Kora ősszel kezdődhet meg a Lánchíd felújítása, de ezt megelőzően egy kisebb felújítást kell végrehajtani a BAH-csomópont felüljáróján – mondta el Tarlós István főpolgármester az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Tarlós elárulta, szerinte mennyi esélye van a győzelemre az ellenzéknek
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A Lánchíd és környékének felújítása két ütemre bontható: az elsőben a híd és a 2-es villamos alagútjának, valamint felszíni környezetének a megújítását végzik el. A második ütemben a Váralagutat és a Clark Ádám teret újítják majd fel – közölte Tarlós István, hozzátéve, hogy a teljes projekt több mint húszmilliárd forintba kerül, megvalósításának időtartama pedig 3-3,5 év.

Elmondta, nagyjából szeptember táján kezdődik a híd felújítása, és ennek az az oka, hogy előtte – mint fogalmazott – "muszáj egy ráncfelvarrást végezni" a BAH-csomópont felüljáróján. Forgalomszervezési okokból egyszerre a Lánchíd és a BAH-csomópont nem zárható le

- mutatott rá a főpolgármester.

A hajléktalanok ellátásáról szólva Tarlós István kijelentette: ma Budapesten csak az a hajléktalan ember nem részesül ellátásban, aki elutasít minden segítséget. A fővárosban mintegy hatezer férőhely van a komfortosított, biztonságos hajléktalanszállókon – mondta, hozzátéve, hogy hozzávetőlegesen 88-90 százalékos a kihasználtság, tehát még mindig van hely.

Nem sok esélye van az ellenzéknek

A főpolgármestert kérdezték a hódmezővásárhelyi polgármester-választásról is. Tarlós István gratulált a megválasztott polgármesternek az egyéni teljesítményéhez, majd azt mondta, hogy véleménye szerint mintha az ellenzék túllelkesedné a dolgot.

Az új polgármester egy jobboldali ember, túl sok ilyet nem fognak találni: hogy van egy mélyen jobboldali beállítottságú katolikus egyházközségi elnök, aki mögé a Jobbiktól kezdve egészen a DK-ig beállnak – mondta Tarlós István, aki szerint be kell látni, hogy

az ellenzék 40-50 ilyen embert nem fog előszedni, tehát ez tipikusnak nem mondható.

Továbbá szerinte egy választó nem igen tudja komolyan venni az olyan összefogást, ahol öt-hat miniszterelnök-jelölt van. Azt hiszem, lenne egy kis zavar az országban, az ellenzék kormányt alakítani sem tudna – értékelt Tarlós István.

"Ettől még az ellenzék az országos választások megnyerésétől olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől"

- összegezte véleményét a hódmezővásárhelyi polgármester-választás eredményéről a főpolgármester.

Tarlós István a Kossuth rádió 180 perc című műsorában e téma kapcsán megjegyezte azt is, hogy szerinte ez a történet mozgósíthatja a Fidesz szavazóit az április 8-i országgyűlési választáson, azaz feltehetőleg ez a Fideszre leadott szavazatok számát is jelentősen növelheti.

Tarlós István az M1-en szólt arról is, Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi képviselője most "azt az érdekes dolgot" találta ki, hogy az ő vezetésével a pártok képviselőinek még a parlamenti választás előtt meg kellene beszélni: április 8. után hogyan tovább Budapest. Ezt kész röhejnek nevezte, rámutatva: április 8. után a fővárosban semmilyen változás nem lesz, az önkormányzati választások 2019 végén lesznek. "Ez az ember nem követhető intellektuálisan" – mondta Horváth Csabáról a főpolgármester.

