A Nézőpont Intézet munkatársa szerint semmilyen alternatívát nem látnak a szavazók.

Az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít, mivel a gazdasági mutatók kiemelkedőek, az ellenzéki oldalon pedig nincs valós, jobb teljesítményt felmutatni képes alternatíva – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Orbán újraválasztására számítanak az ellenzéki szavazók, állítja a politikai elemző

Fotó és nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Botka László lemondásával a baloldalon nincs olyan miniszterelnök-jelölt, aki meg tudná szólítani a baloldali szavazók jelentős részét. Mindez Gyurcsány Ferencnek kedvezett, aki az ellenzéki egyeztetésekről szóló vitákat dominálja

- fogalmazott az elemző.

Kiemelte: a választók azt látják, hogy az MSZP-n belül nagyon nagy káosz van. Szerinte ha az ellenzéki pártok október 23-án fel tudnának mutatni valamit, akkor az lehetne fordulópont. Ez ugyanakkor nem valószínű, meghiúsult a közös ellenzéki megmozdulás, nem tudnak kormányváltó alternatívát kialakítani.

Deák Dániel álláspontja szerint a baloldali szimpatizánsok ezért arra számítanak, hogy a Fidesz fogja megnyerni a választásokat 2018-ban és Orbán Viktor lesz ismét a kormányfő.

A Jobbik nem tudja megszólítani a saját szavazóit sem

- mondta, és kérdésnek nevezte, hogy a pártnak a kampány során sikerül-e meggyőznie a szimpatizánsokat arról, hogy Vona Gábor jó miniszterelnök lesz.

Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint fél évvel a 2018-as választás előtt a felnőtt népesség csaknem kétharmada, 64 százaléka, és még az ellenzéki szimpatizánsok fele is arra számít, hogy újra Orbán Viktor lesz a miniszterelnök.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pontosítsunk, hogy semmi remény sincs rá, hogy más legyen! =))
Egyébként Mráz & co., mint politikai elemző??? Párt propagandisták az ocsmányabb fajtából! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@evacica: Én a korom és a betegségem miatt azt teszem amihez lehetőségem van. Az ismerőseimmel beszélgetek és próbálom rábírni őket,hogy menjenek el szavazni. Mindegy kire,de ne a 30%- ból állapítsák meg a kétharmadot. Sajnos a falukban élőkkel nehéz. Nekik Orbán gyűlöletkampánya jutott csak. Az meg mint tudjuk a földből élő, 8 általánost vagy még annyit sem végzett embereknek mivel semmi mást nem tudnak,kevés. Max annyit lehet elérni náluk,hogy akkor el sem mennek szavazni.
division
Azért nem semmi hogy így be vagytok tojva attól hogy megint a Fidesz nyer. Semmi probléma nem lesz abból, inkább az lenne a baj ha mindent újra kellene kezdeni egy másik tolvaj bandával. De mi is fog történni? Nem lesz migráns probléma, csökkenti megint az szja - t, stb. Jól van ez így.
evacica
@cikicakk55: Hát igen, s ezzel Orbánt segítik újra hatalomra.Sajnos!
cikicakk55
@evacica: Arról nem is beszélve,hogy erre felénk az emberek jó nagy része meg van győződve,hogy a választó fülkék be vannak kamerázva. Lehetetlen meggyőzni őket,hogy ez nem igaz. Ezt eddig minden választásnál így volt. Látnád az idősebb embereket,hogy tekergetik a nyakukat,hol lehet a kamera. Volt olyan pár akik zseblámpával jöttek. Mikor rákérdeztem,hogy az meg minek, azt felelték,hogy egy türülközőt tesznek a fejükre és az alatt töltik ki a szelvényt. Paranoiások az idősek főleg Orbán óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.