Az Antal-kormány külügyminisztere a Digi a román centenáriumi év apropóján nyilatkozott a bukaresti Digi24 csatornának. Jeszenszky Géza szerint ostobaság, ha a szlovák, vagy mondjuk a román nacionalisták magyarveszéllyel riogatnak.

"Nem csak azért mert a magyarok békeszeretőek, de egyetlen magyar sem lenne kész meghalni, nem csupán Erdélyért, de egy mondjuk egy ukrajnai faluért sem. Kiabálhatnak, petíciózhatnak, de az életünket adni valamiért már nem divatos Európában, hogy így fogalmazzak,"

- jelentette ki Jeszenszky. A centenáriumi évről elmondta, hogy a románoknak meg kell érteniük, hogy a magyarság számára ez nem egy ünnepelendő, hanem egy szomorú évforduló.

"Ez a természetes. Egyetlen józanul gondolkodó ember sem ünnepli a vereségét, a nemzeti kudarcot. A magyarok nem lepődnek meg azon, hogy a románok ünnepelnek, se a románok se lepődjenek meg azon, hogy a magyarok számára ez egyfajta gyász".

- mondta az egykori külügyminiszter.

(444.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A székely zászló nem egy történelmi zászló. 2004-ben hozták létre, az autonómia törekvéseket szimbolizálja, valójában ez kiválást jelent Romániából, Erdély visszacsatolását, az “autonómiatörekvés” közbenső lépés az elszakadás felé. Ezt minden magyar tudja. Nem csoda, ha nem rajongtak a románok érte. Románia szintén az Európai Unió tagja, az uniós tagság eltörölte a határokat, a székely zászlós revizionizmus az uniós egyesítés tagadása.
A hírek szerint a székely zászlót a szolidaritás jeleként a Kárpát-medencei Képviselők Fórumának ülése alkalmából 2013. február 15-én Kövér kezdeményezésére az Országgyűlés Hivatala tűzte ki: “A nemzeti szolidaritás jegyében a székely zászló mindaddig lobogni fog a homlokzaton, amíg Romániában jogellenesen és az európai szellemiséggel ellentétes módon tiltják és büntetik a székely zászló használatát.” Hogyan követel egy ország az “európai szellemiség” jegyében bármit, ha még az európai zászlót sem tűzi ki, amivel azt üzeni, hogy mi nem osztozunk ebben a szellemiségben. Arról nem beszélve, hogy a székely zászló valódi jelentése értelmében e zászló használata az, ami az európai szellemiséggel ellentétes. Csodálnunk kell a románok türelmét, figyelembe véve azt, hogy Orbán kedvenc futballszurkolói még Portugáliában is azt éneklik, hogy “Szar Románia”. S csodálnunk kell az EU türelmét, hogy ezt hagyja. Ez az ország tényleg nem való Európába. Jól mondta Ady, lovagoljanak vissza Ázsiába. Kár, hogy már a lovakat is ellopták.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
Erdélyi élősködők, akik az anyaországbelieken élősködnek mostanság. Ha jogot kapnék sem szavaznék át oda, hogy ki legyne a vezérük. Ilyen aljasságot csak lefizethető, gerinctelen gazemberek tesznek.
dodóka
Ez sokkal józanabb nyilatkozat, mint amit a ma regnáló külügyminiszter ( Takonypetike) életében valaha is mondott, vagy mondani fog kb: rezsibunkó színvonalon ...
Nessy
Az Erdélyiek is "hűségesek " Orbánhoz az utolsó potya forintig, a mi pénzünkön.
Lelkesen szavaznak rá, de ha tenni kellene valamit az országért, az már nem az ő dolguk lenne!
Eladott Ország
@justhpeter: ma, 11:57;Bözsi néni, mert a számok úgy alakultak...
Zeta
@Nessy: sajnos nincsenek tisztában vele, hogy milyen áron , miért kapják!
peterkelemen
@Zeta: Dehogy nincsenek. Tisztában vannak vele csak szarnak rá. Élősködő férgek. Ezeknek autonómiát? Egy nagy lófaszt a seggükbe azt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.