Az ATV írta meg, hogy tudomásuk szerint próbaidős hallgatókat küldtek a miskolci és az adyligeti rendészeti iskolából a déli határra ennivaló és plusz juttatás nélkül. 

A fiatalokkal a szállásukon közölték, hogy semmilyen élelmezésben nem fognak részesülni – olvasható a cikkben.

Diákok ellátás nélkül a határon? – megszólalt a rendőrfőkapitány
Határvadász-toborzás – fotó: Bugány János/MTI

Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Független Rendőr Szakszervezet főtitkárának írt válaszlevelében azt írja, több rendészeti szakgimnáziumból előzetes értesítés alapján rendeltek át tanulókat szakmai gyakorlatra három határ menti megyébe.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium érintett tanulóinak átrendelése nem soron kívül történt, a tanulók az új tanítási évvel kapcsolatos információkról előzetesen értesültek

- tájékoztatott Papp.

A főkapitány azt is hozzátette, szakmai gyakorlat idején az állománynak

térítésmentesen biztosított a szállás, és a tanulók napidíjat kapnak.

Az országos rendőrkapitány, a police.hu oldalon közzétett levelében az olvasható: a moduláris rendőri alapképzés részeként a másodéves tanulók meghatározott óraszámban szakmai gyakorlaton vesznek részt. Jelenleg a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium tanulói közül 249 tölti szakmai gyakorlatát. Ezen túlmenően az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumból 126, a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumból 90, a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumból 78 tanulót rendeltek területi szakmai gyakorlatra.

A tanulók a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén végzik szakmai gyakorlatukat közrendvédelmi és határrendészeti szolgálati feladatok végrehajtásával. Az átrendelésére vonatkozó állományparancs az érintett állomány ügyfélkapujára az augusztus 21-ei héten megérkezett – írta Papp Károly.

A cafeteria kapcsán Papp Károly közölte azt is, hogy a juttatásra vonatkozó nyilatkozatok beküldése alapján a kifizetés folyamatosan történik.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hinni kéne ennek a ,,pizsamagatyás,, hazugnak ???
Én nem hiszek neki !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja kaját nem kapnak, de ÁFÁ-s számlájukat kifizetik, utólag, majd talán! =))
tothjani
Örüljenek neki, hogy ennyivel megússzák!
2-3 éve az elsős diákokat lerakták a határra és megmondták nekik itt a suli vége, de ha jól viselkednek akkor 1-2 év múlva befejezhetik és lehetnek rendőrök is.
Apatszerek
Buta emberek butaságainak, csak buta személyek képesek hinni, ugrani a sületlenségre, akik buták ahhoz, hogy a szakmai gyakorlat feltételeit ismerjék. Kik is részesülhetnek szakmai gyakorlásban? Ki jogosult szakmai gyakorlatra,küldeni, fogadni milyen feltételek mellet., oktatási intézmény kötelezettsége mi is?
papa.49
Hinni kéne ennek a ,,pizsamagatyás,, hazugnak ???
Én nem hiszek neki !!!
peterkelemen
Orbánék sanyargatnak mindenkit a menekültektől kezdve a magyar diákokig mindenkit.
Köb Jani
@peterkelemen: Téged nagyon megsanyargattak, sorvadásnak vagy kitéve, nem úgy mint a migránsok a Német honba, futó nőt kezelve le Allah akaratának engedelmeskedve, orvostan hallgató lány is alá kerül, azt hitte, hogy ágyasa...
mackoka46
Förtelem ! Hogyan bánnak akkor a menekültekkel, rabokkal ?
solidedge
Egy régi szakállas vicc jut eszembe. A Fidesz új szlogenje: az illegalitástól az aligellátásig.
Rockxy
Jó kis rémhír.
Ha kapnak napidíjat, akkor nem tudnak kaját venni maguknak, vagy mi a tököm?
karma1
@Rockxy: Nem hiszem, hogy a hatarban a keritedsnel egymasba ernenek a kozertek, ahova kiszaladhatnak a gyerekek. A megjegyzesben az is benne volt, hogy "folyamatosak a kifizetesek", amik leforditva magyarra azt jelenti, hogy egy buznyakot se kaptak me'g, hanem majd UTOLAG kapjak az elszamolast, ha visznek kajaszamlat.
Egyebkent meg egy 8-10-12 oras shift utan meg kezdjel el magadnak fozni, minden nap. Megneznelek az elso het vegere. Ha addig meg a taborban lennel,...
Pálinkás Pál
@peterkelemen: Nos hogy mielőtt sírógörcsöt kaptok szegény diákok miatt...itt vannak a felvételi követelmények!!!
www.kormend.hu/0/hirek/19236/tajekoztato-a-rendor-szakkepzes-felveteli-kovetelmenyeirol-es-eljarasi-rendjerol
Ennek tükrében szakadjon meg a szívetek.../azt csak halkan jegyzem meg hogy aki rendvédelmisként kiszolgálja a csúti rezsimet,azt nem tudom sajnálni...nem kötelező pintérhuszárnak jelentkezni!!!/
Sámannus
,@Pálinkás Pál: Van ott érdekesebb is, akár migránsok is lehetnek, akiket orbán vesz fel!
"Rendészeti szakközépiskolába jelentkezhet, aki:
1. magyar állampolgár vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezõ olyan személy, aki a magyar állampolgárságot legkésõbb a beiratkozásig megszerzi,"
wagabund
..."a juttatásra vonatkozó nyilatkozatok beküldése alapján a kifizetés folyamatosan történik."...

tehát utólag ehetnek? vagy mijatökömvanmost?
eszegfu
Annak ellenére, hogy napidijat + cafeteriát kapnak a hallgatók, azért ez nem olyan megnyugtató. A napidij 500 Ft, a cafeteria -- gondolom én, mert eddig adómentes a munkáltatónak -- havi 12000 Ft. A napidjat utólag fizetik, hiszen csak akkor lehet tudni hány napot volt távol a kirendeléssel, tehát ebbe nem tudnak "beleharapni". Az étkezési utalványok beváltásához viszont szükséges, hogy a településen lévő kis boltok szerződést kössenek, mint beváltó hely az utalvány forgalmazójával...tehát csak remélni lehet, hogy a hallgatóknak adott utalványokat helyben beválthatják. Mint ahogy azt is, hogy a kis boltok képesek annyi árut beszerezni, hogy ez a plusz 300 hallgató is jól lakjon... már amennyire ennyi pénzből lehetséges. Arról pedig nincs tudomásom, hogy milyen a "biztositott" szálláshelyük, vagyis a szabadidejükben van lehetőségük a főzésre, vagy sincs.
karma1
@eszegfu: @Sámannus: @papa.49: @mackoka46: Hogyha a fegyveres erok letszamaba tartoznak most (vagy oda fognak tartozni az iskolajuk es a gyakorlatuk elvegzese utan, ) akkor szerintem bizony kell az ellatasukrol gondoskodni, hiszen a szabadidejuket is a hadsereg es a rendorseg hatarozza meg. Kulonben hogy fogjak ellenorizni az ossze-vissza hasznalt konyhakat, hogy fog kinezni, hogy egyszerre egy csomo ehes kiskadet ugral a konyhaban, nagy valoszinuseg szerint nem tul nagy gyakorlattal.
A raboknak a bortonben foznek, ezek a szegeny fiatalok meg a felelossegteljes es veszelyes szolgalat utan nem erdemlik meg az etelt...
Hat most en szegyellem magam azok helyett, akiknek kene...
Pálinkás Pál
@karma1: Hogy a ködöt eloszlassam a fejedben...ezek nem diákok,hanem mind nagykorú,felnőtt ember...aki ha elhatározta hogy orbáncsicskának áll,akkor viselje az esetleges ilyen következményeket!!!percig nem sajnálom ,belekalkulálva azt,hogy miután kap ajándékba egy érettségit...mi tarthatjuk el,mert érdemi munkát sosem fog végezni...legfeljebb dagadtra hízik a traffipax mögött fánkzabálás közben!!!
karma1
@eszegfu: Mindig olyan orommel olvasom a kommentjeidet, mert mindig egy csomo uj dolgot tanulok meg beloluk.
Jo dolog az, hogy olyan sokfelek vagyunk, sok mindent csinalunk a maganeletunkben, kulonbozo szakmai teruleten adunk valamit ebbe a kis oldalba.
Bar azt is nagyon sajnalom, hogy nehany kommentelo semmi masra nem hasznalja az oldalt, csak a trollkodasra...:o((( Sajnos, amig a politika ilyen mocskos, addig nekik itt "feladatuk" van...by orban basi
lusta
Szögezzük le gyorsan. Sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk minden tőle telhetőt megad és megtesz a diákokért. Egy rossz szavuk sem lehet a vezetőségre, különösen Sintér Sanyára. Az esetleges hibákért, éhezésért, meg hasonlóakért egyértelműen a migráncsok a hibások. A migráncsok miatt nem kaptak ellátást, nem más okok miatt. Ezt is legyen szíves mindenki megérteni.
eszegfu
@karma1: Háááát nem is tudom... szerintem semmilyen törvény nem kötelezi a szervezetet -- mint ahogy egyetlen munkáltatót sem! -- , hogy kiküldetés esetén főző konyhát, ill. meleg ételt biztositson, mivel az ellátást a napidijjal + a cafeteriával "megoldottnak" tekinthető. De abban igazad van, hogy irtó büszke O.V., hogy a keritéssel "megvédte" Európát, de hogy az ott lévő emberek milyen körülmények között őrzik ill. milyen az ellátásuk, azzal már nem dicsekedik! Az "átkosban" a határőrség mindig kiemelten jó kosztot és szállást kapott, főleg a nyugati, "veszélyesebb" helyen.
eszegfu
@lusta: 9:47 Kimondottan sok erőkifejtésembe telik, hogy megértsem! Talán, ha sokszor leirnád, esetleg küldenél valami kis füzetecskét, vagy konzultációs ivet... lenne esély rá! De bizhatsz bennem, nem adom fel!:)))
karma1
@eszegfu: Hat fene tudja. En nem neveznem "kikuldetesnek", mert nem az. Annak idejen amikor a vallalattol kikuldtek valakit a videki kirendeltsegre, akkor kapott napi 31.00 Ft-ot kikuldetesi dijkent. DE: ezek a dolgozok pl. a kirendeltsegen kaptak ingyen kavet, teat, volt bufe, ahol vasarolhattak maguknak, es legalabb 1-2 szendvics meg kave jutott nekik. A kiszallasoknal a fonok NEM osztotta be az idejet a dolgozonak - emlekszel? Ezert imadtak videkre jarni a dolgozok, mert a ceg fizette az utikoltseget (vagy vitte a vallalati kocsi), ott kaptak kavet, 2-3 ora alatt elinteztek az egesz napra tervezett munkat, es utana szabadon rendelkeztek a munkaidejukkel, ha akartak bevasaroltak, strandra mentek , vagy eppen rokont latogattak, aztan akkor mentek haza, amikor akartak.
Ezek a fiatalok el lettek kuldve a nagy semmibe, a kerites melle, ahol en meg nem lattam olyan fenykepet, ami kozertet vagy ettermet vagy akar csak egy bufet mutatott volna.
Hidd el, nem kotekedeskent irom ezt, de akarmilyen iranybol nezzuk, ezek a fiatalok fegyveres szolgalatot teljesitenek.
Tudod, itt nem adnak cafeteriat, csak a szabadidot biztositjak ra, es a ket rovid szunetben (15 perc) ingyen kavet,teat, kakaot es vizet kapunk. Az egyoras ebedszunetben azt eszunk, amit vagy otthonrol hozunk magunkkal, vagy helyben veszunk kesz kajat, a sajat fizetesunkbol. Ha nem is kapunk penzt, DE NEM EHEZUNK, NEM SZOMJAZUNK, NEM FAZUNK, a legtobb munkahelyen kulon helyisegek vannak erre kialakitva, mikroval, kaveautomataval, TV-vel, napi ujsaggal.
A lanyom sem kap semmifele teritest kajara, nincs tulorapenz, ha "overtime" -ja van, akkor is az alapfizeteset kapja. DE: ha egy muszakban 4 orat vagy ennel tobbet dolgozik, akkor JAR NEKI EGY FO ETEL, ami lehet rantottcsirke, vagy valamilyen sult, krumplival, salataval . Vizet annyit iszik az uzletbol, amennyit akar, de a gepi kolaert neki is fizetnie kell.
eszegfu
@Pálinkás Pál: 9:43 Ugyan nem nekem irtad, de elfogadom a véleményedet, amit azért kár volt személyeskedően kezdened. Általában a rendőrség a mindenkori hatalom (kormány) erőszak szervezete, tehát rájuk mindig szükség van. Az, hogy most ilyen, máskor meg olyan ez egyáltalán nem a "közrendőröktől" függ, mert az ő szolgálatuk "átnyulik" a kormányokon, tehát nem foghatjuk mindegyikre, hogy "orbáncsicska"... lehetne "antalcsicska", vagy "horncsicska" is. Abban igazad van, hogy a rendészeti iskola hallgatói már nem "gyerekek" -- hiszen csak érettségi után lehet jelentkezni --, de ettől még tanulók... és hogy ők rendőrök akartak lenni, hát valakinek ezt is csinálni kell! Pont olyan, számunkra akár "idegen" foglalkozás, mint egy boncmester, vagy egy BKV, esetleg egy Nav ellenőr.
eszegfu
@karma1: 10:09 Természetesen a logika, a józan "paraszti" ész azt diktálja, hogy ez nem kiküldetés...de sajnos annak minősül, és nem szerintem, hanem a törvények szerint, hidd el. Az irásod többi részéhez viszont nem tudok hozzátenni... igazad van.
karma1
