A DK elnöke és Debreczeni, a párt elnökségi tagja elmondta, miért kell közös lista és miniszterelnök-jelölt. Ők aztán nem váltogatják az álláspontjukat szélkakas módjára. Érdemes tehát áttekinteni, hogy miket mondott Gyurcsány korábban a baloldali összefogásról és a közös ellenzéki listáról. Ha nem nő ki egy Fidesszel szembeni erő, ami egyedül is többséget szerezhet, akkor a baloldal összefogásának nincs alternatívája. A Fidesz-KDNP-kormány szalámi taktikájával az ellenzék feldarabolására, megosztására törekszik, amire egy közös ellenzéki lista állítása lehet a gyógyír. A demokratikus ellenzéki erőknek minél előbb meg kellene állapodniuk egy közös miniszterelnökjelöltben, mert „ha sokáig kergetőznek, hogy ki legyen a miniszterelnökjelölt, akkor a miniszterelnököt úgy fogják hívni, hogy Orbán Viktor”.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Jó lenne észrevenni - még nickgrabowszkinak is, - hogy nem 2013-ban vagyunk, hanem 2017-ben !!!
Kivel fogott össze 2013-ban Schiffer András, az LMP akkori elnöke??? Ő megmutatta, hogy "egyedül nem megy", le is vonta a következtetést, lemondott.
Az utódai mit tanultak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Nincs idő taktikázni, ha a demokratikus ellenzék így folytatja, akkor jövőre veszíteni fog. Orbán legyőzéséhez előbb le kell győzni magunkat, a kishitűségünket, a pártoskodást. Össze kell fogni, nem kicsit, nagyon. A demokratikus ellenzék élére nem kettő vagy három, hanem egy olyan ember kell, aki győzelemre vezeti a kormányváltást akarókat. Ha ilyen most nincs, akkor új vezetőt kell felkérni.
Ha én lennék az akadálya az összefogásnak vagy a közös listának, akkor nem leszek.
Nem azért küzdök, mert képviselő szeretnék lenni, hanem azért, hogy győzzünk!"
(2013. október 23., Index)
Béla333
Mindezt Gyurcsányék másokra értették! Saját magukra más szabályok, előírások vonatkoznak!
Most egy éve, hogy nagyon intenzíven és keményen tárgyalnak az MSZP-vel a közös listáról és a közös miniszterelnök jelöltről és most mit látunk?
A DK úgy döntött, hogy ő külön listával indul, és a listavezető Gyurcsány maga!
Nem szélkakas, persze...
Clavigo
@Béla333: A Széltyúk " összefogási próbálkozásairól " ha hallhatnék,,bővebben...Most nem a tusványosi összeborulásra gondoltam...
Béla333
@Clavigo: 14.49
Biztos nem jutott el az agyadig, hogy ez a cikk Gyurcsány és a DK köpönyegforgatásáról szól!
Be vagy kattanva, mi?
bencemacska
Jó lenne észrevenni - még nickgrabowszkinak is, - hogy nem 2013-ban vagyunk, hanem 2017-ben !!!
Kivel fogott össze 2013-ban Schiffer András, az LMP akkori elnöke??? Ő megmutatta, hogy "egyedül nem megy", le is vonta a következtetést, lemondott.
Az utódai mit tanultak?
kereső
@bencemacska: ha meg közös lista, akkor a dk az mszp "hátán" próbál bejutni a parlamentbe,mert nem meri megméretni magát./hallom a huhogókat/.Egyébként meg teljesen milyen most a szitu, csak a patás ördög! tünne már el mert zavar van az erőtérben.Vajon hol van az a 900.000 baloldali szimpatizáns és szavazó,akik a gyurcsány miatt hagyták el az mszp-t.Ami akár igaz is lehet, csak szerintem nem olyan előjellel,mint ahogy azt gondolják egyesek.
Madácsi Pali
