Összességében a felnőtt lakosság több mint fele - 55 százaléka - befejezte a középiskolát, de ha megyékre bontjuk, már nagyon eltérőek a számok.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Kell a tanulatlan jobbágy a fideszes oligarchák birtokaira. Hermann Göring: "A tudás veszélyes. Minden tanult ember potenciális ellenség" Ennek szellemében oktatnak most.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Ezért nincs munkahelyük, csak egyszerűbb siránkozni meg szidni a kormányt.
Csizmás Kond
Nem az érettségítől lesz senki ember. Valamikor egy szakmaiskolában biztosabb megélhetési lehetőséget tanítottak mint a középiskolában...csakhát változik a világ.
qxy
@division: A sok politikusnak ugye van, és ?? Tudod nem az iskola számít. Sima hús feldolgozó szakmunkásként voltam üzem vezető, mert értek hozzá. utána kellett el végeznem az iskolákat. Miért? Jöttek a sok iskolázott barom és semmihez nem értettek. 12 diplomás okos fasz jött el vállalni az állást. Szart sem tudtak. Másik. Villanyász vállalkozóként vásároltam az alapanyagokat és oda jön egy faszi.- Látom hogy szakma beli. mondja már meg mi kell egy fénycső armatúrához ? Igaz én mérnök vagyok de meg mondom magának, nem tudom. Minap beszélgetünk a neten épp a pete érésről volt szó . 40 es hölgyek,kérdeznek, válaszolok. az egyik írja. - De jó hogy van köztünk egy nő gyógyász is. .- Bocsi, hentes vagyok de érdekel a téma és értek is hozzá. Eu mester szakács versenyen második lettem. Hogy mester szakács vagyok e? még szakács sem. Ja, szabadidőmbe zene szerzéssel is foglalkozom.
Sokan oda vannak az iskolai papírjaikkal és szart sem tudnak . Diploma?? Mennyit vegyek?
division
@qxy: Ez is egy szemlélet, de azért...Na mindegy. Az mondjuk igaz hogy én sem csak a könyvekből szereztem a tudásomat hanem van rálátásom is a dolgokra, vannak dolgok amiket nem lehet megtanulni csak úgy jön. Mindenesetre akik két szót is alig tudnak kimondani annyira tudatlanok sok jóra nem lehet tőlük számítani, a tanulás igenis fontos.
wagabund
hmmm...már majdnem mindenki dolgozik...

-titkár úr! elértük a teljes foglalkoztatottságot? amíg várom a minisztert, legalább készülök..
-nem uram, sajnos nem is fogjuk elérni a teljes foglalkoztatottságot...
-miért is?
-ugyanis hatszázezer munkaképes korú polgárunknak nincs meg a nyolc általánosa, vagy nincs semmilyen szakmai képesítése, és már nem is lesz..
- az hogy lehet? be kell iskolázni, oszt jónapot.
-a kutatások szerint nem értik az utasítást, a szövegértésük nulla, de ha mégis, képtelenek végrehajtani a legelemibb feladatot is...
-eddig erről miért nem beszéltünk?
-azért uram, mert amiről nem beszélünk, az nincs...
-értem...akkor ezután is ebben maradunk...amiről nem beszélünk, az nincs...elmehet titkár úr.
qxy
@division: Igen. Láttad az észbontó adását? " érecccségije" van, erőssége a matematika.- Hány fokos a derékszög? .- A válasz, , 180 fok.A másik nő beszól,- hülye vagy? az sok. a jó válasz kettőőőő.Na nem ez az átlag, de kezd az lenni.
Eriksson
Egy jó szakmunkás-bizonyítvánnyal lehet mit kezdeni. Sima érettségivel meg nem sokat. Ahhoz még kell valami.
kereső
@division: ez lehet,hogy igaz Bp.-re, de vidékre nem.Az viszont igaz,hogy az iskolázatlanság nagyban akadálya a jó munkahely megszerzésének.Azért a 21.században,amikor már a fémmegmunkáló gépek is számitógépvezéreltek nem hátrány egy érettségi.Akkor Parragh úr javaslatára miért is akarjuk szűkiteni az érettségezettek számát,miért is vették ki a szakmunkásképzésből ,ill.szúkitették szinte nullára a közismereti tárgyak/magyar,történelem/oktatását?Valami nagyon nem jó irányba megyünk.Félő,hogy ezen intézkedések után még kevesebb lesz ,aki nem éri be moanika sóval,hanem könyvet is vesz a kezébe.A tudást nem szabadna hagyni degradálni,mert az érték.
Nessy
Érettségivel, egyetemi diplomával is lehet valaki jellemtelen. Lehet lopni, csalni, hazudni! Sőt, úgy lehet csak igazán!
