Elég nagy a zavar kéményseprők ügyében: egyelőre nem lehet tudni, mikor lép életbe a lakossági kéményellenőrzésekkel kapcsolatos új jogszabály. A jövőben csak azoknál a családi házaknál lesz ingyenes a szolgáltatás, ahol a tulajdonos külön megrendeli.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy pillanatnyilag nem tisztázott, hogy mikor lép életbe a kéményellenőrzéseket eltörlő új jogszabály, ahogy azt sem lehet tudni, hogy a háztartások hogyan rendelhetik meg a szolgáltatást.

Ezért hatalmas a káosz

- mondta el a napilapnak Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke. Az új rendelkezés decemberben vagy januárban is hatályba léphet.

Kéményseprőt kell hívnia családi házához? Sokba kerülhet Önnek!

Fotó: MTI

Az új törvény szerint a jövőben csak azoknál a családi házaknál lesz ingyenes a kémény vizsgálata, amelyeknél a tulajdonos ezt külön megrendeli. A vállalkozóknak továbbra is megadott időközönként kell kihívniuk a kéményseprőket, és a szolgáltatásért jókora összeget kell fizetniük.

Forrás: Napi.hu, Magyar Nemzet

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mit tudtak normálisan megoldani a SZERVEZETT LOPÁSON kívül SEMMIT !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
De még mindig olcsóbb, mint egy temetés...!
nezelodo
Ez a kényseprési ügy egy azon korszerűsítések közül amihez a kormány a fene nagy szakértelmével hozzányúl, az mindegyik szarrá válik. Vagy itt is a csináld magad mozgalom erősödik, ahogy a szegények temetésénél ötlötte ki a családbarát kormányunk? Jólvan, ez is elfér a közlekedési kedvezmények kötelező elektronikus regisztrációja mellett.
papa.49
Mit tudtak normálisan megoldani a SZERVEZETT LOPÁSON kívül SEMMIT !!!
Eladott Ország
Az a baj veletek baszki, hogy amihez hozzányúltok, az csak tovább rohad, amit ti megvédtek, annak reszeltek lásd, a hús, tojás stb. ÁFA-jának csökkentése után elszabadult árakat, vagy a valószínűleg semmit meg nem oldó béremelés szemfényvesztését.
namihami
Lakosságnak ingyenes, kisvállakozónak (egyébiránt ugyanaz a kémény) gazdagon felemelt díjért. Ügyes--hiszen valahogy egálba kell a mérlegnek kerülnie.
Vajon a kémény honnan fogja tudni, hogy ő most kinek dolgozik és ki miatt ellenőrzik? A végén még a kéményeket is kötelezik valamilyen vizsgára, hogy el tudja dönteni, az adott pillanatban melyik célból kéménykedik.
Eladott Ország
Drága hívek és szurkolók! Ha nem lenne világos, akkor mondom egyszerűbben. A kormány most azt mondja nektek: oldd meg a dolgot, ahogy tudod. Hívj kéményseprőt, ahogy akarsz, amikor akarsz és ahonnan akarsz. Vagy tudsz. És fizesd a költségét, ami garantáltan nem lesz
pénztárcabarát. Nem arról van szó, hogy nem lesz ingyenes, hanem hogy rohadtul sokba fog kerülni. Pontosabban: a törvény szerint ezután is ingyenes lesz, csak kérvényezni kell a
katasztrófavédőktől. Akik egyrészt nem értenek hozzá, másrészt az eddigi kötelező
ellenőrzéseknek is csupán a 60-70 százalékát tudták évente végrehajtani. Tehát a háztartások
30-40 százaléka ellátatlan volt eddig is. Amióta a kormány betette a lábát erre a területre. Majd
mostantól sokkal magasabb lesz ez a szám. Ugyanis félig már kinyírták a kéményseprő szakmát, most ezt ezzel a törvénnyel befejezik és lassan nem csupán villanyszerelőt nem lehet majd találni, de kéményseprőt sem.
