Az elmúlt másfél hónapban nem tudott érdemi eredményt elérni az MSZP-nek a Demokratikus Koalícióval (DK) egyeztető tárgyalódelegációja, ezért új tagokkal bővül a társaság.

A Magyar Nemzet információi szerint a Molnár Gyula pártelnökből, Hiller István választmányi elnökből és Tóth Bertalan frakcióvezetőből álló csoport munkáját két korábbi pártelnök, Mesterházy Attila és Tóbiás József fogja ezentúl segíteni. Nem lesznek ott minden egyes alkalommal a tárgyalásokon, de az előkészítésben komoly szerepük lesz.

Mesterházyt és Tóbiást is beveti az MSZP a DK-val zajló tárgyalásokban

Mesterházy Attila (Fotó: YouTube/ATVzrt)

A változtatási szándék múlt pénteken, egy nagyszabású értekezleten merült fel, ahol rengeteg kritika érkezett amiatt, hogy Botka László hátralépése óta hiába kezdődhetett meg a közeledés a DK felé, még mindig nincs megállapodás a két párt között. Sokan ezért alapvetően Gyurcsány Ferencéket okolták, akik a szocialisták szerint csak húzzák az időt. Úgy vélik, hogy a DK csak a saját érdekeit nézi, az a kizárólagos célja, hogy önálló frakciója legyen 2018 után a parlamentben, önálló állami támogatással, és még azt sem tartják a valóságtól nagyon elrugaszkodottnak, hogy az MSZP-nél is jobb eredményt érjenek el.

Úgy tudja a lap, hogy az MSZP és a DK közötti tárgyalásokon a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy a nyerhetőnek tekintett választókerületeket nem tudják felosztani úgy, hogy az mindkét pártnak jó legyen. Az alapvető vita, hogy a DK saját támogatottságára hivatkozva többet szeretne, mint amennyit a szocialisták szintén a támogatottsági adatokat alapul véve adnának nekik.

Ráadásul az MSZP még mindig nem tett le arról, hogy ne csak az egyéni választókerületekben legyen megegyezés, hanem közös országos lista és közös miniszterelnök-jelölt is legyen. Szerintük ugyanis így van egyáltalán esély arra, hogy kormányváltásról beszéljenek.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
2 "sikeres" exelnök... Felkészül Kovás Laci bácsi, és Lendvai Ildi néni! A Maszop még mindig tud meglepetést okozni. Szerencsénkre már csak 5 hónapig tart szánalmas vergődésük, aztán mennek Thürmer Gyula mellé!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Maeisterhasy...?? akinek 2014-ben Gyurcsány volt a legfontosabb legyőzendő ellenfele,,a baloldali összefogás jegyében...??
Apatszerek
@Clavigo: Le is győzte de ő maga is legyőzötté vált. Szerencsétlen béna Béla.
karma1
@Clavigo: De nem is a Feri, hanem a Gyula akarja... Na, ha a Mesterhazy Guy Fawkes beteszi a labat a targyalasra, akkor kesz... Ennel barki jobb...
Ugy latszik, Molnarnak sem kell az ontokonloveshez messzire mennie,...:o)))
Jozefina
@adrenalink: Vadai vagy más tök mindegy, csak fedhetetlen legyen és nő, lehetőleg közgazdász és nem hülye.
Béla333
Most mondja meg valaki: minek kellett ebből újsághírt csinálni az MSZP-nek?
Senki nem szólna egy szót sem, ha csak felkérik őket, hogy dolgozzanak a tárgyaló csapat mellett!
De minek kell ebből cirkuszt csinálni?
Apatszerek
@Béla333: Azért mert szeretik ha, ...ön akaratúan.. nyilvánossá válik semmire valóságuk a médiában is...közhírré téve. Ez nem cirkusz, mert az szórakoztat... de ez hülyeség felső szinten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.