Fényes nappal, tettünket büszkén vállalva – hangzik az Együtt felhívása. A levakart plakátmaradványokat aukcióra bocsátják.

Ígéretüknek megfelelően vasárnap délelőtt az Együtt XVI. kerületi aktivistái elkezdték leszedni az Orbán-kormány Soros Györgyöt célkeresztbe vevő, hivatalosan a nemzeti konzultációt lezáró plakátjait. Az akcióról az ellenzéki párt előzetes bejelentést tett a rendőrségen, önkormányzati képviselője, Vajda Zoltán szerint pedig a plakátokat anélkül távolították el, hogy a keretüket megsértették volna, vagyis anyagi kár nem keletkezett. A plakátokkal van gondjuk, nem a plakáthelyekkel – mondta erről.

A politikus beszélt arról is, hogy országos „nagytakarítási mozgalmat” szeretnének elindítani, amelyben ezeket a „hazug, uszító” plakátokat „fényes nappal, tettünket büszkén vállalva” távolítják el.

A levakart plakátmaradványokat el fogják árverezni, az abból befolyó pénzt pedig civil szervezeteknek ajánlják fel. – írja a 168ora.hu.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Gratulálok nekik! Ez is van annyira jó eszköz, mint amikor a Jobbik "lopós" plakátját meszelték le mindenhol a Fideszes aktivisták!
Mert olyan nincs, hogy egy Fideszesnek lehet, de másnak meg nem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sanyi2015
Sokba fog ez kerülni, mint anyagilag, mint politikailag...
Béla333
Gratulálok nekik! Ez is van annyira jó eszköz, mint amikor a Jobbik "lopós" plakátját meszelték le mindenhol a Fideszes aktivisták!
Mert olyan nincs, hogy egy Fideszesnek lehet, de másnak meg nem!
Apatszerek
Feltűnési viszketettséggel rendelkező gügye személyek mindég voltak, lesznek, mert maradnak
az együtt is ilyen maradó fajta, baromfi udvar.
Béla333
Környékünkben korábban 6 olyan plakát volt Orbán és Mészáros arcképével hogy "ők lopnak, mi visszaszerezzük" - ha jól idézem a Jobbik plakát szövegét!
2-3 nap múlva az összes ilyen plakát le volt meszelve úgy, hogy alig látszott a plakátból valami!
Nem láttam a most háborgóakat, hogy ezt elítélték volna, pedig azokat a plakátokat ugyanúgy megrongálták, mint ezeket!
Hajrá Együtt, nem csak a Fideszeseknek van joguk plakátokat rongálni!!!
quadrocopter
A jogvégzett, katonai ügyész, majd ügyvéddé vedlett Budai-Törpeuszkár Gyula azt mondta a tv-nyilatkozatában, hogy " a plakátrongálás bűncselekmény!"
Mégegyszer, ezt egy volt gyakorló ügyész mondta!

"Lépett a főügyészség, már nem bűn a plakátrongálás"!
mno.hu/belfold/lepett-a-fougyeszseg-mar-nem-bun-a-plakatrongalas-2406882

Vegytiszta sopasch!
Sanyi2015
@quadrocopter: tévedés, továbbra is bűncselekmény, csak az adott ügyben eljáró ügyész kérte a megszüntetést, nem a bíróság monta ki. Egyébként a TASZ az oldalán részletesen felsorolja, hogy mire kell számítania, aki plakátot rongál. Akik csinálják, ennek tudatában teszik.
Nem is ezzel van a baj, ez véleménynyílvánítás, viszont ezek után egyik párt sem kérheti számon a másikon, hogy ha jövőre a kampányban tépegetik le egymás plakátjait...
quadrocopter
@Sanyi2015: Elég világos az ügyészi álláspont! Bűncselekményt hiányt nem csak bíróság állapíthat meg, hanem az ügyészség is!
CsipkeRózsa
János Kopácsi a Facebookról,

miért ellenség Soros, akit mások nem tartanak annak? Azért, mert Orbán azt hazudja, és te be is vetted?

