Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke sikerként értékeli, hogy az elmúlt napokban meg tudtak egyezni az MSZP-vel, amivel szerinte létrejött az ellenzéki megállapodás gerince.

Gyurcsány nem akar miniszterelnök lenni

Az ellenzéki politikus pénteken, pártja fővárosi Blaha Lujza téren tartott étel- és ruhaosztása közben tartott sajtótájékoztatóján

semmirekellőnek nevezte azt a kormányt, amelyik az érdeklődés látszatát sem mutatja azokért az emberekért, akik pár ezer forintos ajándékcsomagokért is hajlandók sorba állni.

"Ők ebből nem fognak meggazdagodni, tán egy csipettel könnyebb lesz a karácsonyuk" – fogalmazott.

Az egész évet értékelve azt mondta, amit lehetett megtettek, a DK egy olyan stabil, növekvő, európai polgári demokratikus párt lett, amely "alapvetően nyugalmat áraszt".

Gyurcsány Ferenc hangot adott azon reményének, hogy az MSZP-t követően további pártokkal is össze tudnak fogni. Örömét fejezte ki továbbá, hogy a Szolidaritás mozgalommal már meg tudtak állapodni, aminek eredményeként a szervezet vezetője, Székely Sándor parlamenti képviselő lehet.

Kiemelte, továbbra is az a vágya, hogy "ez a kormány menjen a csudába és legyen egy demokratikus, új kormánya ennek az országnak, épüljön egy új köztársaság".

Gyurcsány Ferenc kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, a túlnyomó többség nem hiszi el, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) működése nincs "pártos politikával átitatva". "Különösen feltűnő, hogy a választások előtt csak ellenzéki pártokat ellenőriztek, a Fideszt nem" – tette hozzá.

Szólt arról is, hogy "megteremtődött az ellenzéki együttműködés". "Nem mi akartuk így" – folytatta, hozzátéve, a jelenlegi választási rendszerben az győz, aki az egyéni képviselőhelyek többségét megnyeri, ezért azokban meg kell állapodni. Ismét közölte, több választót hoz, ha minden ellenzéki párt külön listát állít. "Nem fog ez megváltozni az előttünk álló 3-4 hónapban, semmilyen értelemben" – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc válaszaiban kitért arra is, ha Karácsony Gergely egyik párt listáján sincs rajta, hanem "magát a demokratikus ellenzék jelöltjeként nominálja", akkor az ellen nincs kifogásuk.

"Én nem leszek miniszterelnök-jelölt"

- fűzte hozzá.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Nem akar miniszterelnök lenni...
Na Fidesz ötletemberek, erre varrjatok gombot. Mit tudtok erre kitalálni? Mert valami biztos össze fog jönni, de mi?
Sámannus
Csak össze ne vesszen orbánnal a kisvasúton.
namihami
@Sámannus: Hogy kapcsolod össze a Gyurcsányt, az Orbánt és a kisvasutat?
Mi köze a Gyurcsánynak a kisvasúthoz? Nem értem...
Sámannus
@namihami: jelenleg a miniszterelnök inkább ezzel az eszközzel van kiiktatva. Ha valódi döntésekről van szó azt a háta mögötti maffia csinyája. Ilyen erővel csak a társas játékának tekinthetjük a vasutat, amit Gyurcsány elvehet tőle úgy, hogy ő nem lesz miniszter elnök. Egy valódi miniszterelnök az országot irányít, nem mini vasutazik, mint egy megszállott modellező.
wagabund
""Én nem leszek miniszterelnök-jelölt"...

hát jelölt nem is... ha a DK győz, akkor ő a miniszterelnök...
Béla333
Gyurcsánynak elég az is, ha mindenki mást letarol az ellenzéki oldalon.
Mármint aki szóba áll vele!
Mert ugye az LMP meg a Jobbik nem is akar leülni vele tárgyalni, így ezek a pártok vagy stagnálnak (jobbik) vagy erősödnek (LMP). Aki leül tárgyalni Gyurcsánnyal, az vagy jelentősen veszít a támogatásából (MSZP) vagy egyenesen meg is szűnik (Párbeszéd).

