Debrecenben fórumozott Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, ott találta azt mondani, hogy az oktatás és az egészségügy Orbán előtt jobb volt, de utána is az lesz.

Gyurcsány Ferenc szerint az áprilisi választásnak az a tétje, hogy

Magyarország újra normális, élhető, sokak számára (...) perspektívát nyújtó ország lesz, vagy a miniszterelnök folytatja áldatlan, pusztító háborúit.

Merjük kimondani: elég volt ebből

- tette hozzá a DK elnöke.

Beszélt arról, hogy amíg Németországban az egészségbiztosítás, az iskolarendszer vagy a közlekedés-szervezés voltak a tavalyi választási kampány témái, "a magyar kormány legfontosabb kérdése, hogy állítsuk meg Sorost".

Gyurcsány: az egészségügy és oktatás Orbán előtt jobb volt, és utána is az lesz

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Hozzátette: miközben Orbán Viktor Sorossal hadakozik, a többségnek az a gondja, hogy ki tudja-e fizetni a számlákat, hogy külföldre mennek a fiatalok, vagy kap-e kórházi fertőzést, ha egészségügyi intézménybe kerül.

Gyurcsány Ferenc élesen bírálta a jelenlegi hatalmat, amely "kirabolta az országot", de – mint fogalmazott –, "szorul a hurok a nyakuk körül politikai és igazságszolgáltatási értelemben".

"A lopás a rendszer éltető ereje" – jellemezte a közállapotokat Gyurcsány Ferenc, hozzátéve: "az erkölcstelenség, a jogtalanság üli torát, rászolgált a rendszer, hogy leváltsuk".

A pártelnök utalt arra, hogy ők felkészültek a kormányzára, két éve elkészült a Sokak Magyarországa című programjuk. Szerinte ebből a szempontból az összes ellenzéki párt elkészítette a "házi feladatot", de "hol a Fidesz programja?" – tette fel a kérdést. A vezető kormánypárt korábbi szlogenjére – Folytatjuk! – utalva megfogalmazta programjavaslatát a Fidesznek: "Ne folytassátok gyerekek!".

Gyurcsány Ferenc a fórumon megismételte pártja sokszor hangoztatott álláspontját, miszerint nem értenek egyet azzal, hogy olyan határon túli magyar állampolgárok is szavazati jogot kaptak, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a döntésük következményeit. "Ez nem hazaárulás" – védte meg álláspontját a politikus.

A DK elnöke végezetül országjárása tapasztalataira utalva azt mondta, "más lett az ország hangulata", 40-50 egyéni választókerületet el lehet venni a Fidesztől, amely így kisebbségbe kerül, és "megnyílik az út egy új, demokratikus kormány felé".