@Béla333: már megint kavarja a fekáliát! Az összefogásból imadott Bernije farolt ki legelőször! Aztán Botka furta meg az addig elérteket. Talán emlélékszik, azaz mit beszélek biztos emlékszik, csak úgy nem lehet a DK-t becsmérelni! A vezetőt közösen demokratikusan kellett volna kiválasztani, nem önjelöltként hirdetni, hogy nálam van a bölcsek köve, kövessetek! Posztja az elmult évre visszanézve szándékos félrevezetés! Posztja alapján ön fizetett fideSS troll.
Béla333
A sok pofázás után a mai napon az ellenzéki oldalon egyedül csak az LMP fogott össze bárki mással, mégpedig a Gémesi féle Új Kezdettel!
Addig mocskolták az LMP-t az összefogás miatt, hogy a jelek szerint senki más nem fogott össze, csak az LMP!
Madácsi Pali
@Béla333: már megint alternativ valósábról ir (hazudik!). MSZP-Párbeszéd, DK- Szolidaritás. De nem a listán kell összefogni, hanem a 106 helyen koordinálni.
Béla333
@Madácsi Pali: 15.40
Én nem tudok arról, hogy pl az MSZP és a Párbeszéd összefogott volna, annyit tudni egyenlőre, hogy tárgyalnak.
Mi van a DK és a Bokros féle megbonthatatlan szövetséggel, mostanában teljes a csend erről.
A DK meg a Szolidariitás szövetsége mibe teljesedik ki? Te biztos tudsz erről, bennfentes
DK-snak tűnsz! Hány Szolidaritás képviselő van befutó helyen?
Béla333
Létezik, hogy a DK még Bokrosékat is becsapva, még listára sem vette Bokros Lajost?
Mi van a Moma-val?
Madácsi Pali
@Béla333: biztos véletlenül lett a Párbeszéd elnöke az MSZP miniszterelnök jelöltje, első a közös listájukon. A DK listáját itt (dklista.dkp.hu) nézheti meg.
Nem vagyok a DK elnökségének tagja, munkám miatt nem tudok aktiv párttag lenni ezért nem vagyok DK tagja sem.. A sz^r kavarást haggya abba! A 2013-as Gyurcsány idézettel más célja a mai politikai környezetben nincs. Előréb a szóf^sása nem viszi az Orbánt elzavarni, elszámoltatni akarók ügyét, mint ahogy a Párbeszéd alapítóinak eredeti pártja (LMP) sem.
Béla333
@Madácsi Pali: 16.47
Nyugalom! Ez egy mai napi cikk a DK/Gyurcsány köpönyeg forgatásáról, még akkor is, ha beidézi, hogy néhány éve hogyan beszélt ugyanerről a témáról és hogyan tesz a mai napon!
Nem a tükörrel van a gond, ha nem azt látjuk benne, amit szeretnénk.
Teljesen jogos, hogy pl Orbán néhány évvel ezelőtti beszédeit, véleményét idézik be akkor, ha a mai homlokegyenest másként viselkedő emberről mutat be egy igencsak negatív képet.
Gyurcsánnyal ugyanez a helyzet: ma mást mond, mint korábban!
Nem gond ez, csak el kell viselni, ha mások ezt észreveszik, szóváteszik!
Béla333
Tehát mi van a megbonthatatlan DK-MOMA szövetséggel?
Mi van Bokrosékkal? Hogy-hogy nem kapott helyet a listán?
Madácsi Pali
@Béla333: a mai idecitált cikkben 2013. október 23-i az utolsó idézet. Bokros Lajos és a Moma felelős szuverén ember és szervezet. Ebbe a sárdagasztásba én sem szálnék be.
Béla333
@Madácsi Pali: 17.05
Orbán esetében is évekkel ezelőtti nyilatkozaát idézik be, ha azt akarja valaki megmutatni, hogy most homlokegyenest más mond/tesz, mint amit néhány éve.
Gyurcsány esetében szintén ez van!
Bokros és a MOMA valóban független szervezet, csak eddig végig azt mondták mind Gyurcsány, mind Bokros, hogy ők aztán úgy összefognak, hogy ihaj!:

