Meglett az a kutya, amelyiket egy 15 év körüli fiú rúgott le az 1-es villamosról a  gazdája mellől a népligeti megállóban szerda éjszaka.

A gazda amikor látta, hogy mi történt a kutyájával, lerúgta a villamosról a kutyát bántalmazó fiút. A villamos viszont elindult, a gazdája pedig azóta nem találta a 4 éves belga juhászkutyát.

A lány előbb azt írta egy posztban, hogy akinél a kutya van, csak kösse ki valahová és hívja fel őt, indul az állatért, nem lesz következménye a dolognak.

Később egy újabb posztban hajnal 4 előtt nem sokkal kiírta, jött egy hívás privát számon, előkerült a kutya, vele van. Végre kipihenik magukat, tette hozzá.

(24.hu)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aki megtalálja a lerúgott csávot, ne tegyen semmit, csak kösse ki a napra, azonnal érte megyünk - januárban!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Hála Istennek, sokan drukkoltunk értük!
nem tibi
Szerencsétek van brazil büdöskölkök !
Állatbántalmazásért 1 év pártfogó javasolt a gazfickónak .
1magyar
Szerencsére! De lehet,hogy ha nem kap ekkora nyilvánosságot az eset nem került volna elő.
Remélem nem bántották!
wagabund
a fénykép alapján megértem a gazdi szeretetét...gyönyörű kutya, okos tekinettel.. ...van olyan celebünk, aki nem tud ilyen értelmes tekintetet erőlködve sem produkálni... az eb meg spontán ilyen.
quadrocopter
Aki megtalálja a lerúgott csávot, ne tegyen semmit, csak kösse ki a napra, azonnal érte megyünk - januárban!
Grafix69
Ez a kutya fajta egy nagyon nehezen szocializálható fajta , ami a tulajdonosát illeti minden elismerésem a tartásához és kurva nagy szerencséje van a kölöknek aki lerúgta , hogy ezt élve megúszta , talán a szájkosár miatt is nagy szerencséje volt. Az ilyen kutyák , munka kutyák , tehát arra lettek kitenyésztve , hogy őrző védő funkciót lássanak el . Nem véletlen ,hogy a tulajdonosa is szájkosárral vitte a városban. Viszont az ilyen cselekedet amit a kutya jelen esetben átélt nagyon nagy lelki traumát okoz az állatnak . Sokan nem is gondolnák de gyakran egy év is kevés elfeledtetni vele a történteket . Üzenem azoknak aki az állatokat és a kutyákat bántják vagy stresszt okoznak nekik , hogy mentálisan sérült kutyával foglalkozzanak akit szeretnek és akkor megtapasztalják milyen nehéz is az állat bizalmát megszerezni , vissza szerezni .
a helység kalapácsa
Csak úgy hirtelen.
Százszámra vannak kitéve az elveszett kutyakereső lapok - hetekig, hónapokig.
Ez meg úgy hirtelen meglett egy titokzatos telefonáló nyomán...
Aha.
Véletlenül nem romániai magyar az "áldozat"?
Véletlenül nem orbán viktor találta meg?
GeoCravker
@Grafix69: azért megnéztem volna, hogy a vauú mit csinál a csemetével szájkosár nélkül.
GeoCravker
@quadrocopter: nem értem ezt az elkapkodást. január? minek. Olyan hidegben menjen érte a fene. Majd, ha jobb idő lesz
quadrocopter
@GeoCravker: Meggyőztél, igazad van! Hadd érlelődjön!
jancsipapa
Ez jó hír . Most már csak a cigánygyereknek kéne meglenni. És lehetne pépesíteni a fejét...
1magyar
@Grafix69: Rendőrkutyát láttam ilyen fajtát. Nagyon okos és szófogadó volt - a rendőrnek.
quadrocopter