Eladott Ország
@namihami: Na arra befizetek, hogy meddig lesz ingyenes a családi házaknál a kéményvizsgálat.
Semeddig.
nezelodo
@Eladott Ország: Majd küld egy SMS-t a Vakondi határőr tiszt elvtárs, ha eldugul a kéményed, hogy kösd át a sparhelted egy másik kéménybe... Mert ehhez is nagyon értenek a tűzoltó szakma nagy kedvencei, és sleppje.
Eladott Ország
@nezelodo: A Bakondi fia már az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársaságot ( ÉRV ZRT) erősíti. Mindenki üljön át valami fapados járatra, mert kell a bársonyszék a belbiztonsági félanalfabéták nélkülözhetetlen hülye gyerekei számára. És nem arról beszélek, hogy esetleg a Bakondi Patrikok nem értenek semmihez, hanem hogy embereket aláznak-gyaláznak-menesztenek azért, hogy nekik helyet csináljanak ott, ahol semmi keresnivalójuk nem lehetne: a közpénzes vödör körül, havi több mint 1 millióért.
Eladott Ország
@adrenalink: A tűzvész során megfüstölődik az ember konzerválja magát, olyan lesz mint a füstölt hús, elálló lesz és el sem kell temetnie a családnak. Nem kell kubikosbrigádot szervezni házon belül a családi halottak temetésére.
gazdag dezső
A kéményseprés,és kéményvizsgálat körűl óriási káosz van .!!!Nem könnyítik,hane m megnehezítik az emberek életét .Hónapok kellenek egy kéménybélelés ellnőrzéséhez ,megfelelési vizsgálatához .Persze nem ingyenes semmiképpen .Minden megyében más.és másként intézik.Más nyomtatvány más formátum,másként bírálják el a megfelelőséget.Ami pesten jó,az Bács megyében nem jó! Így tovább kifogások ,időhúzások .Egy tragédia a helyzet Bács-kiskun megyében !
quadrocopter
Genyóék beletúrtak ebbe is, az eredmény is ilyen lett! Amatőr csicskatempó!
Desischado
Mindent tönkretettek, amihez eddig hozzányúltak. Már két áldozata van ennek az ámokfutásnak. A hülye nép meg csak tűr, és tűr. De meddig még?!
Eladott Ország
@nezelodo: tegnap 10:28 Ha a sparheltedet átkötöd egy Schiedel kéménybe nem jó buli, mert jó ha egy millából megúszod, mivel a falazott téglakéménybe már nem lehet bekötni, nem felel meg.
nezelodo
@Eladott Ország: Ki hitte volna... Szegény mini elnökünket sajnálom, hogy a havi béréből még egy snassz Schiedel kéményt sem tud építtetni! Remélem csak vet oda neki egy kis pénzt a Lenci, nehogy a szénmonoxid intézze el a kormányváltást!
Eladott Ország
@nezelodo: De ez se piskóta .2016-tól csak kondenzációs gázkazánt lehet felszerelni.
Ha elromlik a nyílt égésterű kazán, akkor ahelyett kondenzációsat kell felszerelni (kivétel, a társasházakban, ahol egy ideig még a nyílt égésterű ErP-s készülékeket is fel lehet tenni). Családi házaknál nincs kivétel, csak kondenzációs kazánt lehet felszerelni, és ehhez a kéményt is át kell alakítani, ami meglehetősen költséges.
nezelodo
@Eladott Ország: igen tudom, az árakat és a készülő jogszabályokat is, meg a hamarosan életbelépő utazási kedvezményeket regisztrációval nyirbáló családbarát szabályokról is hallottam.
Ha simlisnek nevezem őket, az dicséretnek számít, azok miatt amit a lakosság ellen elkövetnek, túllihegve a "Soros irányította EU" szabályokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.