2017. szeptember 4. 15:47
"Választási megállapodást kötött a Bokros Lajos-féle Modern Magyarország Mozgalommal a DK.
...a DK-MoMa együttműködés Bokros Lajos úgynevezett „500 napos programja” keretében jöhetett létre."
mandiner.hu/cikk/20170904_otszaz_napra_szovetkezne_bokrossal_a_dk

Pedig ez alig néhány hónapja volt. Akkor most mi történt?
Madácsi Pali
@Béla333: a politikai realitáshoz alkalmazkodni, vagy az orbáni rendszeres önmagát meghazudtoló, demagóg kinyilatkoztatás közé egyenlőség jelet tenni csak a fideSS trollja tud!
bencemacska
@Madácsi Pali: ma, 17:05
Ezt is a B1 blogon írták tegnap:
"2014 megmutatta, hogy a közös lista mire jó: a Fidesz-kétharmadra. vagyis a Botka1 Blog a Fidesz-kétharmad mellett kardoskodik, amikor a közös listát erőlteti."...
" Azért a történelmi hűség érdekében pontosítsunk! 2017. márciusig folyamatosan a közös listát támogatta Gyurcsány. 2016. októberében azonban színre lépett Botka László, aki egyetlen alkalommal még tárgyalni sem volt hajlandó a DK-val és elsőként deklarálta, hogy Gyurcsány nem szerepelhet a közös listán. A DK számára nyilvánvalóan elfogadhatatlan ajánlattal Botka a DK 2017. márciusi kongresszusáig kitartott, ezért a DK ezt tudomásul véve döntött a külön listáról. Ez nem szélkakaskodás, hanem alkalmazkodás a körülményekhez. "
Tovább is van...
Eladott Ország
Nyolc éve van hatalmon Orbán, de nyolc év nem volt elég az ellenzéknek ahhoz, hogy valódi ellenzéki erőt, alternatívát mutasson fel Orbánnal és a Fidesszel szemben. De még mindig megy a néphülyítés, hogy majd januárra, vagy februárra meglesz a megoldás és győzni fogunk, mindenki meglássa. 8 év nem volt elég a csodára, de majd 2 hónap elég lesz. Tényleg ennyire hülyének lehet nézni ezt a népet jobb- és baloldalról egyaránt? Tényleg ennyire hülyék
vagyunk, hogy nem látjuk a fától az erdőt? Vajon ha hittel vallanánk a demokratikus értékeket, és azok mellett teljes mellszélességgel állnának ki emberek oldalaktól, pártállástól függetlenül,
minden alkalommal, amikor azokat valaki veszélyezteti, vajon lenne még Jobbik? És vajon a Fidesz hatalmon lehetne még? Ezek a nagy kérdések, Béláim.
verőce21
Mindenki elszalad az "ellenzékből"? Nem tudnak fogni egy miniszterelnök-jelöltet? :)
Eladott Ország
Orbán tovább dagonyázik nagy vígan a bársonyszékében, mosolyogva a kicsit nagyon butuska népén, akit úgy rángat, ahogy akar. Mert valójában ez van. Úgy rángatja a népet, ahogy akarja. Mert pontosan tudja, tisztában van vele, hogy nem vagyunk képesek semmi mellett összefogni és egységesen kiállni. Vígan hülyét csinálhat belőlünk, megoszthat, játszhatja a kisded játékait, miközben szétlopja az országot, mert pontosan tudja, a nép képtelen egységet alkotni bármi mellett.  Neki egy a fontos: hogy a saját táborát egyben tartsa. Ha azt a kb. 2 millió hithű fideszest egyben képes tartani, és elvinni aztán 4 évente a szavazófülkébe, akkor nyugodtan hátradőlhet. Orbánnak csak ez a fontos. Pontosan tudja – ismeri a népet -, hogy itt egység
soha nem lesz semmi mellett. Jól látható ez a mai demokratikus ellenzéki oldal balfaszkodásain. Tökéletes példa arra, hogyan marad  az öröklétig Orbán hatalomban, ha csak nem jön valami világégés, ami esetleg megdönti a hatalmát. Világosan látszik, hogy mindenki a saját pecsenyéjét akarja sütögetni. Mindenki más nótát énekel a nagy tábortűz körül, mert hiányzik a nótafa, de ha lenne is, itt akkor sem csendülne fel egységben a dal. Mert csakazértse.
Madácsi Pali
@bencemacska: a közös lista állításának előfeltétele volt egy előválasztás, amit Botka és az MSZP meghiusított. A többivel egyet értek.
koszpeko
@Béla333: Már megint ez a tájékozatlanság ejnye Béjla.
Google a barátod.
De segítek neked.

inforadio.hu/belfold/2017/12/15/kozos_foldharcos_kampanyra_keszul_az_mszp_es_a_parbeszed/

Közös, "földharcos" kampányra készül az MSZP és a Párbeszéd

A választási siker és a minél nagyobb támogatottság érdekében tovább kell bővíteni az együttműködést újabb pártokkal – hangsúlyozta Karácsony Gergely a Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában. Molnár Gyula, a szocialisták elnöke arról beszélt, hogy nem szállnak be a plakátháborúba, amely a Jobbiknak is csak ártott.
Béla333
Az előválasztást az MSZP és a DK közösen hiúsították meg!
Mindketten csak az időt húzták, hogy aztán már ne lehessen semmiféle tisztulási folyamatot elindítani.
Jobbnak gondolták mindketten a szokásos mutyi folyamat keretében eldönteni a kérdéseket!
És így is lőn...
kereső
@bencemacska: mondom én,hogy tombol a kisnyúl szindróma. Van sapkája,nincs sapkája?!Az mszp most kivel állit közös listát.Karácsony Gergelyt sajnálom" nem jó szinpadra állt.
bencemacska
@Madácsi Pali: ma, 18:21
Én csak folytattam a címben említett cikket a kommentárokkal. Ha a beküldő kiemelhet részeket, akkor én is.
Egyetértek én is azzal, hogy "jött, rombolt , és távozott"! Nagy kárt okozva ezzel az egész oldalnak!
Madácsi Pali
@Béla333: egyre inkább bizinyítja, hogy fideSS troll! Élvezi a szelektív memória és halucináció áldását! Botka miniszterelnök jelöltségi igényét 2016. decemberében jelentette be, amit az MSZP elnöksége 2017. 01.18-án támogatott. Ezután kizárta a közös listáról a DK elnökét, egyezkedett az LMP-vel, de nem egyezkedett a DK-val. Önnek a kilenc is páros, ha a DK-t vagy Gyurcsányt szapulhatja!
kereső
Nem-nem,félreértitek.Ez élvezet számára.
bencemacska
@kereső: ma, 19:35
Akkor ez legyen élete legnagyobb élvezete!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.