Elutasította a Momentum által beterjesztett népszavazási kérdéseket a Kúria, így nem lehet arról voksolni, hogy egy ember két ciklus után ne lehessen többet miniszterelnök.

Még áprilisban kezdeményezett a Momentum Mozgalom népszavazást arról, hogy egy olyan embert, akit már kétszer miniszterelnöknek javasolt az országgyűlés, ne lehessen újra miniszterelnöknek javasolni.

A Nemzeti Választási Bizottság a Momentum két kérdését elutasította, mert szerintük az burkoltan az alaptörvényt és az országgyűlés szuverenitását érintette. 

A Momentum ezzel nem értett egyet, de most a Kúria is helyben hagyta a Nemzeti Választási Bizottság ítéletét. A testület arra is felhívta a figyelmet a végzésében, hogy egy ilyen eljárásmód idegen lenne a magyarországi alkotmányos berendezkedéstől.

(Index)

(Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"egy ilyen eljárásmód idegen lenne a magyarországi alkotmányos berendezkedéstől."

Hol is van Magyarországnak az Alkotmánya?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"egy ilyen eljárásmód idegen lenne a magyarországi alkotmányos berendezkedéstől."

Hol is van Magyarországnak az Alkotmánya?...
nemkati
Akkor akár Gyurcsányt is meg lehet választani.
nemkati
@Clavigo: És arról lehet-e népszavazást tartani, hogy 0rbán legyen-e a mindenkori örökös miniszterelnök?
Na ezt talán lehetne, de minek. Úgyis az lesz.
papa.49
A ,,kúria,, mint egy jól idomított kutya lelkesen nyalintott egyet a hazugovics seggén!!!
tudode
Miért is?
.
Ez a politikai kalandor SZENT, ÉS SÉRTHETETLEN, ill. az, aki megragadt a XIX. században a IV. IPARI FORRADALOM KAPUJÁBAN!!!???
papa.49
@tudode: A Pokol kapuja jobban illene hozzá ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
namihami
Nem értem, miért. Hiszen akármelyik Századvég vagy Nézőpont ""közvéleménykutatást"" nézzük, mindig azt dobja ki a gép, hogy a Gazda a vezér.
Persze, az már eszembe se jut, hogy a fenti pénznyelők ESETLEG (netán, talán, kizárt,de hátha, mégis, stb.) kamuznának a Góré fele. Az, hogy ő nyitja-zárja a pénzcsapot, az ugyebár itt nem is lehet szempont.
Áááááá, ez eszembe se jut...
Jozefina
A Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria is elvakult és nem kis mértékben elfogult. Gondolom ha magányosan vannak és tülör elé állnak tán lehet, hogy le is köpik magukat!!!
karma1
Miert is adta ezt a piszkosul felrevezeto cimet ez a bulvarfirkasz ennek a cikknek?
Itt egyaltalan nem orban szemelyerol van szo, hanem egy intezmenynek a megreformalasarol, arrol, hogy senki ne kovulhessen bele hatralevo eletere a barsonyszekbe, hanem egeszseges modon mindig legyen mervado az emberek velemenye.
Ezt mar annyiszor megeroszakolta orban, csak hogy bennmaradhasson a hatalomban, hogy se szeri, se szama...
Most talan eppen ezert kotik a nevehez - tevesen - ezt az akciot.
Regota bebizonyosodott, hogy azokban az orszagokban, ahol nem szabtak a miniszterelnoki / elnoki hivatal betoltesenek idobeli hatarokat, ott mar javaban tombol a diktatura.Ezert vannak az azeri vezetok, vagy eppen a hulye kinyiltszem elvtars hulyegyerek frizuras oriascsecsemoje mar 105 eve bebetonozva a szemelyi kultuszos diktaturaba, mert nincsenek, nem lehetnek szavazasok, ha vannak, azok is csak kamu, ;latszat-szavazasok...
Senkinek sem szabad megengedni egyetlen rendszerben sem, hogy ugy erezhesse, most mar ove a vilag, mig meg nem hal...
magyarbakancs
A hatalom megtartása a dugásnál is üdvözítőbb.
eugen4402
Mégis mire számítottak? Minden döntéshozót O.V. nevezett ki, és CSAK rajta múlik, meddig maradhat státuszban. Hiába vesznek kastélyokat, akkor is házatlanok maradnak: házatlan csigák, gerinc nélkül...
namihami
@magyarbakancs: Főleg ennyi purdé után.
qxy
alaptörvényt és az országgyűlés szuverenitását érintette. ???
Na volna tervem mit kellene csinálni a kúriával is . fidesz bérenc bagázs.
Adnák olyan igazság szolgáltatást hogy a főügyésznek a bőre is ott szikkadna a tímárnál.
qxy
Na erre meg kiakadtam .
Most olvastam. Orbán meg tömi őket pénzzel. Húzzanak egymásba lóhúst.
A vasárnap esti műsorban Radu Banciu műsorvezető a magyarországi kvótanépszavazás kapcsán arról értekezett, hogy a magyar is migránsnép, amelynek nincs mit keresnie Európában. „Orbán úr, tudja meg, hogy Romániának is jobb lenne magyarok nélkül” – idézte az MTI Banciut, aki így folytatta: „Az arabok Szíriában és Palesztinában, önök Magyarországon, mi itt, rendben?” A műsorvezető azt a nézetét is kifejtette, hogy a romániai magyarok „ha annyira magyarnak tartják magukat és annyira románellenesek, menjenek Magyarországra”.
qxy
Na ez meg,???
Kiszivárgott hírek szerint Varga Mihály máris megtalálta Vida Ildikó utódát. S bár Tállai Andrást is kérdezték, lenne-e kedve az adóhatóság vezetésére, végül a gazdasági miniszter választása Mezőkövesd Mészáros Lőrince helyett Orbán Ráhelre esett.
a kormányfő lánya remekül beszél angolul, így még tolmácsra sem lenne szüksége. Emellett személyesen ismeri a legnagyobb hazai adókerülőket, valamint az Operaház királyi páholyát. Szakértők szerint Ráhel esélyeit erősíti, hogy állítólag nem ragaszkodik hozzá, hogy a NAV egyben maradjon, sőt, már javasolta is édesapjának, hogy a Vám- és Pénzügyőrséget nyugodtan szervezzék ki Tiborcz István alá.
Eladott Ország
Patyi Andrások és Népszavazási Ilonka nénik őrködnek afelett, hogy senki ne mehessen szembe a kormány hatalom- és pénzéhségével. Úgyhogy teljesen mindegy az NVB indoklása, lehetett volna az is, hogy azért nem lehet az Orbánról népszavazni, mert csak. Ezek a hosszú évekre bebetonozott pártkatonák úgy érzik, bármit megtehetnek. Naponta fúrják, bomlasztják, pusztítják a demokrácia meglévő maradványait, és asszisztálnak ahhoz, hogy Orbán Viktort és bandáját semmi ne zavarja a lopásban. Odaírtuk ezt is a többi mellé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.