Az, hogy sokan nem jutnak el a nyolc általánosig, sok mindentől függ. A családi háttértől, az anyagiakig, az oktatás minőségétől a lakhelyig.
Az illem és jó modor, a tisztesség és becsület nem iskolai tananyag.
Lehet mesélni mindezekről a nebulónak, ha mást lát az életben!
Eladott Ország
Kell a tanulatlan jobbágy a fideszes oligarchák birtokaira. Hermann Göring: "A tudás veszélyes. Minden tanult ember potenciális ellenség" Ennek szellemében oktatnak most.
Eladott Ország
@division: Különösen, ha a képzésükre szánt pénzeket ellopják. Lásd a híd a picsába programot, a csúti cigány egyik strómanját, a miniszterelnök tanácsadóját, a fél analfabéta, Farkas Flórit.
colibri
Az én időmben azt tartották az érettségiről, hogy általános műveltséget ad. Innen lehet továbbtanulni felső fokon, de érettebb fejjel lehet szakmát is tanulni.
A fenti KSH adatok alátámasztani láttatják azt a tényt, hogy sok, alacsony iskolai végzettségű állampolgár a fidesz szavazója.
www.youtube.com/watch?v=exYziMv2k5A
division
@Eladott Ország: Igen, csak ott vannak azok is akiket akkor sem tudnál tanulásra rávenni ha az életük függne tőle.
kereső
@Horizont: Közmunkásoknak szerveztek uniós pénzből oktatást vidéken/felzárkóztató!/,válogatás nélkül-érettségizett,ált.iskola+szakma,ált.iskola, félbehagyott ált.iskola-vonták be az embereket, napocskákat rajzoltak matek tanulás cimén.Az oktató ped.-ek jóformán ingyér dolgoztak,mig a szervező /pályázaton nyerte az oktatás megszervezését/az jó pénzeket szakajtott.El kellett vele számolni.Volt-e valami értelme?Senki nem tudja.Ja a nyertes oktatásszervezőnek soha sem volt köze semmiféle oktatáshoz ezt megelőzően.Igy mennek ezek a dolgok errefelé.
colibri
@Eladott Ország: Igen! Ez a réteg vagy a fideszre szavaz, vagy nem megy el szavazni.
Nessy
Szakmunkás képzés? A XXI. század szakmunkását XX. századi gépeken, XX. századi technológiára oktatják. Amikor ma már a nagyobb cégeknél a gépek zöme számítógép vezérelt, akkor még véletlenűl sem tanítanak informatikát.
Arról nem is beszélve, hogy néha az előírások is érdekesek. Targonca vezetéshez érettségi az előírás, kamion vezetéshez nyolc általános.
verőce21
Nem az érettségi tudás számít, vagy a diplomáé. De a hiánya...!
verőce21
@Nessy: (17:55) Na látod, ez érdekes! Ezen én is tűnődtem már...
Pedig egy kamionosnak sokkal több elszámolásra, menetokmányokra, informatikai ismeretekre, stb. van szüksége, mint egy targoncásnak.
kereső
@Horizont: Igen,csak ezt a tervet az a gaz unió szabta meg.Célzott-pántlikázott-támogatás volt,amit nem lehetett másra forditani.Ezt is elszabták.
division
@Horizont: Ez azért van mert pont nekik van a legnagyobb hangjuk.
Eriksson
Én ismerek olyan érettségizettet, aki hibátlanul elszaval egy Radnóti verset, de egy kérdőívet nem tud kitölteni. És büszke az érettségijére.
És ismerek olyat 8 általánossal, aki hibátlanul elvégez bármilyen feladatot, ami elé kerül. Neki nem hiányzik az általános műveltség.
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 07:57 Én meg ismerek olyan jogászt, aki életében nem praktizált és milliárdos lett, az ország leggazdagabb embere.
Eriksson
@Eladott Ország: Én is, látásból. Elég sokat szerepel a parlamentben.
Viszont olyan borász diplomást is ismerek, aki nem tudja megkülönböztetni a szőlőtőkét a barackfától.
Eladott Ország
@Eriksson: img0.hvg.hu/image.aspx?id=356f20a3-6b69-46e6-b8c5-e3f8a7d7a62b&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411
"Gyurcsány Ferenc 1984-ben a tanárképzőn a »Balatonfelvidéki szőlészet-borászat« címen, 1990-ben a közgázon »A gazdasági társaságok és a tőzsde működése« címen írt szakdolgozatot".
Eriksson
@Eladott Ország: Csak éppen a sógora szakdolgozatát másolta le borászatból, a másikat meg nem találják máig sem.
De nem is lényeges. Egy percig sem dolgozott borászként, vagyonát meg az Apró familia biztosította. De ez sem érdekes a történet szempontjából.
Itt most a magyarországi emberek érettségijéről van szó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.