetni .!
picike1
ha valakit látok hogy szedi a szart én meg hányok ez van !
picike1
Védjük meg a kedvenceinket pénz nélkül is !!!
lópicigáspár
Ez is golyóérett már elég régóta, de a véleményemen csak erősített!
Villon
Elég lett volna a törvénytervezetben kivonni a törvény hatálya alól Zsolti bácsi és baráti körének vadászkutyáit.
dr. prédikátor
Tömjénfaszjankó te geci!!! A hülyeségeid helyett inkább élj anyáddal nemi életet!!! De nagy marha vagy!!!
quadrocopter
Az a kutya, amelyik úgy lopkodta össze mások szellemi termékeiből a doktoriját, kimúlásáig viseljen nyakörvet, erényövet, maga után húzott elektromos pórázt!
Eladott Ország
"Közben pedig csak arról van szó, hogy a Semjén­féle, semmihez nem értő szervilis, kártékony paraziták az anyjukat is eladnák azért, hogy 2018­-tól is (lehetőleg az idők végezetéig) Orbán ossza a lapokat a Kárpát­medencében. És úri óhaja szerint emeljen fel, tegyen tönkre mindent és mindenkit aszerint, hogy a pillanatnyi érdekét mi szolgálja. Ha vannak történelmi bűnök, akkor ez az egyik legnagyobb mind közül: amit nemzetpolitika cím alatt művelnek."
Eriksson
Jó kis rendelet, pár embernek munkát adna. Úgymint további kutyamenhelyek építése, fenntartása.
CsipkeRózsa
Már a kutyáknál is személyre szabott törvények vannak, lesznek.
szaboria1
Zsotika megint haza beszél nekik nem kéne fizetni. Vidéken azért tartanak sokan kutyát, hogy legyen egy kis védelmük. Már a chipeltetés miatt is rengeteg lett a kobor kutya.
justhpeter
@Eladott Ország: Tökéletesen egyetértek. A védett madarak "védőszentje" megint alkotott.
wpym
Helyes! Kar, hogy ilyen keves adot kell fizetniuk.
vonotok
Nem volt szándékomba, de ki kényszerítette belőlem. Az anyádra kelet volna adót vetni amikor világra hozott. Még egyszer sajnálom, a kifakadást.
picike1
veszettség elleni oltást gyorsan !!@szaboria1:
1magyar
@szaboria1: Sajnos a chipet sem ültetik be sokan mert drága. Inkább a felelőtlen kutyatartókat kellene megbüntetni.Szerencsétlen kutya nem tehet semmiről, ahogyan egy rosszul nevelt gyerek sem.
Kicsi korában magukhoz veszik a kutyát, mire megnő már kidobják, pedig az "örök gyerek" marad.
Én inkább szigorúbb büntetésen gondolkodnék azoknak akik nem bánnak jól a kutyával!
Aki szereti a kutyát ne büntessék már - ekkora baromságot!
Ez mindig ilyeneket tud kitalálni???
1magyar
Inkább kerítésre kötelezzék a cigányokat (egyik nap a tv-ben mutatták) az egész utcasor cigányokból állt és rengeteg kóbor kutya szaladgált, de letagadták, hogy nem az övék.
Az állatvédőrségnek adnának nagyobb felhatalmazást és anyagi támogatást, hogy ahol kutya van legyen kerítés és chip a kutyában.
Szerencsétlen kutya is éhezik és védi a saját "érdekeit".Amelyiket megkínozták nem nagyon kedveli az embereket.
Peller Anikó
Csodálkoztam volna ha a csipezés csak úgy értelmetlen lett volna.

Hát itt az értelme neki.
Eriksson
Érdekes, hogy amikor megalkották a chip-rendeletet, mindenki, szinte egy emberként ellene volt. A kutyatartók lehúzásának újabb módját látták benne.
Most meg mit látok? Kell ám a chip a kutyának!
Sziszifusz
@Peller Anikó: 16:11
Szerintem is a kötelezően előírt, kutyákba történő csippek beültetése lehetővé tette a kutyák nyilvántartását és a későbbi adók kiszabását.
Ez az adó is a rezsicsökkentést szolgálja.
