Az Országgyűlés 2002-ben létrehozta az úgynevezett Medgyessy-bizottságot. Ennek volt feladata, hogy feltárja az akkori miniszterelnök Kádár-korszakbeli titkosszolgálati múltját. Az ülések jegyzőkönyveit tíz évre titkosították.

A Momentum képviselőjelöltje, Körömi Attila, aki a bizottság tagja volt, kikérte az ülések jegyzőkönyveit, amiket az ugynokaktak.hu oldalon nyilvánosságra hozott a párt – olvasható a párt közleményében.

„Ma már nem az a lényeges, hogy kit és hogyan szerveztek be, hanem az, hogy a nyilvánosság megteremtésével éppen a további zsarolások lehetőségeit vegyük ki”

– mondta Körömi.

A bizottság jegyzőkönyvei több, mint 500 oldalt tesznek ki. Ezek között szerepel Kövér László meghallgatása is, mely során a Parlament jelenlegi házelnöke elismeri a Fidesz felelősségét az ügynökakták nyilvánosságrahozatalának elmaradásáért.

A Momentum közzétette a Medgyessy-bizottság titkosított parlamenti jegyzőkönyveit

„Azt a tisztázó és tisztító munkát, amit a politikai életben el kellett volna végezni, hogy most ne kelljen az ön frakciójának néhány tagjával foglalkozni itt, ezt nem végeztük el.

Régi bűnnek hosszú az árnyéka. Ebben én személyesen a Fidesz nevében is a magunkra eső felelősséget vállalom” – olvasható Kövér László válasza a szocialista bizottsági tag kérdésére a jegyzőkönyvben.

A teljes jegyzőkönyv itt letölthető.

Cikk és címlapkép: MTI Fotó/Krizsán Csaba

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mit gondoltok miért nem lett nyilvános az összes akta 1990 tavaszán, Antall megmondat szó szerint ,,akkor kiürül a parlament,, hát ezért !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Mit gondoltok miért nem lett nyilvános az összes akta 1990 tavaszán, Antall megmondat szó szerint ,,akkor kiürül a parlament,, hát ezért !!!
cikicakk55
Szerintem már eleve nem szabadott volna olyan embereket a kormányokba felvenni,akik a Kádár korszakban párt tagok és párt vezetők voltak. Sajnos a gengszterváltáskor pont a Kádárrendszer legnagyobb sunnyogói jutottal a legmagasabb szintekre. Most a választások után is ha sikerül leváltani a Fidesz,úgy kéne valahogy megoldani,hogy egyetlen egyik párt tagja se kerüljön még be a parlament közelébe se. Menjenek vissza dolgozni.Valamit csak tanultak mielőtt politikusok lettek.Ha nem tanultak,akkor meg ott van a közmunka.matolcsy megmondta,hogy meglehet élni 47.500 ft-ból. Tessék,lehet példát mutatni a szellemileg elmaradt népnek,hogy Ők,hogy oldják meg? Na de semmi banki átutalás ám! Minden eddig szerzett vagyont vissza az államkasszába. Ez vonatkozik az összes pártra,nem csak a Fideszre.
papa.49
@cikicakk55: Pontosan ezért szoktam mondani 1990. nem RENDSZER VÁLTÁS VOLT, CSAK GENGSZTERVÁLTÁS !!!
levarosbukta
@cikicakk55: Hát ezaz! Mikor megtörtént a rendszerváltás csak ámultam bámultam, hogy ugyanazok ülnek ugyanabban a székekben mint eddig. Csak a párttitkár nem gyűlésekre járt hanem templomba.
levarosbukta
@papa.49: Antallnak hatalmas bűne, hogy elkezdte kétmarokkal szórni a nép vagyonát. Stratégiailag fontos cégeket privatizáltak, szétverték a tsz-eket. Rt-k Zrt-ék varázsolódtak egyik napról a másikra elő, olyan részvényekkel hogy csak kapkodtam a fejemet. Jól indult de szar lett belőle.
papa.49
@levarosbukta: Bizony az lett a prof urak kormányának nem feledhető bűne az hogy az országot elindította a szakadék felé !!!
A könnyűipar, a mezőgazdaság, a szolgáltatói ipar akkor kezdett a hanyatlásba !!!
A volt párttitkárok alakították a kft. az ott dolgozókkal, aztán szépen kipasszírozták a melósokat a buliból, a trükk vesztességes volt a kis cég 2-3 éven keresztül, és mindenki menekülni akart a buliból !!!
Mellette még elmismásolták az akták nyilvánosságra hozását is, és elindította ezt a fütyiszes bagázst a felemelkedés felé, a Tiszti kaszinó eladásával, a fütyisz akkor vált pártból vállalattá, amely csak a haszonszerzésre koncentrált !!! Ebben a Simicskának is MÚLHATATLAN ÉRDEMEI VANNAK !!!
Cicamama55
Már azt hittem a Momentum Milka csokit reklámoz! :)))))
levarosbukta
@papa.49: Hanyatlásba?? Rommá verték! Ezek az ágazatok fizették meg hogy a ruszkikat haza zavarták. Azok eszméletlen mennyiségű árut átvettek tőlünk, és úgy zavartuk el őket hogy a kutya nem keresett más felvevő piacot. Persze hogy tönkre mentek, hiszen annyi kereslet nem volt a termékekre a hazai piacokon mint amennyit termeltek. Az őszinteség kedvéért azért hozzá kell tenni hogy új piacok keresése esetén jelentősen javítani kellett volna a termékeink minőségén. Ruszkiknak mindegy volt, minden szart átvettek.
papa.49
@levarosbukta: Tudod dolgoztam 70-71 ben a Tisza Cipő Gyárban karbt. villszerelőként tudom a feleségem, az anyósom, a sógorom is ott dolgozott, van elképzelésem róla ...
Perwool
Megbocsáthatatlan bűne az összes eddig kormányon lévő politikai erőnek, hogy a mai napig falaz a besúgóknak.
emerencia
@papa.49:15:47-re. Nem gengszterváltás volt, hanem gengszterszaporulat. A régiek odaengedték a húsosfazékhoz az újakat. Ennyi élősködőt már nem bírunk, s nem is akarunk eltartani.
papa.49
@durbincs: =kakazsák, tátsd a pofád lápimóc ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
papa.49
@durbincs: Bunkó még nem lájkoltad magad mi van kopik az a hatalmas egy bited ???))))))))))
papa.49
@emerencia: A ,,gengszterváltást,, úgy értem a 3. 4. sor került előre ...
papa.49
@durbincs:=szarzsák tátsd a pofád )))))))))))))))
quadrocopter
@durbincs: Matyar nem menni, butaság gyöngye? Anyád tudja, hogy egy pondrót etetett?
Bánja, hogy nem a kiskutyákat hagyta meg helyetted?

