A Fidesz és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentést tesz a HírTV és az Index ellen a HírTV pénteki Célpont című adásában a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott és az Index által is híresztelt, a minisztert érintő rágalmak miatt – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda pénteken este az MTI-vel.

Lázár János és a Fidesz feljelenti a HírTV-t és az Indexet
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A közlemény szerint a HírTV és az Index a legaljasabb és legmocskosabb eszközöket vetette be annak érdekében, hogy befolyásolják a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást.

A HírTv Célpont című műsorának pénteki (2018. 02. 23.) adásában, és ezt követően az Indexen is "hazug és aljas rágalmak" hangzottak el, illetve jelentek meg, amelyek szerint a Csongrád megyei Fidesz és Lázár János személyesen alkut kötött volna büntetőeljárás hatálya alatt álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért

- írták.

Közölték: az elhangzott hamis vádak miatt az érintett sajtószervek felelősségre vonása iránt haladéktalanul intézkednek. A Fidesz és Lázár János aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt azonnal feljelentést tesz, az elkövetők így a büntetőbíróság előtt fognak felelni. Hozzátették, hogy kezdeményezik a szükséges sajtó-helyreigazítási eljárásokat is, megfelelő helyreigazítást követelve.

Emellett haladéktalanul személyiségi jogi pert is indítanak "a teljességgel megalapozatlan, valótlan és súlyosan sértő tényállításokkal szemben", és kérni fogják a bíróságtól, hogy a rágalmak valótlanságának megállapítása mellett kötelezzék a hazugságokat közlő sajtószerveket megfelelő elégtételadásra és nyilvános bocsánatkérésre, tiltsák el őket hazugságaik terjesztésétől, valamint milliós nagyságrendű sérelemdíj iránti igényüknek is érvényt fogunk szerezni.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Lézerke a te szádból hangzott el ha nem a fidesz nyer akkor a város nem fog semmit sem kapni. Mi ez ha nem burkolt fenyegetés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kissé felnőttem
akkor ujabb pervesztés lesz Jani? hamar kiderül ez is.romlik az arány egyre romlik.
bakcsubakka
@RonaGyuri: Nagyon megköszönném,ha leírnád,mit rejtenek a linkek,mert nem jeleníthető meg ! Az okát nem tudom. Előre köszönöm !
durbincs
@dr. prédikátor: zsákba van már levesgyökér ? mert nagyon hallgat ?,
human
Megfelelő helyreigazítás: ...és még geci is.
Köb Jani
A DK és az MSZP legyőzte a Jobbikot, Vona alávetette magát az egyesülésnek, erre mit lép a Jobbik tagsága? A pártérdek az első.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél