Koncepciós pert emleget Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Sukoró-ügyben hozott ítélet után, viszont a bíró miniszterelnöksége alatt gyakorlatilag helyettes államtitkár volt az Igazságügyi Minisztériumban.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Gyurcsány pártja kormányra kerülés után börtönbe záratná a 2008-as telekcsere ügyében eljáró ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt és az Országos Bírósági Hivatal elnökét."

Tehát neki mint akkor hivatalban levő miniszterelnöknek semmiben nem kellene levonni következtetést, ha a beosztottai az ő utasításai alapján eljárva bűnt követtek el?
Tiszta ámokfutás amit Gyurcsány rendez az utóbbi időben!
Megmondja hogy ki kivel kávézhat, miről beszélhet?
Máig keresgéli Orbán banki papírjait!
Ha valaki azt mondja, hogy őszig nem akar vele tárgyalni, akkor hisztis rohamot kap!
Megfenyeget bírókat, ügyészeket mindenkit?!
A beosztottjai mindenkit mocskolnak a blogjain keresztül!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
A hangsúly ma már a volt-on van. Sok bíró ma már félti az állását.
Béla333
"Gyurcsány pártja kormányra kerülés után börtönbe záratná a 2008-as telekcsere ügyében eljáró ügyészeket, bírákat, a legfőbb ügyészt és az Országos Bírósági Hivatal elnökét."

Tehát neki mint akkor hivatalban levő miniszterelnöknek semmiben nem kellene levonni következtetést, ha a beosztottai az ő utasításai alapján eljárva bűnt követtek el?
Tiszta ámokfutás amit Gyurcsány rendez az utóbbi időben!
Megmondja hogy ki kivel kávézhat, miről beszélhet?
Máig keresgéli Orbán banki papírjait!
Ha valaki azt mondja, hogy őszig nem akar vele tárgyalni, akkor hisztis rohamot kap!
Megfenyeget bírókat, ügyészeket mindenkit?!
A beosztottjai mindenkit mocskolnak a blogjain keresztül!
RonaGyuri
@Béla333: még jó hogy nem vagy LMP-s és Szakasits-unoka fun! =)) Ugyanis, ezt csak a Őfenesége és az általad imádott Szakasits -unoka szerette volna elhitetni. Végül - jellemzően a mai rögvalóságra - miután a patás ördögöt nem voltak hajlandóak belehazudni a dolgokba, bosszúból ítélték el a derék bírák!
Béla333
@RonaGyuri: 14.31
Mindent elhinnék neked, de egy csipetnyi bizonyítékot mutass már arra, amit már te is és a DK is híreszteltek, miszerint azért ítélték el őket, mert nem vallottak Gyurcsányra?
JAJMÁR
@JAJMÁR: jav: de nem most, már egy ideje!

Szerintem ami még megmaradt az igazságszolgáltatásból és jogállamból, az éppen a bírók ítéleteiben lelhető fel.
Értelmetlen és igazságtalan csak úgy, levegőbe öklezve fenyegetni egy szervezet szakembereit.
Ilyet csak egy sértett diktátor csinál.
RonaGyuri
@Béla333: valamivel több bizonyíték van rá, mint arra amivel Orbán és a kedvenced kéz a kézben igaz barátsággal nekimentek Gy-nek!
Hidd el én még nálatok is jobban utálom Gy-t, de Orbán az Orbán és aki az ő samesza az tisztességes ember nem lehet! =))
Eladott Ország
Az én kommunistám jó kommunista, a tiéd mocskos bolsi! „A kommunizmus megbukott minden értelemben, de a kommunistáktól nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a meztelen életét és a zsákmányt.” { Márai Sándor }