Az idős nyugdíjasok tisztességgel fizetni fognak, de kíváncsi leszek a cigány telepeken levő kutyasereg gazdáit hogy adóztatják meg.
cikicakk55
Mi a francot találnak még ki,hogy büntessék az embereket? A legtöbb kutya falvakban,kis városokban él és idős egyedülálló embereknél. Az egyik része azért tart kutyát,hogy jelezze,ha idegen akar bemenni a házba, a másik része azért,mert a magányát a kutya elég jól feloldja,elviselhetőbbé teszi. A Chip beültetése is nagy terhet ró ezekre az emberekre. Ott van még a kötelező oltás és féregtelenítés. Még a kistestű kutyák étkeztetése sem olcsó.Sok idős ember inkább nem eszik,de a kutyáját eteti .Ezzel a baromsággal a kóbor kutyák számát fogják növelni és az idős embereket büntetni.
1magyar
@Eriksson: Én is ellene voltam, mert mégsem lett megoldás a kóbor és kidobott állatokra.
Mert aki chipeltet az gondos gazdi nem azért teszi mert sok a pénze.
A rohadék,felelőtlen gazdákkal meg nem tud mit tenni még Semjén se, ezért a gondos gazdákat akarja büntetni.
1magyar
@cikicakk55: Mert annyi eszük nincs, hogy hogy fogják meg a felelőtlen "kutyatartókat"!
Szomszéd házban meghalt a kutya gazdája és a fiáék hozták el, a kutya 1 évig siratta, mert ezek meg nagyon törődtek vele.
picike1
@1magyar: a kutya a macska fialjon a házában aki ezzen akar gazdagodni !! a kutya szart meg ne szedje föl hanem egye is meg ...,hogy ne lássam és ne hányak
Eladott Ország
A műkeresztény Semjénféle szentmarhákra is adót kellene kivetni.
GeoCravker
Semjéntartási adó is kellene. Ritka állat tartása miatt.
Eriksson
@picike1: Ezt most nem értem. Nem vagyok kutyaevő.
papa.49
Kenetteljes majom reszelem a golyót neked))))))))))
1magyar
@picike1: Azért írok a FELELŐ KUTYATARTÁS-ról, természetesen kerítésen belül vagy felszedve zacskóba a kutyaszar.
Rózsika Hatházi
Én is bevezetnék állattartási adót! A célcsoport a fityisz-kdnp lenne. Aki ártatlan állatokra merő passzióból vadászik, az fizessen a lelőtt jószágokért 6, maximum 20 ezer forintot. Akinek vak komondorja van, az adómentességet élvezne, hisz ő lenne a vak kutyavezető. A fityisz-kdnp csoportba tartozó kasztráltak fizessenek csak 10 ezret. Naponta. :)))))
qxy
Te kis buta. Mi az hogy " Veszélyes eb?" Tudod te mi az hogy kutya?? Honnan is tudnád hisz neked is súgnak .Ennyi ésszel és egy vödör vízzel mehetnél ürgét önteni.Ja tudod mi az az űűűűrge?? Mindegy . Hosssszúúú.
Jozefina
Ez az eszement Kdnp-s sem normális!!! Ja de eddig sem volt az!
gazdag dezső
Igenis kell az ebadó bevezetése !!!Miért kell emelete társasházban ebet,ebeket tartani,és össze piszkítani a környéket ahol gyermekek,és emberek járnak!!
Eriksson
@picike1: Mintha nem válaszoltál volna a 16:55-ös kérdésemre.
gazdag dezső
Mindenki fizeti az ebtartók futtatóját,tűri,hogy úton útfélen ebes emberek akadnak útjába ,és neki kell félreállni!RENGETEG KUTYAGUMI VAN AZ UTCÁKBAN,MÉG A BELVÁROSBAN IS !!Naponta sok száz tonnát szednek össze a köztisztaság emberei,és még mennyi szétmarad? Gyalázatos országunkban az ebtartók viselkedése,és tisztelet a kivételeknek! Füré ,parkokba engedik az ebeket !!Szórják szét a fertőzést a gyerekekre felnőttekre!! Persze egészen más dolog a kertes családi házak ebei amelyeket nem sétáltatnak az utcákon ,nem viszik a köztéri parkokba.Annyi féle adók vannak ,hogy nehéz lenne felsorolni,de sokan gondolom tisztában vannak ezzel ! Miért is menetesek az ebtartók ?? Régen is vólt ebadó kötelező oltásokkal.Nem lehetne villamoson ,buszon stb ebekkel találkozni ! KIVÉTELEK PERSZE A VAKVEZETŐK,ÉS EGYÉB MENTŐKUTYÁK !!
gulyasgyula
@gazdag dezső: ...Sajnos csak egy "tetsziket ""lehet nyomni ..Ha lehetne sokat nyomnák ..Végre valaki leírja hogy az emberi butaságnak nincs határa ..Magmodhatná már egy eb barát ha annyira szereti a kutyákat minek tartja BEZÁRVA A LAKÁSBA ..A lakás a kutyának a börtöne ..
