Verebes Istvánt kérdezték az elmúlt időszakban a hazai színházi életet felbolygató szexuális zaklatás ügyében.

Az Egyenes Beszéd csütörtök esti adásában Verebes a korábbi véleményétől meglehetősen eltérő álláspontot fogalmazott meg.

Verebes is hozzászólt korábban Sárosdi Lilla posztjához, akkor még nagyon támogató volt. Azóta a színésznő megnevezte Marton László rendező személyében azt az embert, aki fiatalon zaklatta.

Verebes azt mondta, jó ha beszélünk a szexuális ragadozókról, de ne nevezzük meg őket. Arról beszélt, hogy amióta a pályán van, vagyis az elmúlt közel fél évszázadban, egy magyar színházvezetőnek semmilyen kockázata nincs abban, hogy mit csinál. Azt tehet a társulat tagjaival, amit akar.

"Rangos színészeket küldhet parkolópályára, tönkretehet családokat. A színésznő mindent meg akar csinálni, hogy játsszon. És ezzel vissza lehet élni."

Ő is bármit tehetett volna, persze nem tette.

Marton Lászlót nem lehet felfüggeszteni, ugyanis jeles rendező, és sok színész köszönheti neki a pályáját.

Kiss László ügyére is kitért. Érti a "felbuzdulást", de nemtelen támadásnak tarja, amit az úszóválogatott volt edzőjét meghurcolták.

Verebes szerint vannak színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét, és vannak, akiknek nem, és vannak emberek, akiket meg lehet vesztegetni, és vannak, akiket nem.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Egyébként a sok értetlen férfival kapcsolatban igen nagyon kíváncsi lennék, ha egy meleg agresszív állat megerőszakolná - mit tenne? Tenne feljelentést? Mikor? Hol? Hogy bizonyítaná, hogy erőszak történt?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Az erőszakot büntetni kell. Mindegy, hogy egyébként a magánélete sikeres, vagy a családi élete harmonikus.
Egy gyilkosságnál, egy rablásnál sem veszik az ilyesmit figyelembe.
És bizony, nevesíteni kell, mert általában lehet valamit elítélni, de ettől a bűnös még röhög a markába.
Igen, visszaélni is lehet, lehet hamis vád az erőszak. De az is tény, hogy az erőszak nem bizonyítható, mert arra vigyáz az erőszaktevő. És aki nem akar gyanúba keveredni, az kerülje is a kétes helyzeteket.
magyarbakancs
Elfogadom ,hogy van szexuális zaklatás de ,hogy minden lécsúszót színész ,énekes és más embert szenzuálisan zaklattak ezt nem hiszem.
Most majd erre rálehet fogni,hogy ha valaki nem tehetséges azért nem futottam be érdemben
zaklatták és kihatott a pályájára.
És húsz év távlatából egy állítást megvédeni,és védekezni ellene reménytelen.
szép új világ
@elnyomott: Könyörgöm, ne 20 év után jusson valakinek eszébe, hogy Őt zaklatták! Miért nem lépett akkor, mikor a dolog történt? Nos azért, mert úgy látta akkor, hogy egy kis etye-petyét megért az amit ezért cserébe kapott.
elnyomott
@szép új világ: - mert a nők szégyellik! Igyekszenek elfelejteni, elásni az emléket.
Ha van benned férfi büszkeség és azt megsértették durván, te világgá kiáltod?
Fogalmad sincs, mit tesz egy nőben az erőszak!
elnyomott
Egyébként a sok értetlen férfival kapcsolatban igen nagyon kíváncsi lennék, ha egy meleg agresszív állat megerőszakolná - mit tenne? Tenne feljelentést? Mikor? Hol? Hogy bizonyítaná, hogy erőszak történt?
karma1
Verebes, verebes, te a heten elegge tulmozgasos voltal, es most egy kicsit mellefogtal...
MINDENKIT le lehet valtani, mindenkit lehet potolni, olyan ember nincs, akit nem!
Nezz ra weinsteinre: az egyik legnagyobb filmmogul , szineszek sokasaga koszonheti neki elete Oscar dijat, vagy masfajta erkolcsi - es sokszor komoly anyagi - elismereset is.
De ahogy kiderult rola az, ami, a tisztesseges emberek elallnak mellole, mogule, mert egyszeruen vallalhatatlanna valt az emberek nagyobbik fele szamara...
Verebes, ne lihegd tul, plane ne hozakodj elo kis laszloval, mert amit o csinalt, az mindenhol a vilagon nagyon komoly szexualis bunteny: pedofilia volt a kis uszopalantakkal...
magyarbakancs
@elnyomott: "Hol? Hogy bizonyítaná, hogy erőszak történt?"
Minden erőszaknak van nyoma.
Hám sérülés karmolás,védekezési sérülések.
De amit írtál igen elgondolkoztató.
maci0427
Én biztosan nem jelentem fel azokat,akik ezelőtt 5-15-20 vagy akár 30 éve zaklattak és erőszakoskodtak velem ! Gyerek nem született az "erőszakból" és arra már nem is emlékszem,hogy mi is volt,de nem a részegség miatt ! Ha akkor nem jelentettem fel senkit,akkor most már letojom ! Mással foglalkozok és élek boldogan élek ! Viszont láttam sok-sok képeket arról,hogy régen a 60-as 70 -es ,80 és 90 években,hogyan bújik össze egy "művésznő" több férfival is akár csak egy fénykép elejéig,fürdőruhában,hogyan ölelgetik és csókolgatják egymást ! Egy erőszakos nemi közösülést vagy annak kísérletét azonnal és akkor kell feljelenteni és megtorolni ! Ilyen egyszerű és nagy kamu a félelem ! A félelem a karrier elvesztése miatt van,miközben az erőszak nem is volt olyan nagyon erőszak...!!!
Jozefina
Verebes másképp már nem tud a hírekbe kerülni, csak a hülye megnyilvánulásaival.
dr. prédikátor
Én a viktor szopkint jelentem fel szexuális zaklatásért! Évek óta baszogat a konzultációs leveleivel!!!Mi ez ha nem szexuális visszaélés? És bizonyítékom is van !!! A levél amit küldözget!!!
emerencia
@Jozefina: Pedig valamikor egy nagyon értelmes ember volt. Ismertem néhány fiatal színészt aki a színházigazgatása alatt játszott. Nagyon tisztelték, ugyanakkor mindig meg voltak győződve a jóindulatáról. Persze ennek már majd két évtizede. Nem tudom, hogy miért változott meg.
1magyar
Zűrös ügyek ezek! De két lehetőség van, vagy saját maga áll bosszút a bántalmazott vagy időben,megalapozottan feljelenti.
Utólag a hazugságvizsgáló segíthet.
elnyomott
@magyarbakancs: - a sérülés sem feltétlen bizonyíték. Mert mondhatják, hogy szado-mazo során jött létre.
És ha nem megy el azonnal feljelenteni, rendőri megalázó kihallgatásnak kitenni magát, orvosi vizsgálatnak kitenni magát, akkor fuccs ennek a bizonyítéknak is.
És ha az erőszaktevő tagadja, hogy ő lett volna, tényleg nehéz azt is bizonyítani.
idppp
Verebes sem különb a Deákné vásznánál! Nagy szemét volt világéletében!
nezelodo
Hogy milyen gyorsan megesett a pálfordulás a Napkeleti Szuszogóval...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.