A DK elnöke a hallgatóságnak bemutatta pártja, az MSZP és a Szolidaritás mozgalom három debreceni közös jelöltjét: Gurmai Zitát, Varga Zoltánt és Káposznyák Istvánt.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Az ország 76% a szerint probléma a magyar egészségügy...11% szerint a terrorizmus
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Az ország 76% a szerint probléma a magyar egészségügy...11% szerint a terrorizmus
peterkelemen
Ez viszont tény, hogy Orbánék előtt jobb volt. Döbbenetes, hogy Orbánék óta annyira lepusztult a magyar egészségügyi rendszer, hogy ma már a legutolsó helyen szerepel Magyarország az Európai Unióban. >>> justpaste.it/1gm0e
rohács1926
Hát előtte biztos jobb volt. A mostani állapotokat figyelembe véve utána meg rosszabb már nem is lehet.
Eriksson
Hogy nem szakad rá az ég. Az SzDSz-szel karöltve ezermilliárdokat vontak ki az egészségügyből.
picike1
@Hellcat: egészségügy figyelj csak az van ki itt bemegy nem jön ki érted ? aki bemegy a kórházba az bátor vagy sok a pénze
human
Vegyétek már észre, hogy a magán egészségügy felé tereli a jónépet Orbán.
szaboria1
Minden tekintetben nagyot romlott az egészségügy és TB támogatású gyógyszerek az Orbán kormányzása alatt. Olyan gyógyszerek lettek szabad árasak amik évtizedekig vény köteles volt és támogatott volt. Ma már olyan árakon kaphatók amit sokan nem tudják megfizetni. Sok orvos azon gondolkozik, hogy oldja meg betegege gyógyszerezését, hogy hasson is de meg is tudja fizetni.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Aha... akkor patkány orbán alatt minden rendben mi??? de érdekes módon,mostanában halnak az emberek sorban a kórházakban...Várólista??? csak nem a csuti cigány alatt nőtt kilóméteresre??? jól szét kéne verni a pofátokat,és csak a sürgősségin kaphattok elllátást utána...kíváncsi lennék a véleményedre akkor!!!
szaboria1
@Eriksson: Csak egy kérdésem van mikor voltál befeküdt beteg egy állami kórházba? Mert itt csak a fideszt tudod éltetni. Mi akik betegek vagyunk csak mi tudjuk mennyire romlott az eü. Látnod kellene miként bánnak a nyugdíjas betegekkel.
Csizmás Kond
...egészségbiztosítás...vagyis a kis páncélszekrények erre lettek volna hivatva...
Hellcat
@picike1: Hidd el értem...azért írtam azt amit.
Eriksson
@Pálinkás Pál: Egy szóval sem mondtam, hogy most jobb, ne trágárkodj. Csupán arra akarom felhívni a figyelmet, hogy Gyurcsány egyáltalán nem kompetens az egészségügy állapotának megítélésére, főleg leszólására.
Én éltem 2002 -2010 között, az MSZP - SzDSz érában is.
Eriksson
@szaboria1: Valakivel összetévesztesz, mert én ugyan soha nem éltettem a fideszt, csupán próbálok objektív lenni, korrekten hozzáállni a dolgokhoz. Azt hiszem ti is tisztábban látnátok, ha levennétek a szemellenzőt.