*
Béla333
@RonaGyuri: 15.00
Az hogy szabálytalanul történt a Sukoró kiemelt beruházássá nyilvánítása az tény, csak azt nem tudták BIZONYÍTANI, hogy ebben mi volt Gyurcsány szerepe. Aki mellesleg miniszterelnökként egyszemélyben döntött ebben!
Szerintem jól tette annakidején Schiffer, hogy feljelentette Gyurcsányt!
Most egyébként Császy és Tátrai börtönbe vonulását is igyekeznek a DK-sok Schifferre húzni, holott ő csak Gyurcsányt jelentette fel, a többi (ha jól tudom) Oszkó feljelentése alapján indult!
Holott a börtönbe vonulást a volt főnöküknek, Gyurcsánynak köszönhetik!
Szerintem!
RonaGyuri
@Béla333: legalább is a Szakasits unoka ezt szeretné elhitetni az igaz barát jellemes, korrekt és becsületes Orbánnal kéz a kézben! =))
Béla333
@RonaGyuri: 15.22
Amit írtam, azt nem kell senkinek sem elhitetni, elég ha visszanézed a történéseket!
Tudod: "A tények makacs dolgok!"
RonaGyuri
@Béla333: már kezdem érteni Szakasits unoka imádatodat, őt sem zavarja hogy Orbánnal van egy platformon, ahogy téged sem, hogy Bayerral! =))
Béla333
@RonaGyuri: 15.50
Valóban nem érdekel senkinek a platformja, a saját véleményemet mondom, írom, függetlenül attól, hogy az kiével egyezik vagy nem egyezik!
RonaGyuri
@Béla333: csak nem mindegy, hogy milyen meséknek hiszel! =))
Béla333
@RonaGyuri: 17.34
Persze igyekszem tájékozódni innen-onnan, de én is megéltem már ezt-azt, ez is ad egy kis tapasztalatot. Nem szoktam minden mesének bedőlni.
RonaGyuri
@Béla333: csak ha a Szakasits unoka dumája! =)) Akkor semmi nem számít, legkevésbé a józan ész! =))
Béla333
@RonaGyuri: 17.59
Ha így csak általánosságban beszélünk az csak arra jó, hogy elbeszéljünk egymás mellett!
Tudnál egy konkrétumot?
RonaGyuri
@Béla333: kell konkrétabb annál, hogy értelmes ember léted (ha nem róla van szó) ellenére itt szajkózod az Orbán -Schiffer tandem gátlástalan baromságait! =))
Béla333
@RonaGyuri: 18.26
Alapvetően másként látom a dolgot.
1./ Orbán disznóságait rendszeresen ostorozom!
2./ Nem látok bizonyítékot az általad írt Orbán-Schiffer tandemre!
3./ Soha nem védtem semmiféle tandem baromságait!

Ezért írtam, hogy konkrétum nélkül nem jutunk sehová, így ezt talán hagyjuk!
RonaGyuri
Kedves Béla. Nem szánom kioktatásnak, de meg kell kérdezzem. Te, aki sokunkkal együtt naponta okadatolod, hogy tisztában vagy vele: Orbán egy gátlástalan, hazug, tolvaj, egy gátlástalan az országot az agyament mániáinak alárendelő akarnok. Miből gondolod, hogy néhány esetben egy korrekt becsületes ember lenne? Csak azért, mert éppen ezekben egy általad valamiért tisztelt (valószínű nem ismered eléggé) politikussal egy követ fújj! =))
Béla333
@RonaGyuri: 18.40
"Miből gondolod, hogy néhány esetben egy korrekt becsületes ember lenne?"

Én Orbánt az elmúlt vagy 100 év legkártékonyabb, legártalmasabb, legkorruptabb politikusának tartom, aki ráadásul még hazaáruló is! Nem tudsz olyan véleményemet beidézni, amiben korrektnek, vagy becsületesnek tartottam volna!

