A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) egymillió forintra bírságolta a köztévét, mivel szolgáltató nem tartotta be a választási eljárással kapcsolatos esélyegyenlőségi alapelvet.

A hírcsatorna szerint az MTV egyik műsorában

a kampány két hete alatt csak fideszes politikusokat hívtak be, ellenzéki politikusokat még az őket érintő hírekkel kapcsolatban sem kérdezték meg.

A bizottság a bírság mellett megtiltotta a köztévének, hogy a kampány alatt továbbra se hívjon be ellenzéki politikusokat.

„Az M1 médiaszolgáltatás Ma reggel című műsora a 2018. február 28. és március 13. közti időben a Jobbik Magyarországért jelölő szervezetnek nem biztosított megjelenési lehetőséget” – mondta Patyi András, az NVB elnöke.

A köztévé egymillió forintos bírságot kapott

„A meghívottak személyéből, a műsorszám címéből, valamint az egyes műsorszámok tartalmából is megállapítható, hogy gyakorlatilag sem a Jobbikot, sem egyéb ellenzéki politikust nem hívtak be a műsorba, és lehetőséget sem adtak, hogy felszólaljanak”

– mondta Borbély Andrea, az NVB jobbikos tagja. Litresits András, az NVB szocialista tagja szerint a műsorszolgáltató inkább pártévéként működött.

Az MTV a választási bizottságnak küldött válaszában nem is tagadta a jogsértést, az NVB végül egymillió forintos bírságot szabott ki a köztévére.

Cikk-és címlapkép: Pixabay

(Hír TV)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Jújjj, két hét fityesz-kampány = 1 millió forint közpénz büntetés?
Most aztán zokognak a Lendvay utcában és az mtva székházában...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Jújjj, két hét fityesz-kampány = 1 millió forint közpénz büntetés?
Most aztán zokognak a Lendvay utcában és az mtva székházában...
Clavigo
Nem baj Patyi elvtárs... Majd a zadófizetők kicsengetik ezt is.
sokanvagyunk
Ekkora bírságot egy kis szatócsbolt kap, ha egy 20 forintos tételt nem üt be a pénztárgépbe - bár lehet, az NVB a kisbolttal valamint tettével egyenértékűnek tekinti az MTV nevű csatornát.
Macskaszem
Kifizetjük az 1 millát, ők meg a térdüket csapkodják a röhögéstől, és továbbra is lesz@rják az ellenzéket.
cikicakk55
Ennyit bőven meg ér nekik,hogy az ország szegényebb lakói csa a FideSS általl bejelentett állandó migránsozást,Sorosozást hallják és nézzék. Érezzék úgy,hogy csak a FideSS védheti meg őket a gaz hordáktól,Soros veszélyes szervezeteitől. Néha közben azért elmondják mennyire jól élünk,szárnyall a gazdaság,az egészségügy egész Ejrópában nálunk a legpöpecebb, és a nyugdíjasok is dőzsölhetnek,mert annyit emeltek nekik,hogy még az unokákat is bőkezüen támogathatják. Azok meg el is hiszik,hogy Soros és a migránsok miatt élnek sokkal nagyobb szegénységben,mint 30 éve.
cs.n.
@Macskaszem: „a közönség érdekét szolgáló szabály lényege nem a személyes megszólalási lehetőség biztosítása, hanem az eltérő véleményeknek a közösség részére való eljuttatása, melyet akár más is bemutathatott az érintett időszakban a műsorszámban bemutatott közéleti ügyekben" 444.hu/2018/03/17/annyira-tolja-a-fideszt-a-kozteve-hogy-a-valasztasi-bizottsag-kenytelen-volt-egymillio-forintra-buntetni

Ez a válaszuk egy része. Azt is írhatták volna, hogy "Na és? Leszarjuk." Mert voltaképpen ugyanazt jelenti, csak bő lére eresztve.
namihami
Azzal kezdeném, hogy egyáltalán, de mi a f@sznak bohóckodik ez a gittegylet ilyen hülyeségekkel?
Hiszen akármennyire bünteti, úgyis ugyanabból a zsebből fizetjük ki mi, adófizetők. Éppen csak áttesszük egyik zsebünkből a másikba. Állami csöcsön lógó tv büntetése ugyanazt a kasszát terheli. Akkor meg minek? Semmi egyéb, mint parasztvakítás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.