Megnéznéd, meg is fogdosnád, szádba is vennéd, mi?
Mit akartál kinyögni, román "migri"?

Látod barom, piti trükkel etetnek meg téged, mert buta vagy! Lesül rólad a primcsiség!
Bruhahahahah...hihihihi..

Gatyaturkesz volt már?
Szádba is jutott?
Szőrszálakkal, csicska?
Matyar még nem menni stupid?
Ha megsimizik buta fejed, akkor elköpöd magad, csicska?
quadrocopter
@durbincs: Matyar nem menni, butaság gyöngye? Anyád tudja, hogy egy pondrót etetett?
Bánja, hogy nem a kiskutyákat hagyta meg helyetted?

Megnéznéd, meg is fogdosnád, szádba is vennéd, mi?
Mit akartál kinyögni, román "migri"?

Látod barom, piti trükkel etetnek meg téged, mert buta vagy! Lesül rólad a primcsiség!
Bruhahahahah...hihihihi..

Gatyaturkesz volt már?
Szádba is jutott?
Szőrszálakkal, csicska?
Matyar még nem menni stupid?
Ha megsimizik buta fejed, akkor elköpöd magad, csicska?
NagyB
@levarosbukta: igen,elkepeszto aru mennyiseget vettek at az oroszok...csak hat nem fizettek erte...
NagyB
@durbincs: te valoban hataron tuli vagy?
advocat
No. Ha annak idején Medgyessyt piszkálták. T tiszt volt, ami azért hivatásos állomány féle. (Rogán Tóni és társai pólója.) Akkor ugyanezen cég titkos ügynökét, aki viszont jelentett, miért nem? Tudjuk a te kommunistád, meg az én kommunistám...
kereső
@advocat:Medgyessy annak idején azt mondta,hogy elháritó tiszt volt-és ez az elháritás inkább az oroszok elleni volt,-hiszen Magyarország akkoriban kereste a kapcsolatokat a nyugattal-IMF...-amit nem igazán akartak az oroszok tudomására hozni.
Én már akkor sem igazán értettem,és most sem értem ,hogy miért kell azonosan kezelni egy elháritásban dolgozó tisztet, egy 3/3 -s,a hazai besúgórendszerben ügyködő tisztet-és a beszervezetteket.Nekem ez magas.
advocat
És kerestük a kapcsolatot az Interpollal is. Ezt sem vették jó néven az elvtársak. Mert szovjet elvtársaink az képzelték, hogy pl.:a magyar büntettesek nyilvántartáshoz is hozzáférhetnek, de az övékhez mi nem. Ebben is ilyen jó elvtársak voltak. Ilyen volt a szocialista együttműködés. És a mai napig ilyenek. Mert a putyini rendszer sem különb. És hogy is áll a jelenlegi "együttműködés"? Hát... Ki tudja?
Commenter
@papa.49: Te tudod mi a véleményem néhai aj -ról. Tőle bűzlik ez a hal! Mivel Orbán a mentoráltja lett mikor "jobbosodott" ezzel a nyamvadt listával zsarol boldog.boldogtalant 30 éve. Nem hiszem hogy ez lehet! a.j. gyáva volt, korrupt és aljas is! Ennyi. Azt ami itt ma van neki is köszönhetjük! :((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.