Aki az ország ellensége, az éppen Orbán, aki úgy tud harácsolni, hogy már az ország leggazdagabb embere? Tőle megvonhatod az állampolgárságot, ő megérdemelné. Fizettesd meg vele a plakátok árát, a több milliárd Ft-ot.
quadrocopter
@CsipkeRózsa: Ostoba, szervilis birkát soha nem fogsz megtéríteni, a hülyéje helyett maga a Geci mondja meg, hogyan érzi a hülyéje magát!
Sanyi2015
@quadrocopter: Az a probléma, hogy nem tudod, vagy inkább nem akarod értelmezni a leírtakat.
Idézek belőlle neked: "Első fokon idén januárban a Szegedi Járásbíróság bűnösnek találta őket rongálás vétségében, és egy év próbára bocsátotta őket. A bíróság döntését az ügyész akkor tudomásul vette, a vádlottak felmentésért fellebbeztek." Mivel szeptemberben lesz csak a másodfokú tárgyalás, ott majd az aktuális bíró fog dönteni, függetlenül a megyei főügyész helyettes személyes véleményétől.
Nessy
Ergo, ha a Fidesz bont kordont, fest át és tép le plakátokat, az ok, ha más teszi ezt, az rongálás, és bűncselekmény! Nincs itt egy hangyafülnyi kettős mérce??
Jó, tudom, Qvod licet Iovi, non licet bovi! De azért Orbán még nem Jupiter, mint ahogy nem mindenki ökör e kis hazában.
quadrocopter
@Sanyi2015: - ügyészi szakban az ügyész is megszüntetheti bcs. hiányban az eljárás.
- bírói döntést csak bírói döntés módosíthat
- mivel ellentétes álláspont alakulhat ki a bűnös -nem bűnös kérdésében, ezért joggal támadhatják meg, ha elmarasztaló ítélet születik.
Azért nem mellékes, hogy egy megyei főügyész-helyettesnek mi az álláspontja ebben a tárgyban!
- Elmarasztalás esetén Strasbourg, ha minden hazai fórumot megjártak az üggyel!
- Ahogy Kövér húzásait is elmarasztalta Strasbourg, úgy ebben a tárgyban is van reményük.
- Közelebb esdik a szabad véleménynyilvántáshoz, mint a rongáláshoz, tekintve, hogy a plakáthordozót nem rongálták meg a lefestéssel.
béna karotin
Kálmán Olga nem érti, és mindig azt kérdezi, hogy "Minek a végén?" (ne hagyjuk nevetni Sorost).

Én tudom a választ.
Hát a viccek végén!
Amikor valaki viccet mesél Sorosnak, a végén ne mondja el a poént.
Így Soros nem tud nevetni (a viccek)végén.
szep napot
Szerintem a ketfarku kutyapart a legerosebb ellenzeki part. Az ilyen egyutt, dk, momentum osszesen nem fog annyit kapni mint a ketfarkuak.Az mszp talan megelozi oket, bar nem vagyok benne biztos.
Jozefina
Végre egy normális és hatásos őtlet! Csak gartulálni lehet hozzá!
azért ez érdemes meghallgatni:
zarojel.hu/felcsuti-tolvaj-balon/
magyarbakancs
Mindet le kell tépni és a Fidesz székházához hordani meg gyújtani.
Mocskos egy erőszakos ,banda.
karma1
@szep napot: Hajszalpontosan ez a velemenyem. Sokkal jobban szerveznek, sokkal becsuletesebbek, mint barmelyik part, es kozben a legynek sem artanak - viszont nevetsegesse teszik a "kiralyt"... Van egy olyan erzesem, hogy Kovacs Gergoek fogjak kimondani, "A kiraly meztelen"...
Azert , ha en most otthon elnek, kurvara szegyellnem magam azon kevesszamu turista elott, akik a FINA VB-re fognak idejonni, merthogy orbant nem ismerik - abban nincs semmi kulonos, mert elobb-utobb ugyis a tortenelem szemetdombjara fog kerulni a potrohos zsirdiszno. De Sorost mindenki ismeri a vilagon, mint egy elismert penzugyi szakembert, es foleg mint egy nagyvonalu jotekonykodot, es nem fogjak tudni osszehozni a plakatot azzal, hogy orban demokratikusnak hazudja Magyarorszagot...
Melyen szegyellni kellene magunkat. Ha egy ilyen esemenyre keszulnek, ez lenne a minimum, hogy tudjak, az a ket het, amit a FINA-turistak itt toltenek, arra az idore legalabb egy jobb, szebb arcat mutathatna az orszag, mar az orszag-imazs miatt is.
(Ebbol latszik, hogy az orszag megiteleset is nagyivben leszarjak, az egesz orszag-imazsolos video, dal, meg mittudomenmi csak arra volt jo, hogy kozben jo sokat lehessen lopni, eszrevetlenul.
evacica
Gratulálok nekik! Hányni kell ettől a mocskos hazug kormánytól
almalibre
Ha eddig nem lett volna egyértelmű, honnan kapnak támogatást?
karma1
@almalibre: teves lajk, ugrott a gepem,...
karma1
@amaramaistanna: Kosz, megtettem,...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.