Mint ismert: a Kúria egy koncepciós per keretében három év, illetve 2 év fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Sukoró-ügyben Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot. Császy Zsolt most a hivatalos Facebook-oldalán üzent az MSZP elnökének, Molnár Gyulának. Idézzük a teljes szöveget: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Gyula! A jelek szerint nem jutott el hozzátok, hogy a fideszes elszámoltatás egyik központi perében újabb ítéletében Tátrai Miklóssal együtt letöltendő börtönre ítéltek bennünket Sukoróért. Maga a Sukoró-per minden közéleti szereplő előtt ismert módon politikai per volt, amelynek célpontja pont az általad most vezetett MSZP korábbi kormányzata. A perben nem bennünket ítéltek el, nem Gyurcsány Ferencet, hanem az MSZP kormányt, aki ott volt az ítélethirdetésen az halhatta, ti mégis hallgattok. Tegnap a parlamentben Orbán megint belétek rúgott Sukoróval, de ti hallgattatok. Küldök egy levelet, amit ha más válaszotok nincs, akkor legalább ezt olvassatok fel Orbánnak.

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Pontosan róluk beszélt Gyurcsány Őszödön ! - hát ezért !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Pontosan róluk beszélt Gyurcsány Őszödön ! - hát ezért !
Eladott Ország
Annak kéne örüljünk mi most fideszül, hogy egy olyan ügyben – aminek az a lényege, hogy a két elítélt 1,2 milliárddal meg akarta károsítani a magyar államot, de nem sikerült – hosszú idő után végre született egy szájbakúrt ítélet. Én vagyok az utolsó, aki azt szeretné, hogy nagypályás bűnözők szabadlábon garázdálkodjanak fel­- alá, de arról kurvára nem szól a fáma, hogy Polt Péter politikai irányított szolga ügyészsége jelölte ki az eljáró bírót; hogy a bíróság a védelem indítványait vagy el sem bírálta, vagy indoklás nélkül utasította el; hogy a bíróság a védelem által felkért igazságügyi szakértőt meg sem hallgatta; hogy a bíróság tucatnyi olyan tanú vallomását vette figyelembe, akiket csak az ügyészség kérdezhetett, a védelem nem; hogy az első fokú ítéletben a bíróság a tanúk vallomásait több esetben meghamisította; hogy a tárgyaláson történteket megmásította; hogy olyan „tanúk” „vallomására” hivatkozik, akiket ki sem hallgatott; hogy úgy hallgatott ki tanút, hogy sem a vádlottak, sem védőik nem voltak jelen, stb.
Béla333
@Eladott Ország: 16.29
Ha ilyen eljárási hibák megtörténtek, akkor tovább kell vinni az ügyet Strasbourgba, biztos a nyerés.
Persze ez Császiékat nem vigasztalja, hiszen ha jól tudom, a büntetésre azért be kell vonulni!
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 16:29
"Polt Péter politikai irányított szolga ügyészsége jelölte ki az eljáró bírót"
Igaz, hogy ez a bíró előtte ügyész volt? Onnan került az IM-be, ahonnan 1 év múlva / a Gyurcsány kormány alatt!/ kitették, de felvették kúriai bírónak, minden bírói gyakorlat nélkül!
És nem is volt elfogult??? Szerintem összeférhetetlenség állt fenn!
nemkati
@Eriksson: Ennek a pernek nincs köze ahhoz, amiért Tátrait és Császyt elítélték. Ami közös, az Sukoró.
Eriksson
@nemkati: Hát persze. Csak ízelítőül, hogy mik történtek a háttérben. Hogy ez a Sukoró kabátlopási ügye már világhírűvé lett.
bencemacska
@Eriksson: ma, 17:05
Ha a választott bíróság igazat adott volna a befektetőknek és megítéli nekik a kártérítést, akkor jogos lenne a mostani ítélet, mert tényleg kárt okoztak a "tettesek" M.o-nak!!!
Eriksson
@bencemacska: Nem látom át teljes mélységében az ügyet, csak eszembe jutott a washingtoni per, ahol tényleg független bíróság döntött az állam javára.
De hát nemkati 17.48-kor állítja, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz.
bencemacska
@Eriksson: ma, 18:18
Én sem ismerem részletesen.
De a washingtoni per a beruházás meghiúsulása miatt indult, amelyben a magyar állam védekezése az volt, hogy csak Velencén nem engedélyezte a beruházást, egyéb helyeket felajánlott, amit a beruházó nem fogadott el. A bíróság szerint nem érte kár a beruházót!
A magyar per pedig azért indult, mert jogtalan volt a telek csere. Ezt meg nem is értem. A beruházó által felajánlott telekre szüksége volt egyébként is a magyar államnak, ki kellett volna sajátítani valami tervezett útépítés miatt.
A legundorítóbb az ügyben a bíróságok és a bírók kijelölése, és az egymásnak homlokegyenest ellentmondó ítéletek!
Eriksson
@bencemacska: Köszi a kiegészítést. :))
nemkati
@durbincs: A per szempontjából (de csak abból) teljesen közömbös, hogy te mennyire vagy korrupt. A kérdésre nem válaszoltál, hogy miféle "zsebelés" történt?
Peller Anikó
@durbinincs: miféle zsebelés történt? Vagy csak a gyurcsányt próbálod feketíteni?
Eladott Ország
@Peller Anikó: Nem tudom, hogy Gyurcsányon a szappan segítene a feketítés ellen?
Peller Anikó
@Eladott Ország: szerintem volna rá mód. Ha egy szappant lenyomnék a gecik torkán talán múlna a feketítés ugye béluci?
Sámannus
A maszop soha nem tudta megvédeni magát és szimpatizánsait sem.
Pedig szükséges lenne a fityesz vádjaira folyamatosan reagálni, ezért nyílt úgy ki a csipájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.