A Fidesz és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter feljelentést tesz a HírTV és az Index ellen a HírTV pénteki Célpont című adásában a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott és az Index által is híresztelt, a minisztert érintő rágalmak miatt – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda pénteken este az MTI-vel.

Lázár János és a Fidesz feljelenti a HírTV-t és az Indexet
Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A közlemény szerint a HírTV és az Index a legaljasabb és legmocskosabb eszközöket vetette be annak érdekében, hogy befolyásolják a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást.

A HírTv Célpont című műsorának pénteki (2018. 02. 23.) adásában, és ezt követően az Indexen is "hazug és aljas rágalmak" hangzottak el, illetve jelentek meg, amelyek szerint a Csongrád megyei Fidesz és Lázár János személyesen alkut kötött volna büntetőeljárás hatálya alatt álló romákkal a cigány szavazatok megszerzéséért

- írták.

Közölték: az elhangzott hamis vádak miatt az érintett sajtószervek felelősségre vonása iránt haladéktalanul intézkednek. A Fidesz és Lázár János aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt azonnal feljelentést tesz, az elkövetők így a büntetőbíróság előtt fognak felelni. Hozzátették, hogy kezdeményezik a szükséges sajtó-helyreigazítási eljárásokat is, megfelelő helyreigazítást követelve.

Emellett haladéktalanul személyiségi jogi pert is indítanak "a teljességgel megalapozatlan, valótlan és súlyosan sértő tényállításokkal szemben", és kérni fogják a bíróságtól, hogy a rágalmak valótlanságának megállapítása mellett kötelezzék a hazugságokat közlő sajtószerveket megfelelő elégtételadásra és nyilvános bocsánatkérésre, tiltsák el őket hazugságaik terjesztésétől, valamint milliós nagyságrendű sérelemdíj iránti igényüknek is érvényt fogunk szerezni.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Lézerke a te szádból hangzott el ha nem a fidesz nyer akkor a város nem fog semmit sem kapni. Mi ez ha nem burkolt fenyegetés?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Borsodi: ma, 00:43; Ne biztasd mert még megteszik és felvásárolják az összes tv csatornát, mint ahogy az összes megyei lapokat már bekebelezték. Az Észak-Koreaiak már a spájzban vannak.
nepszava.hu/picture/122337/normal/488/00488721.jpeg
kissé felnőttem
akkor ujabb pervesztés lesz Jani? hamar kiderül ez is.romlik az arány egyre romlik.
human
Megfelelő helyreigazítás: ...és még geci is.
Köb Jani
A DK és az MSZP legyőzte a Jobbikot, Vona alávetette magát az egyesülésnek, erre mit lép a Jobbik tagsága? A pártérdek az első.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.