@eszegfu: Ezt a reszet biztosan Te ismered jobban, Kedves, de gondolom Te is erzed a kulonbseget az 1-2 napos "kiszallas" es a folyamatosan tarto "fegyveres szolgalat" kozott a kulonbseget. Persze, ha hollora azt mondja a fo elmebeteg, hogy az feher, akkor ugyis hiaba probaljak neki elmagyarazni, hogy feher hollo csak a kozmondasban letezik...:o)))
lusta
@eszegfu: A távoli galaxisban, a régi és még régebbi időkben, mikor riadó esetén pakolás és a laktanyát elhagyván kivezényeltek minket az előre eltervezett táborhelyre, ahol mi építettük a sátrakat és minden mást, na akkor is ott volt időre a gulyáságyú. Ha meg más tevékenység akadályozta ezt a lehetőséget, előre kaptunk élelmet és vizet. Na ez ma már ugyi szerencsére nincs, hanem a jól szervezett és kiváló XXI századi matyar kivitelezés sintéri megoldásokkal. Ezek a fiatalok a sikeresen a lehető legrövidebb úton otthagyják a rendvédelmet, amire kormányoktól függetlenül nagy szükség van.
eszegfu
@lusta: 10:32 A "régebbi" időkben volt katona a férjem, sőt még a fiam is... minden ugy volt, ahogy Te is irtad. Annyi sátorlap volt, hogy rossz idő esetén még magukra is terithettek belőle, nemcsak a szállásukra használták. A 20 fős őrsnek saját hizlalásu, nevelésü állataik voltak + kiskertek + képzett szakácsuk. Ha szabadságra jöttek, még süteményt sem kellett csomagolnom, olyan volt az ellátásuk. A mai "matyar modell"-re -- még ha csak a fele is igaz, amiket láttam -- nem lehetünk büszkék.:(
Arról viszont nincs tudomásom, hogy mennyi a pályaelhagyó kisrendőr.
Pálinkás Pál
@eszegfu: Nem akartam személyeskedni,csak próbáltam rámutatni hogy felnőtt emberekről beszélünk...és az hogy egy hét év óta regnáló rezsimben jelentkezel rendőrnek,szerintem mindent elmond!!!Egy szóval nem állítottam hogy nincs szükség rendfenntartókra...de talpasra,akinek jóformán kimerül a munkája az autósok cseszegetésében,nem sok!!Hiszen elértünk arra a szintre hogy már egy kis pofozkodás miatt is a TEK-et küldik,mert ezek arra is alkalmatlanok!!!
eszegfu
@Pálinkás Pál: Na jól van, megértem és bizonyos mértékig igazad is van. De azért ennyire ne legyünk igazságtalanok ezekkel a "rendőrtanoncokkal"...teljes bizonyossággal nem állithatjuk, hogy ennek a "rezsimnek" a munkavállalói! Ezzel az erővel akár a jogra, akár valamilyen államháztartási egyetemre jelentkező fiatalok is a jelenlegi "rezsim kiszolgálói"... nem gondolod? Szerintem nem a mának, hanem a holnapnak kell tanulni.
Pálinkás Pál
@eszegfu: igazad van..de azért egy egyetemet végzetséget ne hasonlíts a traffipax kezeléséhez...és az kormánytól független ..de őszintén az utcai rendőrt sosem az eszéért szerettük!!!:)
eszegfu
@Pálinkás Pál: Most mondtad ki az "igazságot": az utcai rendőrt sosem az eszéért szerettük, vagyis a mindenkori kormányok alatt is ilyenek voltak. A másik pedig, ugye az "ész-nélküli" rendőr nem tud annyira átverni, mint egy jogász, tehát nagyobb a "veszélyük". Itt pl. a Mészáros által megszerzett javak szerződéseire, szövevényes céghálóira, vagy O.V. foci alapitványára gondolok, hiszen ami vagyont már megszerzett a felcsuti csapat alapitványa, mégis mit gondolsz: kire is száll?!
Pálinkás Pál
@eszegfu: Ha kormányváltás után az új csapatnak van egy kis esze...olyan "fideszre" szabott törvényeket hoz,amivel elkoboznak minden ebül szerzett fillért!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.