Székely János szerint a rászorulók megsegítése legalább annyira fontos, mint a keresztény értékeken nyugvó kultúra védelme.

„Én szívesen vendégül látom néhány napra a gyerekcsapatot, akár itt a püspökségen” – mondta Székely János szombathelyi megyéspüspök, aki a hvg.hu munkatársától értesült arról, hogy Őcsény falugyűlésén úgy döntöttek, nem járulnak hozzá, hogy oltalom alatt álló gyermekek pihenhessenek a település egyik magánpanziójában, az ingatlant felajánló vállalkozó autójának pedig kiszúrták a kerekeit.

Orbán Viktor, mint emlékezetes, helyeselte, hogy az őcsényiek kiálltak a véleményük mellett.

A szombathelyi püspök vendégül látná az Őcsényben elutasított menekülteket

Őcsény (Fotó: YouTube/ATVzrt)

A püspök emlékeztetett: Fontos és helyes a saját, keresztény értékeken nyugvó kultúránk, a társadalmunk biztonságának védelme, ám épp így fontos a rászoruló, a családja biztonságát és túlélését mentő ember segítése. Az is fontos – tette hozzá –, hogy a menekültek számára ne vesszen kárba az az idő, amit a hazájuktól távol töltenek, s a helyzet jobbra fordultával képesek legyenek visszatérni.

Mint ismert: a Tolna megyei település falugyűlése menekültként elismert – tehát nem illegális migráns – emberek pihenését akadályozta meg, akik esetében a hivatalos hatósági eljárások is arra jutottak: oltalomra szoruló menekültekről van szó.

A történtek nyomán a települést 11 éve irányító Fülöp János polgármester lemondott. „Itt 11 évig béke és nyugalom uralkodott. Együtt tudott élni a magyar, a cigány, a sváb, a székely. Semmiféle gyűlölet vagy kirekesztés nem volt. Ezt sikerült most felrúgni.”

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A Fidesz hamarosan közleményt ad ki, hogy Jézus is Soros bérenc volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Egyre több az EMBER a katolikus püspöki karban.
solidedge
A Fidesz hamarosan közleményt ad ki, hogy Jézus is Soros bérenc volt.
evacica
Na végre ez tényleg egy hívő ember cselekedete lenne!
desiro
Van még normális ember a katolikus egyházban, ami nem mondható el erdő péterről.
Qqberci
@solidedge: Sőt! Soros fizette Júdást is!...
mackoka46
Vannak hát. Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát is elszállásolta a menekülteket, a tihanyi apát is, a körmendi plébános is, akiket mindennek elmondtak. Csak hát a botrányos eseteket egyszerre kiszúrjuk, egyből tudjuk, hogy nem arra tanítottak bennünket a hittanórán és a templomban.
quadrocopter
Vannak tisztességes egyházfiak és vannak a szervilis, mocskos nyalogányok, akiknek nem számítanak a keresztény tanok!
Manhattan
Mivel változik a Föld éghajlata, itt a globális felmelegedés. Pár év, és a világ 1/5-ének nem lesz ivóvize, vagy a tengerszint emelkedése miatt az otthona víz alá kerül..
2025-re megközelítőleg 20 millió klímamenekült várható...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.