Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sikerként értékeli, hogy az elmúlt napokban meg tudtak egyezni az MSZP-vel, amivel szerinte létrejött az ellenzéki megállapodás gerince.

Gyurcsány nem akar miniszterelnök lenni

Az ellenzéki politikus pénteken, pártja fővárosi Blaha Lujza téren tartott étel- és ruhaosztása közben tartott sajtótájékoztatóján

semmirekellőnek nevezte azt a kormányt, amelyik az érdeklődés látszatát sem mutatja azokért az emberekért, akik pár ezer forintos ajándékcsomagokért is hajlandók sorba állni.

"Ők ebből nem fognak meggazdagodni, tán egy csipettel könnyebb lesz a karácsonyuk" – fogalmazott.

Az egész évet értékelve azt mondta, amit lehetett megtettek, a DK egy olyan stabil, növekvő, európai polgári demokratikus párt lett, amely "alapvetően nyugalmat áraszt".

Gyurcsány Ferenc hangot adott azon reményének, hogy az MSZP-t követően további pártokkal is össze tudnak fogni. Örömét fejezte ki továbbá, hogy a Szolidaritás mozgalommal már meg tudtak állapodni, aminek eredményeként a szervezet vezetője, Székely Sándor parlamenti képviselő lehet.

Kiemelte, továbbra is az a vágya, hogy "ez a kormány menjen a csudába és legyen egy demokratikus, új kormánya ennek az országnak, épüljön egy új köztársaság".

Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, a túlnyomó többség nem hiszi el, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) működése nincs "pártos politikával átitatva". "Különösen feltűnő, hogy a választások előtt csak ellenzéki pártokat ellenőriztek, a Fideszt nem" – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy "megteremtődött az ellenzéki együttműködés". "Nem mi akartuk így" – folytatta, hozzátéve, a jelenlegi választási rendszerben az győz, aki az egyéni képviselőhelyek többségét megnyeri, ezért azokban meg kell állapodni. Ismét közölte, több választót hoz, ha minden ellenzéki párt külön listát állít. "Nem fog ez megváltozni az előttünk álló 3-4 hónapban, semmilyen értelemben" – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc válaszaiban kitért arra is, ha Karácsony Gergely egyik párt listáján sincs rajta, hanem "magát a demokratikus ellenzék jelöltjeként nominálja", akkor az ellen nincs kifogásuk.

"Én nem leszek miniszterelnök-jelölt"

- fűzte hozzá.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Fletó csak az ellenzék "vezetőereje" akar lenni. Jó ez a Fidesznek a 2/3-ra. :)
Az állandó ellenzékiségnek nincs is szüksége miniszterelnökre. Az ellenzékiek is megtalálják mindig a számításukat.
Béla333
@Yoda69: 21.40
Engem abszolut nem idegesít!
Váltsák le Orbánékat! Kár, hogy az elmúlt egy évben nem ezen dolgoztak...
A Jobbikról nem tudok, de hogy az LMP a saját (és jó) útját járja, az biztos!
A Fidesz legkövetkezetesebb ellenfele az LMP!
Kár hogy vak vagy ezt meglátni!
division
@namihami: Mivel tisztában van azzal hogy úgysincs rá esélye, ez a legjobb védekezés.
Yoda69
@Béla333: Lehet hogy jo uton jar az LMP, es talan a Momentum is meg a Ketfarku kutya. Viszont nincs tiz evunk probalgatni oket. Ez a valasztas lesz az utolso. Ha most nem lehet elzavarni orbant akkor sosem, es egy hosszu diktaturara kell berendezkunk, ahol mar nem csak penzbuntit kapnak majd a partok, hanem barmikor be is zarhatjak oket, vagy eppenseggel kivegezhetik a nekik nem tettszo politikusokat.
karma1
@Yoda69: Mert a magyar onfeju, makacs, es keptelen tanulni a sajat hibaibol - es ez igy megy tobb mint ezer eve.
Nem tanuljak meg, hogy olyan kicsik vagyunk letszamilag, hogy nem tudunk onalloan hadakozni senki ellen sem. Nincs asvanykincsunk, bar az olajkincsrol melyen kussolnak, mert abbol rengeteg van Del-Magyarorszagon.
Nem elunk azzal, amink van, nem tanulunk attol, aki mar sajat boren tapasztalta a vezetest, akinek mar rengeteg arulassal kellett szembeneznie, hanem inkabb biznank huszoneves, elkenyeztetett kezdokre a kormanyzast, "mert mi meg nem loptunk" megjegyzessel ...
Kepesek inkabb utalni embereket, akkor is, ha beledoglenek,, es ezt tudjak is, de majd ok megmutatjak,...
Hat, rajta,... meg van 3 eros honap - nalunk ilyenkor szokott hivatalosan kezdodni a kampany 90 nappal a mar datumra kiirt valasztasok elott. Minden partnak egyenloen biztositott kampany-feluleteken, mediakban. Otthon is meg lehetett volna ezt csinalni, ha nem lenne a komplett ellenzek toketlen.
namihami
@division: Akkor még mindig inkább reálpolitikus, mint pl. a Széltyúk és társai. Vagy gondolod, hogy a bernike komolyan gondolkodhatott egy miniszterelnöknői stallumon? Akár egyetlen napig is lett volna esélye? Mégis ott kapart egy darabig a küszöbön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.