Sajnos az utóbbi két évben kisebb nagyobb megszakításokkal hónapokat voltam kórházban, 4 megye 5 intézményében. Egyszer régebben már megírtam ezt. Egyre tudok csupán panaszkodni, ott is inkább a nővérek fölényeskedésére, trehány hozzáállására, embertelen bánásmódjára az elesettekkel szemben. Az orvosok mindenhol korrektek voltak.
A kaja mindegyikben változó volt, hol jobb, hol nem annyira, de ez a betegek egyéni ízlésétől, mennyiségi elvárásától függ. De ne feledjük, hogy sokaknak diétás koszt jár, ami nem egyenlő az a la cart menüvel.
Eriksson
@szaboria1: Itt van két link, mely bizonyítja, hogy Gyurcsány nem tudja mit beszél:
Várólisták bevezetése: www.hazipatika.com/napi_egeszseg/orvosnal/cikkek/nyilvanos_varolistak/20080205120928
Kórházbezárások: www.origo.hu/itthon/20070109otkorhaz.html
Pálinkás Pál
@Eriksson: Képzeld én is,sőt még az átkosban is..de ilyen szar még sosem volt az Eü...Linkelgethetsz te ide bármit...az emberek járnak orvoshoz,nem a linkjeid...és saját bőrükön érzik hogy a béka segge alá sűllyedt az ellátás!!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Ezek a linkek azt bizonyítják, hogy a kórházleépítések a Gyurcsány kormány idején kezdődtek. Nem kell ám mindent elhinni, amit ő mond. Akkor is hazudik, ha köszön.
szaboria1
@Eriksson: Az akkori 2006-os rendelet szerint nem kellett hónapokat várni mert volt elég orvos. Akkor azért vezették be mert volt olyan nap amikor 100-an is mentek egy szakorvoshoz és volt olyan nap amikor épp, hogy csak voltak. A kórházakba mindig is volt várakozás csak életmentő műtét volt soron kívül. De ami most van az az orvos hiány miatt van, kapaszkodj meg január 8-i beutalóra feb.28-ára kaptam időpontot, hogy felírjon egy gyógyszert. És ez egy szakrendelésen van. Épp a minap szembesültem kórházban ahol legalább 5 orvosnak kellene lenni csak 2 van. Akkor hogy is van ez? Mert ezt ne varrd a Gyurcsányék nyakába mert már ezeknek is lassan meg van az emlegetett 8-év. Akármit irkálsz ezek rosszabb döntéseket hoztak.
Eriksson
@szaboria1: Kösz a kioktatást, most már világosan látok.
De hidd el, nem azért lett bevezetve a várólista, mert sok volt az orvos, hanem azért, mert eldöntötték, hogy az OÉP vagy minek hívták csak bizonyos számú esetet akar finanszírozni naponta. Ja, hogy sok volt az orvos? Hát el kellett küldeni őket.
Mindennek most isszuk a levét, mert nem olyan egyszerű visszatenni több ezer milliárdot az Eü.-be, mint ahogy néhányan gondolják.
Eriksson
@szaboria1: Ja, még annyit. Nem a gyógyszerfelírásra kell várni két hónapot, hanem a támogatott gyógyszer javaslatra. S ha tudod, hogy mikor fog lejárni, akkor időben kérsz időpontot a szakrendelésre.
szaboria1
@Eriksson: Megint túl okoskodsz. Mivel ezt a gyógyszert nem állandóan szedhetem ezért már csak új beutalóval lehet menni. Ugyan is egy beutaló is csak 90 napig érvényes.
Eriksson
@szaboria1: " S ha tudod, hogy mikor fog lejárni, akkor időben kérsz időpontot a szakrendelésre."
S utána kéred meg a beutalót. Csak rugalmasan.
" kapaszkodj meg január 8-i beutalóra feb.28-ára kaptam időpontot, hogy felírjon egy gyógyszert"
Ez még benne van a 90 napban.
De ha nagyon sürgős a gyógyszer, kérhetsz soronkívüliséget.
Rockxy
Az egészség elsősorban magánügy.
Prevenció.
Ismerős kifejezés?
Nem kerül pénzbe, csak ész és idő kell hozzá.

Az oktatás is magánügy.
Minden hasznos ismeret megszerezhető az internetről és a könyvesboltokból.
De előbb érdemes kizárni 111-től 999-ig az összes szennyoldalt, meg a tévét, rádiót, nyomtatott handabandázást.
Az egészség szorosan összefügg a tudással, a betegség pedig a tudatlansággal..

"A lehetetlen nem tény, hanem vélemény."
M.A.
szaboria1
@Eriksson: Még mindig nem érted kb 2 éve lesz, hogy szedtem azt a gyógyszert felakartam íratni de a válasz az volt beutaló kell hozzá.
Eriksson
@szaboria1: Gondolom azért, mert vizsgálat kell hozzá, hogy kell-e az a gyógyszer, vagy éppen másikat javasolnak.
Novemberben voltam cukorbeállításon egy gyógyintézményben, s ott egy évekig szedett szívgyógyszeremet lecserélték másikra azzal, hogy az hatékonyabb. Kaptam hozzá 50 %-os támogatási javaslatot egy évre.
Ha letelik az egy év, időpontot kell majd kérnem a javaslat meghosszabbításához. Időben!!!
szaboria1
@Eriksson: Nekünk is már januárban kellett a kardiológushoz időpontot kérni, hogy a tervezet áprilisi kontrollra bejussunk mert már az orvos nem adhat időpontot csak megjelöli a hónapot.
Eriksson
@szaboria1: Ez így igaz. Kardilólógiára általában 3 hónap a várakozási idő. De ezt tudjuk, s mire jön a féléves vagy egy éves kontroll, már helyben is vagyunk. :)))
És mekkora tömeg szokott lenni így is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.