@1magyar: Az egyik megyében volt egy snauzer járőrkutyus, amelyikkel rendszeresen dolgoztak szórakozóhelyek környékén és zűrösebb környékeken. Ilyenkor rajta volt a kötelező szájkosár, azonban ez nem mentette meg a renitenst a herefájdalmaktól, ugyanis intézkedés közben a kutyus beült az intézkedés alá vont és a rendőr közé és folyamatosan figyelte a rendőrt.
A rendőr kissé felemelt hangjára a szájkosaras fejével úgy herén vágta a verebet, hogy az összecsuklott, mint a colostok. Aztán figyelte a gazdit tovább.
A helyi zsiványok és egyéb törvényen kívüli népség oszlani kezdett, ha meglátták a járőrt, híre ment gyorsan! A kutyus már nem el, akkor is eléggé idős volt, a rendőr már nyugdíjas.
Desischado
Hála az égnek! Azt a rohadékot meg kell találni, és zanzásítani azt a mocsok fejét!
Grafix69
@GeoCravker: Annyi lenne a véleményem , hogy ez a fajta a legveszélyesebb kutya közé tartozik és ha minden igaz akkor a 2 dik helyet foglalja el a listán , pl a snaucer is ebben a listában van. Ez a fajta akkor is támad ha eltörik a lába vagy komolyabb sérülést okoznak neki. Az amerikai hadsereg is használja . Okos, viszont , ha elborul az agya akkor kezelhetetlen is lehet , azért írtam ,hogy nehezen kezelhető mert nem olyan simulékony mint más kutyusok ami ennél a fajtánál nem is lenne előny. Nekem shar pei-m van az egy lényegesen nyugisabb fajta de itt sem lehet senkinek bejönni a lakásba még akkor is nehezen megy ha itthon vagyok:)))
elnyomott
@Grafix69: nem tudom, hány kutyád volt, milyen tapasztalatod van. Csak egyet jegyeznék meg: villamoson minden kutyára szájkosár kell.
A többit nem kommentálom inkább.
GeoCravker
@elnyomott: én merengtem el a szájkosár nélküli állapoton :-)
egy percig sem vitatva, hogy kell.
Legfeljebb kiváncsi lennék, hogy milyen egy szájkosárral ellátott palotapincsi. A fele akkora ugató egerekről nem is beszélve :-)
Kutyabolondoktól bocs.
Azt sem vitatva, hogy a zseb-ebek is adhatnak nagyon sok kedvessélget.
elnyomott
@GeoCravker: kis testű kutyát szatyorba, vagy hordozóba tesznek és nem kell szájkosár.
Ami meg az elmerengést illeti, a legtöbb kutya ha támadás éri őt, vagy a gazdáját, keményen védekezik. Bármilyen fajta.
És ha megkérlek, tegyél már különbséget kutyabolond és kutyát ismerő között. Többet nem írok a témában, mert itt nem is érdekelhet sokakat és nem is oktató cikk.
GeoCravker
@Grafix69: Elhiszem. Bár kicsiként is volt a közelemben kutya és macs is (nagymamámnál) és emlékeim szerint spontán még nem támadott meg állat (provokálni meg nem vagyok hülye), nem ismerem ennyire a kutyákat. Macskával lakom együtt (mert a macskának lakótársa van, nem gazdája :-) ), és általában is a macskaféléket kedvelem.
Ugyanakkor olyat is láttam, hogy az anyuka és kislánya védelmében egy kiképzett "pitbull" volt a legjobb távoltartó erő az aggresszív és alkoholista apukával szemben (elváltak, de ez, és a rendőrség sem nagyon zavarta apukát -- a rendőrség szó szerint sem).
GeoCravker
@GeoCravker: "És ha megkérlek, tegyél már különbséget kutyabolond és kutyát ismerő között"
Nem okvetlen van éles határ, de igazad van, hogy ez a szál nagyon offtopik lenne.
GeoCravker
@elnyomott: "És ha megkérlek, tegyél már különbséget kutyabolond és kutyát ismerő között"
Nem okvetlen van éles határ, de igazad van, hogy ez a szál nagyon offtopik lenne.
nem tibi
@quadrocopter: :-) )) hárompontos csontnélkül

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél