Az oroszok ugyan máig nem ismerik el, hogy hibásak lennének a múlt heti, éppenhogy balesetet nem okozó Kálvin téri ajtónyitódásban, a BKV mérnökei egy huszárvágással megoldották a helyzetet:

beépítettek egy faék egyszerűségű, kétállású kapcsolót a felújított metrókba, ami vagy csak az egyik oldalon, vagy csak a másik oldalon engedi kinyitni az ajtókat.

- tudta meg az Index.

A mindössze négy órás pluszmunkát okozó kapcsolót a napokban tesztelték, ezért volt az, hogy az utasok, meglepetten láthatták, hogy a megállókba beálló felújított járművek ajtaja nem a peron felőli oldalon, hanem a másikon nyílnak ki.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És ennek a kapcsolónak ára már nem fért bele a kinti összegbe? Vagy az űrtechnológiát nem akartuk az oroszokkal megosztani?
Azért az már egy mázli, hogy legalább a szerelvény befér az alagútba. Mi lenne, ha az alagutat is fel kellett volna bővíteni, mert a javított kocsik nem fértek volna el benne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
XXI. Század mi bazdmeg!?! Processzorok, ramok, szoftverek, műholdak...
Ezek építenének a nyakunkba atomerőművet. Abakusszal kiszámítva...
namihami
És ennek a kapcsolónak ára már nem fért bele a kinti összegbe? Vagy az űrtechnológiát nem akartuk az oroszokkal megosztani?
Azért az már egy mázli, hogy legalább a szerelvény befér az alagútba. Mi lenne, ha az alagutat is fel kellett volna bővíteni, mert a javított kocsik nem fértek volna el benne.
Cefi
@namihami: Mint az köztudott, az orosz mikroelektronika azért nem árasztotta el a világot, mert nem fért ki a gyárkapun.
RonaGyuri
és biztos hogy ennek nem az lesz a következménye - lévén nem a problémát oldották meg, hanem a jelenséget akarják akadályozni vele -m hogy egyik sem nyílik??? =))
Equus
@RonaGyuri: :D Kedves utasaink! Ezt a közlekedési eszközt Önök választották, a BKV üdvözli Önöket. Távozásuk, ahogy az érkezésük is, saját erőből történik.
namihami
Nem nyílik az ajtó? Vagy nem ott, ahol kéne? Na és??
Mégis, mit gondoltatok, hogy az a kis haditechnikai szerkezet az ajtó mellett, az miért van ott? Pedig rá is van írva: Ablaktörő kalapács. Na, hányszor kell elmagyarázni a működését? Csak kibújni lesz rossz az üvegcserepek között. És az üveges két megálló között javítja majd.
papa.49
Na baszd meg, gyanús nekem ez az ,,ŰRTECHNOLÓGIA,, jobb ha maradnak a szamovár készítésénél, főleg nálunk ne akarjanak a szamovárnál komplikáltabb dolgokat építeni!!!
Equus
@papa.49: vhogy úgy mehet ez, csak visszafelé, mint anno a KGST korszakban. Megcsípte a dér az éretlen paradicsomot? Jó az a ruszkiknak. Nem záródik normálisan az Ikarus ajataja? Nem gond, a ruszkik így is átveszik...
papa.49
@Equus: Mivel egy ideig 1970. júliusától, 1971, szeptemberéig ott dolgoztam a Tisza Cipő gyárban mint műszakos vill. szerelő, tudom hogy a ruszki exportra készülő csukák sokkalta szigorúbb minőség vizsgálaton estek át mint a belföldi darabok, pedig a honvédségnek 10 ezer szám gyártottuk a surranókat, meg a kimenő csukákat, az akkor már 20-30 éves ,,angol préseken,,!!!
Nyugatra meg a ,,Desma,, nevű sokkalta modernebb gépeken a ,,rothadó nyugatnak!!!
