Az ügyészség kérheti a Jobbik megszüntetését, ha a párt nem működik együtt az Állami Számvevőszékkel – erről Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója beszélt az M1-en.

Vesztébe rohanhat a Jobbik a plakátügy miatt
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Úgy fogalmazott: a Jobbik számára a lét a tét, mivel a legvégső esetben, ha súlyos jogsértést tapasztal az ügyészség, benyújthatja a megszüntetésre irányuló keresetet a bíróságnak.

Kovács István példátlannak nevezte, hogy egy párt ne működjön együtt az Állami Számvevőszékkel és ne teljesítse beszámolási kötelezettségét, valamint rendkívülinek tartja, hogy egy párt megpróbálja "besározni" a számvevőszéket.

Az Állami Számvevőszék kedden fordult az ügyészséghez, mert a párt viszont nem tett eleget az adatszolgáltatásnak. A Jobbik frakcióvezetője, Volner János ezt cáfolja, és azt állítja,

"nem normális, hogy a hatóság akkor akar ellenőrizni, amikor a gazdasági igazgató szabadságon van, miközben a törvény ötnapos határidőt biztosít a kért iratok rendelkezésre bocsátására."

Volner szerint "csak büdös, harmadik világbeli diktatúrákban kényszerítenek arra közintézményeket, hogy megpróbáljanak leszámolni az ellenzék vezető erejével."

A Fidesz erre úgy reagált, a Jobbik továbbra is titkolja a Simicska Lajossal és cégeivel kötött szerződést, miközben több mint fél éve használja a milliárdos plakátfelületeit.

(MTI, HVG)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez a büdös kurva fideszes cigánybanda már mindent megtehet. Közben meg szarrá lopja magát.
Ebből előbb-utóbb újabb 56 lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@quadrocopter: Sajnos a fidesz elfoglalta a hatalmi ágakat: a törvényhozást, a végrehajtást és az igazságszolgáltatást, innen nehéz felállni. Nagyon bízom benne, hogy nem szakad el a cérna, mert ezek arra gyúrnak. Más választásuk nem maradt. Tudatosan, előre megfontoltan hergelnek és nem vagyok benne biztos, hogy nem a szükségállapot kihirdetésén agyalnak. Nem szabad ennek a provokációnak felülni, de érdemes tudni, hogy a háttérben valószínűleg mocskos dolgok készülnek. Ez nem egy véletlenül elejtett, másnapos elszólás volt Bayertől. Véresen komolyan gondolják. Hogy vagy ők, vagy senki. Vagy övék lesz az ország és az örök hatalom, vagy senkié. Ennyire egyszerű, ennyire félelmetes. Azt meg, hogy a Btk. mely cikkeiben leírt mely büntetőjogi kategóriákat meríti ki az ötös számú eme röfögése, azt majd az utókor eldönti. Enélkül is súlyos a helyzet.
kolozsvaros.com/2017/04/11/mitol-vagy-duhos-te-uldozott-fenyegetett-hetedik-eve-elnyomott-senkihazi/
Lepényleső
Hatalmat az veszíthet akinek van,az meg nem a jobbik.
kukac50
A számvevőszék is beállt Orbán seggnyalójának, miért nem vizsgálja ,hogy a Fidesz csak egyharmada kampánypénzről adott számot? Igazságos országot szeretnénk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.