Lackó50
A képviselő urak arra azért vigyáznak, hogy a vadászatra használt kutyusaik után ne kelljen nekik adózni. És mi az, hogy veszélyes kutya?? Csúnyán vicsorít?
Ezek nagyon okos jószágok.hogy mennyire veszélyes, vagy szobatiszta, csak nevelés kérdése. Sokat lehetne tanulni tőlük.
A legközelebbi lépés, hogy célkeresztbe kerülnek a macskák, a vér papagályok, díszhalak, és az otthon tartott piranyák? Vagy ne adjak ötletet, mert holnap már valóság lesz? Ha én kilépek az utcára, akkor nekem is kell utcahasználati adót fizetnem? A parkolásért már így is szedik az adót. Nem folytatom, mert még egy illetékes kezébe kerül és felhasználja ötlettárként.
1magyar
@gazdag dezső: Nekem meg nincs unokám így a te logikád mentén ne épüljön bölcsöde,óvoda.
A kutyafuttatókra szükség van, azok a kutyatartók is fizetnek adót.
Éppen a vadászktuyákat mentené fel az adó alól, holott tudjuk, hogy a gazdagok kiváltsága a vadászat.
Éppen azok a kutyák nem fertőzöttek amelyeket vezetgetnek az utcán,parkban, mert az 100 %,hogy be van oltva és lakásban él a gazdájával.
1magyar
@gulyasgyula: A kicsi kutyák jól el vannak a lakásban.
1magyar
Ja, igen, régen volt 10 ft. ebadó, de ingyen oltották a kutyákat.@gazdag dezső:
qxy
@gazdag dezső: Tudod, ha a kutya vagy macska oda szarik a lépcsőházba vagy liftbe, arról nem az állat tehet hanem az okosabbiknak hitt ember.Én nagyon szeretem az állatokat ezért nem is tartok a lakásba Mert tudom jól hogy neki sem jó és nem értem azokat akik még öltöztetik is szegény kutyákat mert " olyan cuki" De azt nem tudják hogy a kutya meg nem szereti és ezzel csak ártanak nekik.Most jönnek majd hogy ,.- de az én kutyám szereti.ő mondta. Ja.
desiro
Mit jelen az, hogy veszélyes a tacskó is tud harapni, nekem rotim van de kenyérre lehet kenni olyan szelíd az 5 éves unokámmal fetrengenek a kertben a gyerek dögönyözi soha nem volt vele baj. Az viszont igaz ha, nem vagyunk otthon nem lehet bejönni, de az a dolga.
staro2
Ennek a díszfasznak életében nem volt egy normális ötlete.Ez sem az.
Kristaal
Nagyobbik lányomnak 3 kutyája van idéken, hatalmas bekerített udvaron. Állat megtartó kis elektromos karám is van körbe a kerítés mellett. Szabadon futkoshatnak egész nap. Van külön helyük. A házba is bemehetnek. Van rácsos ajtó, meddig mehetnek be. A legkisebb spániel, úgy vették. A másik 2 menhelyről befogadott. A 3. elég nagy kutya. Szelíd, aranyos mind. A legnagyobb kicsit csintalanabb. És a kis spániel a vezér, az alfa hím. Chippelve, oltva, ivartalanítva vannak. A spániel kijárta a kutyaiskola minden szakát, csuda dolgokra képes, nagyon okos. Az agility pályán is nagyon ügyes. A középső is volt kutyaiskolába hordva. Csuda aranyos kutyák. Lányomék családtagként bánnak velük. Cica, nyuszi is van. Nagyon aranyosak. Unoka az egyetem és ház bővítés után lesz. Ilyen szépen kellene mindenkinek szeretni, tartani állatot. Lányom és párja egyetemi és munka szakiránya is a természettel függ össze, növény, állat...Lányom most végzi a doktoriját, a PHD-t. Biológia doktora lesz, mint a párja. Természetesen dolgozik, kutat a tanulmányai alatt. Ha meglesz a PHD, oktathat is. Már most is ad órákat, tanársegéd. Pedagógia szakon végezte a középiskolát. A kutyák révén úgy éreztem, ezt le kell írnom a lányomékról és a kutyáikról.