"„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz

Mennyire jó volt Hont Andás meglátása már vagy egy éve is!
cikicakk55
@namihami: Ha Orbánról és Gyurcsányról van szó én már mindent eltudok képzelni. Persze orbán részéről indítva a dolgokat. Fogalmam sincs mit tud kitalálni a totál zakkant vezért,de hogy kitalál valamit az biztos. Gyurcsány már nagyon régóta mondja,hogy nem akar Miniszter Elnök lenni.Ő nagyon jó el van ott a pártja élén.Tud tanácsot adni ha kérnek tőle, de tud csendben is maradni.nincs szüksége a párt nyújtotta támogatásokra,mert a cégei bevételéből kényelmesen meg él.Nem tudom mennyire becsületes dolgozik a cége,azt sem tudom,hogy mennyi cége van, Nem hinném,hogy érdemes lenne neki kockáztatni a becsületét és a megélhetését egy NAV vizsgálat miatt.na meg szerintem ha csak sejtése lenne Orbánnak,hogy sumákol valahol,akkor már rég a nyakára küldött volna jó pár marcona embert.nem talál Gyurcsányon fogást,és ez így jó.Örülök,hogy nem akar Miniszter Elnök,sőt semmilyen miniszter sem lenni,mert politikusnak nem jó Gyurcsány.. Ahhoz túl liberális,túl elnéző,túl naiv, és túlságosan megbízik az embereiben.Azért is buktatták meg Öszöd után Elhitte,hogy mindenki aki ott van Hű MSZP politikus. Úgy beszélt ott,mint ha a családjával beszélt volna.meg volt benne az a gerincesség,hogy nem úgy mondta: hazudtatok reggel,délben és éjszaka is.Loptatok reggel délben és Éjszaka is úgy volt vele,Ő párt vezetője,így ha tetszik ha nem,Ő is benne van.bízott benne,hogy az a szimpatikus felvezetés majd nem fog olyan durvább lecsapódni.Gondolom pont azok az emberek háborodtak fel a legjobban kik nyakig benne voltak minden pénzlenyúlási ügybe,.Gyurcsány tudta az illemet,amit Orbánnak a sok nyílt bukás után már rég meg kellett volna tennie, és átadta a staféta botot Bajnainak Sajnos ha orbán valamit nem akar elfogadni,arra talál indokot bőven.A Libajnai nevet is Orbán miatt ragasztották rá,pedig perek sorozatát indították ellene és nyerte meg,meg mindet,mert kiderült,semmi köze nincs az emberek anyagi csődbemenéséhez, az egész program csődbe borulásának. sajnos akkor még Polt sem talált fogást...
tudode
"Öngyilkosságot" követ el az az ember, párt, aki PÁLYÁZIK erre a katyvaszra, amit a REZSIM FEJE álmatlan éjszakáin kispekulál/t a semmire való JOG-ÁSZ akármijével!
-
Gyurcsány Ferencnél JOBBAN NEM LÁTJA ÁT SENKI, hogy milyen módon "kellene" egy államnak demokratikusan működnie, volt miniszterelnökként!
.
Az ország, és a HARCOSTÁRS legnagyobb büntetése az lehet, HOGY "FOLYTASSA" azt amit elkezdett, mert
.
""""Ami 2016 és 2018 között történik Magyarországon, az nem csupán a következő 10 évre határozza meg Magyarország és a magyarok sorsát, de kihat a következő 100 évre is. Az Orbán-kormány 2016 és 2018 közötti döntéseinek következményeit áldják vagy átkozzák rajtunk kívül az utánunk jövő generációk is.."""
.
És "Magyarország még mindig jobban teljesít" a tagországok között SEREGHAJTÓKÉNT ebben a bizonytalanságban, kiszolgáltatottságban, bizonytalanságban?
.
Béla333
