Eljátszotta a McDonald's a klasszikus bölcsészviccet a Szegedi Tudományegyetemen végzettekkel. Kérdés, hogy ezen ki fog nevetni. 

Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ a Facebook oldalán gratulált a friss diplomásoknak, mire az első kommentben rögtön munkát ajánlottak számukra a gyorsétteremben a McDonald's hivatalos oldaláról érkezett kommenttel. Ezúton is gratulálunk!

Tárt karokkal várja a frissen végzett diplomásokat a McDonald's

(via hvg.hu)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
@Shikari: Ááááááááááá! Elmegy Svájcba 900 ezerért mosogatni! Diplomát úgyis csak nyelvvizsgával kap! Itthon 116 lenne a nettója...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@verőce21: Egyet kell értenem veled, 3 évig friss diplomásokat ültettek a nyakamba, hogy geofizikusnak képezzem őket.
Azt tapasztaltam, az egyetemi képzés annyiból állt, hogy managerjék magukat, elhitették velük, hogy a szakma királyai, hogy nincs már mit tanulniuk.
Átlagban 4 friss diplomásból egy volt aki tanulni is akart, a többi más területen folytatta további életét.
verőce21
@F_Viktor: (10:41) Ne is mondd, én egyetemi (óraadó)oktató voltam egy ideig, megtapasztaltam. De azóta is majd' minden évben megkeresnek, diplomázók felkészítésével, mentori teendőkre. Bődületes a felkészületlenségük, a hatalmas ego-juk mellett. :)
(Van néhány történetem erről nekem is. De elmondhatom, hálás volt végül mindegyik ezért.)
GeoCravker
@verőce21: A négy szakmámból éppen űzöttben kb. húsz év gyakorlatom van. Részidős, főállásos, mikor mi. Voltam óraadó tanár, és tartok néha most is tanfolyamokat. A frissen végzettek jó része két nagy csoportot képez. Az egyiknek van önbizalma, és a szakma iránti alázata (szakmától függetlenül). Ők pontosan tudják, hogy juniorok, de azt is, hogy hol tartanak. Olykor szakmát is váltanak, de lesznek Valakik. Akkor is, ha ez a Valaki csak egy kiegyensúlyozott, középszintben dolgozó Ember.
A másik nagy csoportnak csak önbizalma van, és azt hiszik, hogy a diplomájukkal a passzát szelet is ők fingták. Belőlük, mivel a környzetük elszigeteli, nem tanítja, alapjában véve lenézi és kiközösíti, senki nem lesz. Emberileg akkor sem, ha a papa pénze bent tartja egy pozícióban. Ők lesznek a hatalom és a status quó kritika nélküli kiszolgálói.
Az előbbi csoport tagjai sokszor elmennek. Olykor a határon túlra. A semmire sem jó rongyok garantáltan maradnak.
Természetesen vannak az utóbbiakból is fejlődőképesek, akik idővel rájönnek a korlátaikra, és az első csapatban is lesznek, akikkel elszalad a ló. Meg átmentek. Ahogy majd jönnek többen, hogy "de én ismerek olyat, aki...". De sokszor mégsem...
JAJMÁR
Hú, de sok az okos megmondó ember kis hazànkban :)
(màr aki ittmaradt)
Talàn mėgis lėtjogosultsàga lenne az oktatàs valódi reformjànak? Ja, hàt persze!
Oktatókat is beleėrtve :)
Pálinkás Pál
@Shikari: Te igazán megszokhattad ezt szülőhazádban!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.