A Kossuth rádióban kérdésre szólt arról is, hogy a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló szocialista népszavazási kezdeményezés aláírásgyűjtése nevetségbe fulladt, azt abbahagyták; míg a kezdeményezők 100 ezer aláírásról beszéltek, információik szerint körülbelül 40 ezer aláírásuk lehetett.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@Zeta: @Eladott Ország: Ezek mind egytől egyig megélhetési politikusok.Ha valamelyik a szakmájában semmit se ér,az politikusnak áll.Lásd Németh Sziszit,Halász Jánost,stb...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Pistuka, Pistuka már megint nyalsz gondolkodás helyett! =))
Az egyik legszebb, hogy semmi gondotok, mert "megjegyezte azt is, hogy szerinte ez a történet mozgósíthatja a Fidesz szavazóit ". Nos tény és ezt minden potentátotok megjegyezte: lényegesen több szavazatot kaptatok, mint az előző alkalommal!!! =))
verőce21
Tarlós teljesen a reálpolitikus szemszögéből beszélt.
"Ettől még az ellenzék az országos választások megnyerésétől olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől"
advocat
Én meg Tarlós intellektusától nem vagyok elbűvölve. Mert van ellenfél és van ellenség. De a fidesz ellenzéke ellenség? Szerinee igen.
justhpeter
Valamit mondania kellett. Különben sincs annyi esze, hogy csendben maradjon.
Yoda69
sarlos elvtars
MEG 38 NAP
es mesz te is a levesbe!
quadrocopter
Tarló Pityu előadta a kötelező hordaadrenalint!
Annyira nincs esélye az ellenzéknek, higy Bayer három keresztes nemibeteg hímtag, azonnal beóbégatta a birkaügetést félelmében!
Eladott Ország
Ez a "preciz mérnök" sehol sem állta meg a helyét, a Müszaki Egyetemen félévet ismételt majd ismét megbukott és került Győrbe a Főiskolára. Utána ahol dolgozott mindenütt eltanácsolták egy idő múlva a KKMV-töl meg - a Kádár rendszerben - úgy kirúgták, hogy a lába sem érte a földet. Azután a rendszerváltás után politikusnak állt. Műveletlensége és tahósága az viszont változatlan. Talán kicsit tahóbb lett.
uploads.disquscdn.com/images/4845fea1bbfd19b4d458850462f8357b9cf930aa4507a0324c2afa62c65d2f6f.jpg?w=600&h=448
www.youtube.com/watch?v=_yqJy_1oAag
Eladott Ország
i.imgur.com/fIZKcdd.gif
Ne felejtsük el, hogy ezek a figurák nem egyszerűen hatalmon akarnak maradni, hanem az életükért futnak. Nem fizikailag, mielőtt valaki elkezd hörögni. De nem bukhatnak, annak az árát már nem tudják megfizetni. Ha mégis buknak, nem ellenzékbe kerül a legtöbb, hanem börtönbe. Ennek elkerülésére nem túl nagy ár valakit kitenni a viharba. Majd visszamehet a melegbe, amikor elcsitultak a kedélyek és meg fogja kapni a jutalmát, amiért kitartóan eljátszotta a villámhárító szerepét. Ezt az előadást látjuk most, véleményem szerint. Nem kellene bedőlni neki.
maszk
tarlós istván NEM KERESZTÉNY !!!
(Véletlenül nagy kezdőbetűvel írtam a nevét, de időben észrevettem a hibát. Az "István"-t meg azért írom kis kezdőbetűvel, mert ebben a kontextusban szégyen az Istvánokra nézve, hogy ezt a ganét is Istvánnak hívják.)
)
csipetke
Tarlós is csak a fidesz Marionett-figurája,akit kedvük szerint rángattak/rángatnak...
Zeta
@csipetke: végül is olyan, mint a fideszesek, liberálisból illibsi lett.
csipetke
@Zeta: @Eladott Ország: Ezek mind egytől egyig megélhetési politikusok.Ha valamelyik a szakmájában semmit se ér,az politikusnak áll.Lásd Németh Sziszit,Halász Jánost,stb...
JAJMÁR
Sajnos, hogy az emútnyócėv jobboldali kormànyzàsa ellenėre? vagy azėrt? igen kevės hiteles ės tisztessėges jobboldali ėrzelmű politikust lehet az orszàgban talàlni.

De tisztessėgest ės nėpszerűt, amelyik mögė be tud àllni a fideszből kiàbràndult jobboldali szavazó, jóval könnyebb, mint a fidesznyikben.
Desischado
De jó, hogy az agyhalott debil osztja itt az észt! Majd meglátjuk, mi lesz április 8-án istván!
Zeta
@csipetke: igaza van , osztom a véleményét.
Villon
Csak így tovább FIDESZ!!! Egy kicsit még Sorosozzatok, migránsozzatok, Brüsszelezzetek, libsizzetek, köpködjetek! Millió-szám szereztek ezekkel új szavazókat. Akiknek három óra után nincs kedve lopni, az is rátok adja voksát, mint ahogy azok is, akik kiegészítik jövedelmüket a kecsketartással, gombaszedéssel, akik kedvet kaptak hogy a felcsúti stadionban kedvelhetik meg a magyar futballparódiát, kezüket tördelve izgulnak, hogy a bölcs vezető mikor költözik végre a várba, vagyis mindenki rátok fog szavazni, akit lehülyéztek.
Villon
@Shikari: Nekem is tetszik. Csak így tovább!! ... hogy minél többen megutálják.
Eladott Ország
@Villon: ma, 04:30 Pedig a csútinak már elkészült a páncélruhája a várba költözéshez íme, csak egy kicsit potrohosra kellett kialakítani, hogy beleférjen.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/23754766_1611373672216101_2892413660571849167_n.jpg?oh=d02f880e78393f5717794cae52ef02d4&oe=5AC7F1F6
kukac50
Tarlós tévedhet,Unja már a Magyar Nép a sok hazugságot! Leváltják a Fideszt!
A többség nem lehet ellenzékbe A Fideszből kevesen lesznek a parlamentben.
Erre rásegít az is,hogy vásárhelyen tiltott párt finanszírozás történt az Erzsébet utalványok osztására utalok. Meg arra az 5 milliárdos adósságra amit az új polgármester örökölt a Fidesztől. Azt mondták jól áll a város 400 milliós többlete van és kiderült,hogy 5 milliárdos adósság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.