„Milyen kár érte az államot? Semmilyen kár nem érte az államot.” Ezt Tállai András adóügyi államtitkár mondta felháborodva a Parlamentben, miután Mesterházy Attila MSZP-s képviselő a letelepedési kötvényprogramról beszélt, és közpénzek ellopásával vádolta meg a jelenlegi kormányt. Mesterházy többek között arra volt kíváncsi, hogy milyen külföldi befektetések történtek Magyarországon a letelepedési kötvényprogram eredményeként, és hogy mikor tervezik újraindítani a programot. Tállai először azzal válaszolt, hogy a letelepedési kötvényprogram nem a kormányhoz, hanem az országgyűlés gazdasági bizottságához tartozik, mintha Rogán Antal jelenlegi propagandaminiszter 2012 végén a gazdasági bizottság elnökeként a kormánytól teljesen függetlenül lökte volna be a programot. A második kör arról szólt, hogy míg a Fidesz okosan pénzt hozott az országnak a letelepedési programon keresztül, addig az MSZP-sek eladósították a költségvetést, mert ők csak ahhoz értenek. Harmadik pontban...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mert ha ők gazdagodnak az szerintük az államnak jó! =))
lusta
Ha ilyen nagy siker és ilyen nagyot nyert az állam, akkor miért ez a sok elégedetlenség és ráfizetés?
quadrocopter
@lusta: és főleg, miért állították le, ha minden f@sza, szuper?
Nessy
Tényleg voltak akik nagyot kaszáltak a kötvény eladáson. Viszont a magasabb kamattal növelt kiadás a költségvetést, azaz az országot terheli! Ez is államadósság, magas kamattal!
RonaGyuri
mert ha ők gazdagodnak az szerintük az államnak jó! =))
quadrocopter
@Nessy: Azonnal beugrott nekem a szegény Rogán-Tróger Patkány, akinek mindössze csórika 700.000 HUF megtakarítása van. Egy közepes temetkezési pompa belefér! Bár itt tartanánk...
lusta
Nekem ez a semmihez nem értő ne magyarázza a nagy üzletet. Szóval az állam a közvetítő cégeknek paketben átadta eladásra a 300 ezer eurós névértékű kötvényeket 5 éves futamidőre 250 ezer euróért. A futamidő leteltével a 300 ezer + kamatokat kell visszafizetni. Hol itt az üzlet? Mármint az egyszerű adófizetőknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.