Jövő héten vajon mit hirdet az, aki hétről-hétre változtatja a véleményét és a politikáját, ahogyan a szélkakas is forog a tetőn?!
Béla333
@durbincs: 21.04
Bármit, csak róla szóljanak a hírek...
vitriol
Ne is akarjon min.elnök lenni, az nem jönne össze, az a hajó már elment. Viszont lehetne az ellenzék vezére, ehhez különleges képességekkel bír, óriási a meggyőző ereje. frappáns az előadása, jók a meglátásai. Jelenleg félgőzzel politizál, de ha latba vetné az erejét, könnyen összerázná a teljes ellenzéket, és orbán már ennyitől is összecsinálná magát.
Yoda69
@Béla333: Gondolom nagyon idegesit hogy vegre kezd korvonalazodni az orbant megbuktato demokratikus osszefogas, aminek a rasszista jobbik es a fideSS szekeret tolo LMP nem tagja.
Szerintem valojaban te nem is akarod megbuktatni orbant, elvagytok a fideSS farvizen.
verőce21
Fletó csak az ellenzék "vezetőereje" akar lenni. Jó ez a Fidesznek a 2/3-ra. :)
Az állandó ellenzékiségnek nincs is szüksége miniszterelnökre. Az ellenzékiek is megtalálják mindig a számításukat.
Béla333
@Yoda69: 21.40
Engem abszolut nem idegesít!
Váltsák le Orbánékat! Kár, hogy az elmúlt egy évben nem ezen dolgoztak...
A Jobbikról nem tudok, de hogy az LMP a saját (és jó) útját járja, az biztos!
A Fidesz legkövetkezetesebb ellenfele az LMP!
Kár hogy vak vagy ezt meglátni!
division
@namihami: Mivel tisztában van azzal hogy úgysincs rá esélye, ez a legjobb védekezés.
Yoda69
@Béla333: Lehet hogy jo uton jar az LMP, es talan a Momentum is meg a Ketfarku kutya. Viszont nincs tiz evunk probalgatni oket. Ez a valasztas lesz az utolso. Ha most nem lehet elzavarni orbant akkor sosem, es egy hosszu diktaturara kell berendezkunk, ahol mar nem csak penzbuntit kapnak majd a partok, hanem barmikor be is zarhatjak oket, vagy eppenseggel kivegezhetik a nekik nem tettszo politikusokat.
karma1
@Yoda69: Mert a magyar onfeju, makacs, es keptelen tanulni a sajat hibaibol - es ez igy megy tobb mint ezer eve.
Nem tanuljak meg, hogy olyan kicsik vagyunk letszamilag, hogy nem tudunk onalloan hadakozni senki ellen sem. Nincs asvanykincsunk, bar az olajkincsrol melyen kussolnak, mert abbol rengeteg van Del-Magyarorszagon.
Nem elunk azzal, amink van, nem tanulunk attol, aki mar sajat boren tapasztalta a vezetest, akinek mar rengeteg arulassal kellett szembeneznie, hanem inkabb biznank huszoneves, elkenyeztetett kezdokre a kormanyzast, "mert mi meg nem loptunk" megjegyzessel ...
Kepesek inkabb utalni embereket, akkor is, ha beledoglenek,, es ezt tudjak is, de majd ok megmutatjak,...
Hat, rajta,... meg van 3 eros honap - nalunk ilyenkor szokott hivatalosan kezdodni a kampany 90 nappal a mar datumra kiirt valasztasok elott. Minden partnak egyenloen biztositott kampany-feluleteken, mediakban. Otthon is meg lehetett volna ezt csinalni, ha nem lenne a komplett ellenzek toketlen.
namihami
@division: Akkor még mindig inkább reálpolitikus, mint pl. a Széltyúk és társai. Vagy gondolod, hogy a bernike komolyan gondolkodhatott egy miniszterelnöknői stallumon? Akár egyetlen napig is lett volna esélye? Mégis ott kapart egy darabig a küszöbön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.