gulyasgyula
@Kristaal: ...Ennyi kutya helyett talán egy unoka kellene ...
picike1
egy uj ötlet ha a kutya keresett abból lehet adózni ha nem keresett nem tud miből mert nincsen jövedelme .csak kiadása érte az se magától van hanem mások jóindulatu szive szerint Istennek hálát adva ! mások pedig menjenek gyakrabban a templomba megbánni a bünös gondolataikat
RonaGyuri
Hol él ez a Szily László? – avagy az élet sokkal pikánsabb

Szellemesnek vélt indítással cikizi a Tömjény Sónyit

A hírek szerint „Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes benyújtotta az állatvédelmi törvény módosítását”, aminek legott neki is estek. Meg kell jegyezzem, hogy tegnap késő délután már átdolgozásra vissza is vették. Az első lendületre a 444.hu „Semjén Zsolt jól megfingat minden magyar kutyást, kivéve persze a vadászokat” címmel rácsodálkozott.
Igen jól tetszettek érteni a közismerten vadász és vadász-lobbista hírében álló felkent helyettes a vadász-kutyákat Fideszesnek minősítette: rájuk más törvények vonatkoznak! =))
A cikk emigyen kezdődött: „Képzeljük el Főnököt és Szolgát, a kétéves magyar vizsla testvérpárt! Főnök és Szolga szinte teljesen egyformák, sőt ugyanabban a budapesti bérházban is laknak. A gazdáik ráadásul ikrek, közös munkahellyel, akik között egyetlen különbség van, méghozzá a hobbijuk. Szolga gazdája bringázni szeret, Főnöké viszont vadászik. Ennek ellenére jövőre Szolga után a gazdája hatezer forint újfajta kutyaadót fizethet, míg Főnöké egy fillért sem.
Az ok? A kormány erősembere nem biciklizni, hanem vadászni szeret.”.
Nos a helyzet az, hogy ez már majdnem szellemes, sőt az is lenne, ha az élet nem lenne ennél sokkal pikánsabb. Na jó nem az élet, hanem ártunk és qurmányunk jogalkotása.
Van nekem egy kedves kolozsvári barátom (na jó persze több is van) itt járt egyetemre, magyar a felesége és a gyermekei. És fel is vette a magyar állampolgárságot. Van egy testvére, aki igazából nem is beszél rendesen magyarul, a felesége és a gyermekei egyáltalán nem. Az egyik barátja rádumálta, hogy az egész család váltsa kii a magyar igazolványt, majd a kettős állampolgárságot. Néhány éve Kolozsvárt csinálnak együtt ez üzletet, így az én barátom is ott lakik. Na mikor jött a választás barátomnak haza kellett utaznia, hogy szavazni tudjon, míg a testvéréhez átjött a szomszéd, hogy levélben szavazzon! =))
KisGenyo2
@Kristaal: Ez mind szép és jó, de ez a törvény tervezet többek között rájuk éppen nem vonatkozna az ivartalanítás miatt.
Szerintem ha az adó alóli mentességnél, a felsorolást nem a vadász, hanem az ivartalanított kutyákkal kezdenék, még értelmesnek is tűnhetne a törvény. De akkor nem lehetne anyázni...
Ez egy gumicsont. Sokan ráharaptak...
cikicakk55
@1magyar: Felelőtlen kutyatartók mindig is voltak és lesznek.Azzal,hogy még egy adófajtát a nyakukba sóznak,csak több lesz a kóbor kutya. Azokkal a becsületes,de nem gazdag emberekkel szurnak ki,akiknek a kutya a társaságot, a biztonságot jelenti.Szerintem sokkal több jó gazdi van az országban,de ha tovább adóztatják őket,akkor elszabadul a pokol. A macskáknál is azért van a rengeteg kóbor macska,mert az ivartalanításuk már olyan sokba kerül,hogy egy nyugdíjas kétszer meggondolja,hogy elvigye-e a kedvencét az orvoshoz.
Aki Én
Először is a Semmijen féle kreténeket kéne ivartalanítani.
Aztán kérdezem újra: Ki a bánat hatalmazta fel ezt a senki által meg nem választott műkeresztény alakot, hogy ilyeneket találjon ki? És a vadász kutya miért adó mentes?
Akkor a házőrző kutya miért nem? Megint más faszával verik a csalánt ezek a gennyes bűnözők.
