Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kommunikációs vezetője, Horváth Bálint szerint már nemcsak verbálisan, hanem "fizikailag is megtámadták" a magyar jogállam független ellenőrző intézményét, az ÁSZ-t, és egyúttal a dolgozóit is.

Horváth Bálint szerdán az MTI-nek arra reagált, hogy a Közös Ország Mozgalom aktivistái a nap folyamán narancssárga festékkel festették le az ÁSZ fővárosi, Apáczai Csere János utcai központjának épületét.

A kommunikációs vezető azt mondta: az első becslések szerint a műemléki védettségű épületben több százezer forintos kár keletkezett. Kizárólag a gyors rendőri beavatkozásnak volt köszönhető, hogy "nem történt nagyobb baj" – tette hozzá.

Már elkezdték eltávolítani a festéket – jelezte.

Úgy fogalmazott: az erőszakos cselekedetek elkövetőinek viselniük kell a tetteik következményeit, és az ÁSZ is vizsgálja, hogy szükség van-e további jogi lépésekre.

(MTI)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@division: Akkor a Kossuth -téri dúlást minek nevezed f@szfej??? Ott kicsit több káreset történt...Remélem bukásotok után előveszik mind...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez a süketelés is jól mutatja, hogy milyen szakmai alapokon állnak a pártok ellen inditott bosszú-hadjárataik! =))
Jozefina
"Úgy fogalmazott: az erőszakos cselekedetek elkövetőinek viselniük kell a tetteik következményeit, és az ÁSZ is vizsgálja, hogy szükség van-e további jogi lépésekre."
Előtte valószínűleg útmutatást kérnek a nagyvezértől!!!
division
Tanulja is meg ez a sok köcsög hogy nem lehet bármit csinálni amolyan liberális módra következmények nélkül.
Pálinkás Pál
@division: Akkor a Kossuth -téri dúlást minek nevezed f@szfej??? Ott kicsit több káreset történt...Remélem bukásotok után előveszik mind...
Hellcat
"a magyar jogállam független ellenőrző intézményét" AM MIT???
Ludmilla
az épületben élősködők károkozását pedig milliárdokban mérik...naponta
desiro
"A kommunikációs vezető azt mondta: az első becslések szerint a műemléki védettségű épületben több százezer forintos kár keletkezett. Kizárólag a gyors rendőri beavatkozásnak volt köszönhető, hogy "nem történt nagyobb baj" – tette hozzá."
Pár száz forint a kár a lemosható vízfesték miatt.
A mocsok fedeSS ezt is túl árazza.
Aki Én
@division: Nem ,,bármit" csináltak, hanem éltek demokratikus alapjogaikkal.
Akkor mit mondanál a NVI-nél történt 20 kopaszos akcióra? Az nem volt verbális és fizikai támadás? Vagy az ellenzéki plakátok tömeges lefestése nem volt támadás? Megint kettős a mércéd Szandi :)
Az a baj veletek ostoba seggnyalókkal, hogy nem a demokráciát, a jogállamiságot véditek, hanem a rezsimet. Ez minden megnyilvánulásotoknál kiderül.
kokopelli
@Pálinkás Pál: és a "Büffé"-be is csak vásárolni mentek be! A tankkal csak a
hátteret biztosították,hogy a visszajáró pénzt ne sumákolják el! A hugyozás
is csak fideszes dem. jog volt! Olvastam a Fidesz akkori liberális szócsöveiben!
A külfdöldi lapok is lehozták a "csendes dühöngést"!
division
@Aki Én: Ennyi erővel akinek velem baja van az is jöhetne lefújni a házam, vagy csak azért mert a Fideszre fogok szavazni. Ha ez neked rendben van akkor húzódj a sarokba és gondolkodj egy cseppet. Mindenkinek demokratikus joga van ahhoz hogy a másiknak kárt okozzon, de ahhoz is hogy akkora fasz legyen mint amilyen te vagy. Egyébként meg nem szoktam hozzád szólni, te is tedd inkább ezt.
division
@Pálinkás Pál: Az sem volt valami szép Gyurcsány papától, ez tény...
Aki Én
@division: Buta vagy, de ez a lényegen mit sem változtat. A kérdésre szokás szerint nem jött válasz. Kettős a mércéd Szandika :)
division
@Aki Én: Buta az inkább te vagy, mert idekevertél olyan dolgokat amelyek szintén beletartoznak a bűncselekmény kategóriába (ezzel csak védeni akartad a mostani elkövetőket feleslegesen).
Aki Én
@division: Csodálkoztam volna ha értenéd Szandika :)
A mércéd továbbra is antidemokratikus, kettős :)
mackoka46
Hogyan jött ki a kár ? Be kell zárni a fidesznek ezt az intézetét is. Teljesen felesleges, szabad rablás van egyeseknek !
division
@Aki Én: "Akkor mit mondanál a NVI-nél történt 20 kopaszos akcióra? Az nem volt verbális és fizikai támadás? Vagy az ellenzéki plakátok tömeges lefestése nem volt támadás?"
Mindkettő elítélendő, inkább te nem érted.
Clavigo
Nahát...felháborító.! Még jó ,hogy nem hugyozták-szarták össze,,nemzethhyy szokások alapján ( 2006. )
Clavigo
Alkalmazni kell a "" semmisségi törvényt "..( by balsai ),,,oszt jó napot.
Madácsi Pali
Ha az ÁSZ a törvényeknek megfelelően működne, nem fájna az igazság!
division
@Clavigo: Ott Gyurcsány volt a fő okozója a történteknek.
kukac50
1 köbméter víz 1 óra munkabér annak aki lemosta! Ne esünk már túlzásba!
Eladott Ország
A Fidesz pontosan tudja, hogy – ha már nem jönnek az istennek se a bevándorlók – a tábor harci kedvét táplálni kell. Azt mondtam már, hogy Mészáros Lölö nemzeti disznószerelő vize a legfincsibb az országban? Ezt onnan lehet tudni, hogy a MÁV-csoport 486,6 millió forint összegben kötött szerződést a jóisten kegyelméből Orbán Viktor szomszédjával. Lölö ilyen értékben szállít palackozott vizet a MÁV-csoportnak, amit aztán azok hőségriadó idején kiosztanak. Szerencsére élő ember nem tudja ellenőrizni, hogy ténylegesen mennyi víz került leszállításra, pláne kiosztásra és valójában mennyibe került egy palack. Hát nem szép ez így? De. Fizetünk, mint a katonatiszt. Mert megérdemeljük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.