human
Ebből még mindig nem derült ki az eredeti hiba, tehát az feltehetően még mindig fennáll.
egyvandor
A faék meg a másik oldalon fogja nyitni az ajtót. Gratula!!
human
Nekem is van egy korszakalkotó ötletem. Ha lovakat fognak a metrókocsik elé akkor áram sem kell.
papa.49
@egyvandor: @human: A megfelelő oldalon a vezető elhelyezi a faéket és hoppá már nem is nyílik ki az ajtó, ez a mai muszka technológia!!!
human
@papa.49: Jó, de ezért hány milliót lehet elkérni? Nem sokat. Viszont egy bonyolult elektronikai rendszerért ami nem működik már sokat el lehet kérni.
papa.49
@human: De ha nem működik akkor rendes körülmények között a csinálója fizeti a kötbért!!!
human
@papa.49: Jesszusom. Te hol jártál az elmúlt 7 évben? Itt ha valaki ellop 1,6 milliárdot az állam szalad és kisegíti a közösből.
papa.49
@eugen4402: Semmi az égvilágon, csak megpróbálják megmagyarázni a szarmunkát, hát nem igazán lehet megmagyarázni, megcsinálni kellett volna rendesen, tudod úgy ,,iparososan,,!!!
papa.49
@human: Sajnos itthon tengetem nyomorúságos életemet...
emerencia
@papa.49: Mi meg ingyen és bérmentve szedtük nekik a vengerszkije jáblokit. (Munkára nevelés az átkosban.) Nagy hisztit csaptak a legkisebb minőségi hiba miatt is.
papa.49
@emerencia: Neked még megy az orosz???Én már sokat felejtettem Puskin ,,dallamos bikfa nyelvéből,, ahogy Apán jellemezte az orosz nyelvet, mivel ő a saját bőrén tapasztalta Szevasztopolban a szovjetek túláradó szeretetét, tífusszal, tetvekkel!!!
emerencia
@papa.49: Sajnos sosem ment jól de azért egy-egy szó néha beugrik. Anno a gimiben csak azok voltak jók oroszból, akik különórára jártak. Heti két órában Lényin ragyilszjárásból reménytelen volt megtanulni. Pedig mostanában jól jönne. Néha összeakadok ukránokkal de mutogatással jól elvagyunk.
papa.49
@emerencia: Nekem akkor kellett mikor a seregben javítottam cirilbetűs feliratos rádiókat, utána meg a mikor a Balkancarnál voltam a bolgárokkal egész tűrhetően megértettük egymást, persze szláv nyelv mindkettő...
nezelodo
Na majd a régi-új barátaink erre azt mondják, belepiszkáltatok, és ugrott a garancia, és ezzel újabb sokmillás ajándékot kaphatnak a tezsvirek.
kokopelli
@emerencia:...mit értél volna el az orosszal?
Egy nagy tervezőintézetben dolgoztam,ahol egy kárpátaljai kolleganő
perfektül beszélt oroszul,magyarul és szlovákul! Kivágták a nyelvvizsgán
mint a hasasmacskát ß@rni! A Moszkvában végzett elvtársak mind át-
átmentek a vizsgán,és kasszírozták a nyelvpótlékot!! (az elkoptatott
nyelvükért pótolták?)
P.s.:magyar-szlovák család sarja volt és oroszul érettségizett szegényke,
ergo...??? :=(
emerencia
@kokopelli: Tulajdonképpen igazad van. Az életemben soha nem volt igazán szükség olyan orosz tudásra amit meg is fizettek volna. Most viszont mesélte valaki, hogy egyetemista gyermeke és társai második nyelvnek választották az oroszt, látván az orbáni keleti nyitást.
volvós
Bécsben az ULF villamosokon ( is )csak jobb oldalon vannak ajtók,
igy lehetetlen, hogy a baloldalon " véletlenül " kinyiljanak...
www.youtube.com/watch?v=NG67vOJUpjs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.