Azt sem tapasztalom, hogy az LMP-ből bárki is együttműködne Orbánnal, vagy védené őt!
Erre sem hiszem hogy tudsz bármit is mutatni!
RonaGyuri
@Béla333: ne már ki indította és ki ellen a sukori ügyet??? Kiszolgálva Orbán érdekeit! Ki triumfált mikor szép és okos Budai mellét verte, hogy rabláncon fogja huzatni a Gyurcsányt? etc.
S te most azt mondod hogy gaz hazugság, hogy ezek azért kell üljenek, mert nem tudtak vagy nem akartak Gyurcsányra vallani! Ne mond, hogy nem érted amit mondok!
Béla333
@RonaGyuri: 19.03
Ha jól emlékszem Schiffer azért tett feljelentést csak és kizárólag Gyurcsány ellen, mert a Sukorói beruházást a megfelelő szabályok megkerülésével ő egymaga tette kiemelt beruházássá!
Hogy ez a feljelentés megfelelt Orbánnak? Biztos!
Most is tesz számos ügyben feljelentést az LMP? Igen! Az meg kinek felel meg?
Nem tudod elfogadni, hogy akár Schiffer, akár az LMP azért tesz valamit, mert úgy találja helyesnek, nem azért, hogy egyszer Orbánnak, másszor meg Gyurcsánynak vagy az MSZP-nek feleljen meg?!
Ha most vagy az elmúlt években az LMP feljelentést tett a Fidesz vagy éppen Orbán ellen akkor azt is mindenféle hátsó szándékkal tenné?
Nem hiszem!
Békülj meg azzal, hogy az LMP a döntéseit önállóan hozza. Addig amíg ennek az ellenkezőjéről nincs bizonyíték!
RonaGyuri
@Béla333: ennyire nem lehetsz béna! Orbánék már ezerrel sukoroztak, amibe a Szakasits kölök beszállt! Barátsága Orbánnal régi keletű! Az állításának még annyi alapja sem volt, mint Orbánék sunnyogásának. Ami sorozatban szokásuk, pl. csalás, ha valaki nem tudja felújítani a házát ezért eladja, a vevő felújítja és bérért kiadja neki! =))Nézz utána, mert csak szerinte tények nélkül!
De hagyjuk vakhít ellen nem vizázom!
papa.49
@RonaGyuri: Hagyd úgyse érti meg, pedig egyszerű a bíró ,,megvilágosodott,, oszt. jónapot!!!
RonaGyuri
@papa.49: figyú ha nem lenne egyébként egy értelmes ember, hagynám is! DE sajna ha meghallja a Gyurcsány (ezt még érteni is vélem) vagy az LMP, különösen a derék Szakasits unoka nevét beáll nála egy vegetatív állapot; semmiféle értelmes dologra sem képes reagálni. Felvéve a versenyt a fidesz-zombikkal! =))
Béla333
@RonaGyuri: 07.42
Nem így van!
Egyszerűen csak van benned/bennetek egy jó adag rosszindulat az LMP-vel szemben, az okát nem tudom és mindent ebből a szemüvegből néztek.
Én másként látom az LMP helyzetét, fontosnak gondolom őket!
Kiutat jelenthetnek a mai zsákutcából.
Persze ha erre nincs vevő, vagy sok olyan megtévesztett ember lesz/van, akiben mint bennetek dolgozik egy kellő mértékű rosszindulat, akkor maradnak azon a szinten, ahol most állnak.
Akkor majd 10-15 év múlva is elvitatkozgatunk arról, hogy milyen szemét ez az Orbán és hogy még mindig bántják Krahácsot! Ja nem, Gyurcsányt!
RonaGyuri
@Béla333: nos már teljesen lementél a derék fidesz funok szintjére ezzel a többesszámmal. Sőt a retorikád is inkább rájuk hajaz: aki fel merészeli hozni az LMP-re vonatkozó fenntartásait az csakis egy galád rosszindulatú fráter lehet! =))
Béla333
@RonaGyuri: 09.05
Nézd! Én nem azért írom amit írok, hogy téged meggyőzzelek, hiszen ahogy írtam is, ha valaki kellő mértékű rosszindulattal áll valamihez, azt nem lehet meggyőzni semmiről.
Hogy neked mi minősül Fideszesnek az engem nem érdekel!
Én sem kezdelek el téged, a beírásod boncolgatni, hogy te miért tudsz Schifferről csak akkor írni, ha hozzáteszed a felmenőit is?! Hogy ez a stílus Fideszes vagy éppen DK-s?
De ha gondolod belemehetünk!
JAJMÁR
@RonaGyuri: Bizony, ebben a történetben nem a Béla a "fanatikus".
Az LMP pedig egy "rendes" kis párt, igaz, soha nem fog tömegeket vonzani. Egy szűk értelmiségi réteg viszont értékeli őket. Helyük van a politikai palettán.
Semmi gond, ha neked nem jönnek be, lehetsz pl. dk-s :)

A Gyurcsány most SOK! és nem érzi, nem érti... elszakadt nála valami. Olyan, mint aki zuhan és kapkod össze-vissza, hogy mentse magát. Ha nyugton maradna, ha picit átgondolná miket mond, talán lassabban zuhanna, és a végén talpra esne.
(Ha elsőre nem érted - gondolkodj!)
RonaGyuri
@JAJMÁR: jajmár én DK-s ??? De nem ez a legnagyobb butaságod! =))
JAJMÁR
@RonaGyuri: Könnyen osztogatod a negatív jelzőidet, pedig hidd el, a tiéd mind! Másoknak nincs rá szüksége!
(Tévedésben vagy, ha azt hiszed engem érdekel, hogy te "DK-s" vagy-e, vagy micsoda? Dehogy! Példának írtam... no meg azt is írtam, hogy "gondolkodj"!)
Equus
változnak az idők és vele változnak az emberek is aszerint, h mihez fűződik érdekük. Ez akkor is koncepsiós per volt, ha Gyurcsány nem állítaná róla. És nem is az első. Csak nézzük végig a halottlátó budai áldásos tevékenységét.

