A Fidesz és a Jobbik tudott némi növekedést produkálni a biztos pártválasztók körében júliusról augusztusra, míg az MSZP támogatottsága csökkent – ez derül ki a Jobbik-közeli Iránytű Intézet legfrissebb, a Magyar Nemzet megbízásából készült kutatásából.

A felmérés alapján e csoportban is tetemes a kormánypártok előnye, az előző hónapban mért 50 százalék után augusztusban 51 százalékon állt a Fidesz és a KDNP.

A második helyen jócskán lemaradva, de biztosan tartva pozícióját a Jobbik állt júliusban 22, augusztusban pedig 23 százalékos támogatottsággal.

Az MSZP már csak egy számjegyű szimpatizánsi bázissal bírt, 11-ről 9 százalékra csökkent a támogatottsága. E párt volt egyébként az egyetlen, amely a biztos szavazók között veszített a népszerűségéből.

További részletek az mno.hu-n.

Címlapkép: Youtube

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
Senki ne csodálkozzon...az elmúlt évek MSZP politizálása nem tette vonzóvá a pártot...még a régi jó Elvtársak is otthagyják őket...El kéne dönteni Botka...hogy kinek akartok megfelelni...a választóknak,vagy Brüsszelnek...?Mert amíg ti a migránsok pátyolgatásáról álmodoztok,addig csak fogyni fog a szavazóbázis...mert a vér MSZP szavazó sem akar néger -arab szomszédságot!!!
relatív
Érdekes észrevenni, hogy vannak a mai regnálónak hívei, akik aztán ellenzéknek álcázva magukat, az ellenzék törekvéseinek - bármelyiknek, hiába van számtalan útja IS - minden aspektusát megkérdőjelezve a regnáló csodálatos eredményeit ajnározzák !

Egy normális politikai élet - a mai magyar ettől jelentősen eltér, egyoldalúságával - keretében a más, és más probléma-megoldások feszülnek egymásnak, majd a látszólag ' legjobb ' elnyeri a többség támogatását, és akkor ' mindnyájan ' annak megvalósításában tevékenykednek.

A vallásos (! ) egyoldalúság csak félrevezeti a tömeget, és ennek megfelelően a siker nem elérhető.

Egy élhető gazdaságban a résztvevők majd 100 %-a érezhetően egy kedvező környezetben élve azt a maga ' kis ' támogatásával igyekszik egyre jobbá tenni, tevékenységével támogatva annak sikerét... IS !
vadsanca
Az a baj, hogy a baloldal, még mindig nem tudja mit akar. Egy biztos, hogy nem szimpatizál a jelenlegi hatalommal.
A bal oldalon belül is csak mutogatások zajlanak. -Mint az oviban!- Nem csodálom, hogy az emberek, (a szavazóképes lakosság), már teljesen kiábrándul a politikából.
bencemacska
Csak ennyit ért el Botka 9 hónap alatt?
Nem biztos, hogy a hátralévő 7 alatt sikerül lenullázni!
De az 5 %-ot meghaladni is nehéz lesz, ha nem vált taktikát!!
Desischado
Ez a széthúzás és a kötéltánc nem jön be. Sűrgősen változtassanak, különben baj lesz! orbán meg röhöghet a markába, sajnos!
terlasz
Nem nagyon hat meg az MSZP, de ez így színtiszta hazugság a Jobbik-közeli felmérőktől vagy a cikkíró csúsztatásáról van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.