Eladott Ország
@justhpeter: A védett madarak "védőszentje" szálkeresztes puskával. Neki pedig már a fakereszt járna, de előtte a templomkeresztel jól meg kellene küldeni.
Kristaal
@gulyasgyula: Tervezik a fiatalok, csak az egyszobás házat bővítik és közben a lányom is leteszi a doktorit. Még nincsenek elkésve 28-29 évesek.
gulyasgyula
@Kristaal: .. Mikor ennyi idős voltam már ovis volta fiam ..Egy szép német juhász vigyázott rá az udvaron ..Aki a gyereket bántotta volna az az életével játszott ..Egyik nem zárja ki a másikat ..Azért kutya menhelyet nem nyitottam volna a gyerek homokozóban ..Tudni kell egészséges egyen súlyt tartani állat és család között ..2 diplomás fiatalra ez duplán érvényes Ők a jövő vezetői ..
Eladott Ország
Közben megszűnt a méltányosságból adható ápolási díj, a méltányossági közgyógyellátás, a rendszeres szociális segély, a lakásfenntartási támogatás, az adósságkezelési szolgáltatás, jelenlegi formájában az önkormányzati segély, a rendkívüli gyermekvédelmi a temetési segély, és az óvodáztatási támogatás is. Mindez emberek százezreit hozta méltatlan helyzetbe, ami a Fideszt nem érdekli. Átalakult a szociális segélyezés rendszere. Ma Magyarországon mintegy 3 millió 340 ezren élnek szegénységben és társadalmi kirekesztettségben, de ha a létminimum környékén tengődőket is ideszámoljuk, akkor a négymilliót is meghaladja ez a szám. Az elmúlt évtizedekben a rászorulók számára volt szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, családsegítés, falu és tanya gondnoki szolgálat, segély, a támogatások javát azonban a Fidesz elvette. A kormánypárt a gyengécske szociális hálót is széttépte Magyarországon. Jelenleg az önkormányzatok jóindulatán, no meg a pénzügyi lehetőségein múlik, kik kaphatnak valamilyen segítséget. Ezek után keresztény isten barma Semjén a kutyatartókra a chip adó után újabb adót vetne ki.
Eriksson
@Eladott Ország: A szociális hálót Bokros Lajos kezdte széjjeltépkedni az ország gazdasági helyzetére hivatkozva, még pü.m. korában. Mert az állami költségvetés hiánya úgy kívánta.
Eladott Ország
@Eriksson: De az szociális rothadás tovább folytatódott. Az állami költségvetés további hiányát pedig a fidesz oligarcha pofátlan, gigantikus közpénlopása tovább növelte, mintha nem lenne holnap, élen a csúti cigánnyal. Mára Európa koldusháza lett az országból.
www.portfolio.hu/gazdasag/a_husz_legszegenyebb_kozott_negy_magyar_regio.195954.html
A húsz legszegényebb között négy magyar régió. Egy bolgár és egy román régió az Európai Unió legszegényebbje, egy főre jutó GDP-jük a közösségi átlag alig harmada, míg a leggazdagabbnak egy belső londoni kerület számít, ahol az egy főre jutó GDP az EU-átlag több mint háromszorosa - derül ki az Eurostat friss, immár az új EU-tag Horvátországgal kibővített jelentéséből. Pozsony az ötödik és nagyon elhúzott, Prága a tizedik, Bécs a tizenkettedik leggazdagabb régió. Budapest nem számít külön régiónak ebben a bontásban. A hét magyar régióból négy viszont megtalálható a húsz legszegényebb európai között, ahol összesen immár 273 régió van és hasítunk mint a k*rvaisten!
Eriksson
@Eladott Ország: Te mindent elhiszel amit a statisztikák írnak?
Eladott Ország
@Eriksson: Igen és kutyahúst tudnánk exportálni is ázsiába.
Eladott Ország
@Eriksson: A statisztikáknak hiszek, amit nem a fidesz vagy a szézadvég(bél) készít. Egyébként ha nem hiszel a statisztikáknak (EUROSTAT) menjél ki egy településre és mond el az igazat. Javaslom a TEK jelenlétét, hogy ép bőrrel megúszd a fideszes dicshimnuszt.
Eriksson
@Eladott Ország: Semmit nem eszesedtél mióta utoljára beszéltünk.
Eladott Ország
@Eriksson: Nem vagyok kiváncsi a fideszes véleményedre.
Eladott Ország
@Eriksson: Lassan írom, hogy a fidesz is megértse. Elhiszem én, hogy hülyének lenni jó, a polgárt hülyének nézni még ennél is sokkal jobb. De lehet, hogy nem célszerű hosszútávon. A régi és új nemzeti egység már csak ilyen. Akkor több, ha kevesebb. És akkor emelkedik, ha csökken. Kár, hogy nem vicc, hanem véresen komoly.
Kristaal
Tudják a fiatalok az egyensúlyt, viszont nagyon szeretik az állatokat. Megmentettek 2 kutyát. A mai fiatalok már nem a családalapítással kezdik. 28 évesen már nekem is 2 óvodás gyerekem volt, 2 év van köztük, és 3 év házasság után lettem Anya. Ma már ritka a 18-20 éves kor körüli házasság, és a huszonévesen szülővé válás. Bár a Szüleim, akik 70 körül vannak, a Nagyszülők kicsit ledöbbentek, hogy az unokának minek kellett 3 kutya, és várják nagyon a dédunokát. Én nem szólók bele, örülök, hogy boldogulnak, és tanult ember lett a lányomból és a párjából is. A másik lányom is tanul még munka mellett. Ö nem a természet, hanem a szociális szférában találta meg a célját. Segít másokat a munkájával.
Kristaal
@gulyasgyula: Tudják a fiatalok az egyensúlyt, viszont nagyon szeretik az állatokat. Megmentettek 2 kutyát. A mai fiatalok már nem a családalapítással kezdik. 28 évesen már nekem is 2 óvodás gyerekem volt, 2 év van köztük, és 3 év házasság után lettem Anya. Ma már ritka a 18-20 éves kor körüli házasság, és a huszonévesen szülővé válás. Bár a Szüleim, akik 70 körül vannak, a Nagyszülők kicsit ledöbbentek, hogy az unokának minek kellett 3 kutya, és várják nagyon a dédunokát. Én nem szólók bele, örülök, hogy boldogulnak, és tanult ember lett a lányomból és a párjából is. A másik lányom is tanul még munka mellett. Ö nem a természet, hanem a szociális szférában találta meg a célját. Segít másokat a munkájával.
Eladott Ország
@Peller Anikó: A chip után egyszeri adminisztrációs munkával lenyulják a polgárt. A szociális hálót szétbarmolták, következik a polgárok kopasztása. A balhét meg vigye el az önkormányzat a kormány helyett.
kukac50
Az embereket miért nem védi így Semjén? Akiknek nincs pénzük csipeztetni azok az utcára engedik a kutyájukat mert elég oltatni és etetni! Adókat vezetnek be a kurva anyjukat még finom vagyok.
gulyasgyula
@Kristaal: .. Gratulálok nekik de ma ez valahogy már természetes az én kisebbik unokám még általános a nagyobbik 3-dikos középiskolás de már van egy közép fokú ANGOL nyelv vizsgálya és most tanul Németet és Franciát ..Az egyetemet már 2 nyelv vizsgával akarja kezdeni pedig senki nem erőltette őket . Amíg tanulnak ha kell minden számlát álok a diplomához egy lakást vagy házat adok ..Már megvannak csak az én nevemen..De ehhez nem kell felelőtlenül házi állatot tartani ez gond , munka nekik és büntetés az állatoknak ..MERT KUTYÁNAK --KUTYA A PÁRJA nem az ember és nem több lakás vagy kenel az otthona ..
Kristaal
@gulyasgyula: Gratulálok az unokáihoz, ők, is okosak, meg szerencsések, mert tudja támogatni őket. Az én lányaimnak is segítettek valamennyit a Nagyszülők, mert én nem tudnám a kis jövedelmemből. A 3 kutyus szépen elvan, 2 biológus gazdival, hatalmas udvaron falun, ott élnek, onnan járnak be a városba a fiatalok. Nem kennelben vannak a kutyák. A lányom többek között időnként asszisztensként besegít egy állatorvosnak, meg az egyetem mellett végzett kutyakozmetikusként néha rendbe hoz 1-1 kutyát is, miközben az egyetemen talajmintával-növényekkel is kutat. Sokoldalú. Minden élőlény: növény vagy állat jó helyen van e 2 fiatal mellett. Gyönyörű növényekkel teli kis melegháza és kis kertje is van a lányoméknak.
Aki Én
@1magyar: 16:10 És hogy? Láthatod, hogy a kordont is lebontják...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.