A fidióták a választásokra még előszednek egy-két hangzatos nagy ügyet, aztán leosztják a csókos bíráiknak.
Katalina62
@JAJMÁR: Nem vitatom hogy Gyurcsány időnként visszafoghatná magát, de ettől még Béla fanatikus, LMP-s, és Gyurcsány fóbiás.Ez szíve joga, de akkor ne vádoljon másokat fanatizmussal!
Béla333
@Katalina62: 11.30
Én így látom, te meg úgy!
Szerintem a DK a Gyurcsány fanatikusok gyűjtőpártja, szerinted az én fóbiám hogy ezt kimondom!
Szerintem (nem szerintem, hiszen én ezt tudom magamról!) én nem vagyok LMP fanatikus, csak éppen nem szeretem, ha igaztalanul mocskolják őket!
Ez a jó a vélemények ütköztetésében, ha valaki nyitott erre!
JAJMÁR
@Katalina62: Aki vádol, az vádol. Innen is meg onnan is...

A cikkhez : bár nem ismerem egyébként a Sukoró ügy részleteit, nem tudom, hogy a vád mennyire megalapozott, és a bíró mi alapján ítélkezett, de a bírói ítéletet egy jogállamban - ha már nincs fellebbezési lehetőség - el kell fogadni. Bírót fenyegető politikus nálam örökre leírja magát. Felvet nálam olyan gondolatokat, hogy valamiféle bűntudata van. Akár fanatikus a Béla akár nem, egyetértek vele.
Az ügyben elítéltek hozzáállása a normális.
Az pedig, hogy bizonyos blogolók folyton áttérnek az LMP-re és a Schifferre, ha a Béla hozzászól bármihez, nem a Bélát minősíti.
qxy
addig basztatja ez a Feri a dolgokat hogy " Fénybe legyen" Hogy eccer csak ott lesz neki a fény azt mehet de nem a fénybe hanem a picsába. Már nem az első hazudozása. Remélem most is szeretik a hívei. ,:_ Igazad van Feri nem baj Feri Hazuggyá csak . Mi el hisszük. CsinácsakFeri.
qxy
Na meg, nem fél hogy addig basztatja az embereket hogy valaki elő vesz egy olyan aktát amibe kurva nagy bűnt követett el Feri. Ja, hogy olyan nincs? Nyugi . Van.
Equus
@JAJMÁR: A Sukoró-ügy részleteinek ismeretén kívül nem ártana vmi jogi alapismeret mielőtt ítéletet alkotsz. Ha közel 10 évvel ezelőtt az ügylet teljesedésbe megy, akkor a befizetett adók formájában (építkezésen résztvevők, az üzemeltetésben alkalmazottak után fizetett munkabérekhez kapcsolódó járadékok, a beszállítók termékei utáni ÁFA és egyáltalán nem utolsósorban a létesítmény üzemeltetése utáni ÁFA) az ingatlan árának többszörösét hozta volna már a magyar államnak. Igaz, abból nem jutott volna méhszarosnak és endi vajna úrnak, de a horda egyetlen tagjának sem.

Más: hűtlen kezelés kísérlete, ahol maga az alapcselekmény bizonyítatlan, de ha bizonyítható is lenne, az elkövető önként elállt. Akkor miről is beszélünk?
Analógia:
1.) leveszel az áruházi polcról egy nagyobb értékű italt, majd meggondolod és visszateszed a helyére. Akkor te lopás kísérlete miatt bíróság elé állíható vagy?
2.) Megittál már 2-3 pohár whiskeyt, felhív a haverod, h ugorj át hozzá. Felveszed a kocsikulcsot, de agyadba jut, h ittál és visszadobod a kulcsot az előszobai szekrénykére. Akkor megállapítható az ittas járművezetés kísérlete?
papa.49
@Equus: Ez egyenesen következik az alábbi kijelentésből, amely igaz nem ettől a kormánytól származik, viszont jól mutatja a valóságtól elrugaszkodott, értelmezhetetlen feltételeket!!!
,, A gondolatnak is elsőbbsége van,, Kondorossy fakabát Ferenc!!!
JAJMÁR
@Equus: 18:26 Most sem ismerem a Sukoró ügy részleteit, így arról most sem "ítélkezem", nem vagyok én bíró :)
Amúgy évekig dolgoztam egy nyomozócsoport tagjaként...

Az eljáró bíró nyilvános megfenyegetése és zsarolása a bűncselekmény. Még ha ez a jelen esetben gyengének is látszik, hisz a Gyurcsány soha nem lesz abban a helyzetben, hogy be is váltsa! Na de alkalmas arra, hogy az emberek bizalmát méginkább aláássa, és ha nem bízhatnak az emberek sem az ügyészségben, sem az ügyvédekben, sem a vezetőkben, sem a bírókban, ott nem bízhat az ember a jogban, és egymásban sem. Az olyan szintű anarchiát hozna magával, hogy lehet jobb most azonnal 'megöngyilkolmerényelnie' magát mindenkinek. Egy politikai vezetőnek tisztában kellene lennie a szavai súlyával és hatásával.
A Gyurcsány hőzöngése meggondolatlan, indulatvezérelte és autokrata személyiséget mutat. Nem szeretném, ha ő döntene valaha is az én sorsomról!
Függetlenül a Sukoró ügytől, amelyben egyébként a két elítélt - akik nem értenek egyet, de bölcsen elfogadták az ítéletet - nyilván kérhet majd per-újrafelvételt.
Equus
@JAJMÁR: 15.14 a bizalom a jogszolgáltatásban már régen szertefoszlott. A jogalkotók a reggeli kávé mellett besélik már meg 7 éve, h éppen kinek az érdekében és milyen törvényt hozzanak. Ha kell, másnapra átírják. A jogalkalmazók meg jobb híján, hacsak nem akarnak kényszermunkások lenni, követik az elvárásokat. Szájerné úrasszony, mint legfőbb bíró? A bírói kar lefejezése? endi vajna helyzetbe hozása, rogán tóni házának növekedése, farkas flóri 1,6 milliárdja nyilván nem képezte nyomozás tárgyát abban a csoportban, amiben voltál.

Számonkéred, h a gyereket annak nevezik ami? Tehát nem a tolvaj a hibás, hanem a tuajdonos, akit meglopott és aki a tolvajt tolvajnak nevezi. Lenne vmi képed a Sukoró környékén zajló fidesznyik vergődésről, nyilván másképp látnád a dolgot.

Nyomozó voltál, akkor nyilván tudod, h a perújításhoz vmi novum is kell, de addig is, míg zajlik a töri a jogerős ítélet végrehajtandó. Aztán, ha vmi csoda folytán nem Kecskemétre kerül az ügy tárgyalásra és kiderül, h a marasztaltak ártatlanok, majd fizet a magyar állam az adófizetők pénzéből. A maffia meg vircsaftol tovább...
JAJMÁR
@Equus: Persze, ez így van, ahogy írod. Ami még kicsi maradt a jogállamból, az éppen a bíróságok működésében leledzik. Tévedsz, Szájerné közel sem annyira befolyásolható, mint a poltpeti!
Mégsem lehet, pláne nem lehet se egy bírót, aki egyébként beosztottként teszi a dolgát, sem egy ügyészt, aki szintén, és nem akárhol, ebben a recsegő-ropogó jogállamban, egy ilyen hatalom alatt, az ellenzék "vezérpolitikusának" börtönnel fenyegetni a döntése miatt! Nem lehet!
Nem szabad elfogadni!
Hisz' akkor tökmindegy, jöhet a harakiri, itt a vége, "hagyj fel minden reménnyel"! Hát nem mindegy akkor? Szerencsétlen bíró feje fölött ott a pallos innen is, onnan is! Nekünk meg tökmindegy éppen melyik hatalom érdekét szolgálja az igazságszolgáltatás, ha nem az igazságét!
Lehet, hogy a bíró téves ítéletet hozott. De meghozta. A bíró felelőssége, és ha évek múlva egy másik bíró más ítéletet hoz, azt sem lehet nem elfogadni.

Egy jó, demokratikus ellenzéki vezetőnek azt kellene mondania, ha ő kormányra kerül, garantálja, hogy minden egyes bíró a saját szakmai meggyőződése szerint ítélkezhet, soha, semmilyen körülmények között a hatalom a döntésében nem befolyásolja, pláne nem retorzióval. Az ítéletet pedig el kell fogadni, ahogy Tátrai is elfogadja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.