Az adatvédelmi biztos szerint sértené a nyomozás érdekeit, ha nyilvánosságra kerülne, mit írtak Orbán vejének volt cégéről az OLAF-nál.

A Magyar Idők kormánypárti lap cikke szerint Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos arra a következtetésre jutott, aki szerint nem lehet nyilvánosságra hozni az Európai Csalás Elleni hivatal (OLAF) megállapításait az Elios-ügyben, mert azok nyilvánosságra kerülése sértené a nyomozás érdekeit.

Nem hozzák nyilvánosságra OLAF-jelentést

Fotó: pixabay.com CCO

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) Tényi István bejelentése után kezdett vizsgálatba. 

Péterfalvi szerint az ügyészségnél lévő OLAF-jelentés feljelentésnek minősül, vagyis az arra vonatkozó jogszabályok alapján kell eljárni. A vonatkozó jogszabályok szerint pedig nincs lehetőség arra, hogy a nyomozás iratait vagy annak meghatározott részét közérdekből lehessen megismerni, mint ahogyan arra sincs jogi lehetőség, hogy annak másolatait kiadják.

Az OLAF főigazgatója 2017. december 22-én tett javaslatot arra, hogy Magyarország Ügyészsége költségvetési csalás miatt indítson eljárást az Elios Zrt. által megvalósított, az Európai Kohéziós Alapból támogatott magyarországi közvilágítási projekt miatt.

Az OLAF vizsgálata 35 közvilágítási projektre vonatkozott, a szervezet főigazgatója 17 esetben tett ajánlást büntetőeljárás megindítására.

A Pest Megyei Főügyészség 2018. január 22-én indította el a nyomozást, ezt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Bocs, de nem Tiborcz és Gorbán érdekeit sértené?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Hahaha... Akkor mégis van nyomozás polt részéről?
Qqberci
Már Péterfali sem tudja, mi a különbség a "jelentés" és a "feljelentés" között? Ilyen alapon az időjárásjelentést is titkosítani lehetne...
szép új világ
Bocs, de nem Tiborcz és Gorbán érdekeit sértené?
nezelodo
Nahát, hogy milyen tapintatosak ezek a pártkatonák a Nemzeti Vejkó viselt dolgaival, és a fél ország lenyúlásával!
karma1
@Qqberci: Olvasd el figyelmesen a cikket, abban benne van, hogy Peterfay Attila feljelentesnek minositette az OLAF jelentest, es buntetougyi eljarasra tettek fel az ugyet.

Most mar csak az a kerdes, hogy hogy nem derult ki januar 22.-e ota, hogy az ugyben barki is nyomozna. Hiszen az egesz ellenzek ezt kovetelte.
Ha akkor bemondja orban, hogy hallgatnak az OLAF jelentesre, es meginditjak hivatalbol a nyomozast az Elios ellen, meg ugy altalaban az egesz ugy kivizsgalasara, akkor egy tokos legenynek mutatkozhatott volna, felvehette volna az "igazsag bajnoka" cimet is, de nem igy tette.
Ugyanigy fogadott be 1300 menekultet is, stikaban, - ennek sem latom semmi ertelmet.
Pálinkás Pál
igen érdekes dolgon rágódtok..miért nem kéri ki valamelyik ellenzéki párt az OLAF jelentést,és hozza nyilvánosságra??? És hogy ne lehessen belekötni,mondjuk felpakolják egy offshore állam szerverére!!!???
Pálinkás Pál
@Horizont: Nem orbánéktól kell kikérni,hanem az OLAF-tól!!!
nemfideszes
Érdekes, hogy a 4-es metróról szóló OLAF jelentés nyilvánosságra hozatala nem sértette a nyomozás érdekeit!!!...most már tudható ami eddig csak sejthető volt, Péterfalvi is csak a csuti csicska akár csak Patyi elvtárs...
Nessy
Konklúzió? Ha nem szerepel a jelentésben fidesz potentát, de rá lehet húzni legalább ötlet szinten ellenzéki valakire, még a csapból is az a jelentés folyik, éjjel, nappal.
A nemzeti vő szent és sérthetetlen, csak hódolat illeti apósával egyetemben, nem bírálat. Ergo ez az OLAF jelentés titkosítva az idők végezetéig!
Borsodi
Ezek megúsznak mindent,ki játsszák a törvényt eltussolnak,közben hülyének nézik a részben hülye népet.
Pálinkás Pál
@Horizont: Úgy látom két malomban őrlünk..igen ,az OLAF megküldte orbánéknak akik ráültek...ezért valamelyik ellenzéki párt kikérhetné...lehetőleg olyan,aki nem sűllyeszti el!!!
nemfideszes
@Pálinkás Pál: Ilyen esetekben pártoknak sem adhatják ki, max. betekintésre, de akkor sem beszélhetnek róla. Ha csak nem vállalják a pert, amit nagy valószínűséggel elbuknának az állammal szemben.
nemfideszes
@Shikari: "Mi a probléma?"
1. A 4-es metró esetében érdekes módon nem volt probléma , hogy nyilvánosságra hozták a jelentést még a nyomozás lezárása előtt? Ezt úgy hívják, hogy kettős mérce
2. Annak az esélye, hogy a fidesz vezette ügyészség és rendőrség, bármi terhelő adattal álljon elő a vejkóval szemben, és a saját lábon állót a bíróság elé állítsák, egyenlő a nullával (és nem azét mert a kis g..i nem lenne nyakig sáros). Ezt pedig úgy hívják, hogy hatalommal való visszaélés.
Ez a jelentés is megy a másik 36 mellé amiket polt pot petike jó mélyen eldugott a fiókjában.
Pálinkás Pál
Te sem érted???, kikéri a párt..és felteszi egy banánköztársasági szerverre...aztán bizonyítsák be hogy ők tették!!! Fidesz ellen fidesz módon!!!
vadnarancs
Na fideszes gecik, jöhet a magyarázkodás, ugyan miért nem? Szopjátok csak a propaganda dumát szarházi egybitesek!
png
Kétharmaddal ezt is elsikálják.
Nincs még egy olyan Európai ország, ahol ezt a tengernyi aljasságot, lopást elfedezik.
Magyarország a bűn országa.
nezelodo
@Shikari: tegnap 16:01. Igazad van így van ez rendjén, de akkor ha az ellenzéket meggyanúsítják, miért kürtöli "világgá", (mert hergelésetekre nektek írják és kevesen veszik komolyan, legfeljebb a Dunyhás testvér félék), a GFG a pártlapban meg a Pisti srácok szennylap amiről sokszor beigazolódik, hogy rágalom volt? Vagy ezzel akarják megszerettetni az állampártot, meg a te úri stílusoddal, azokkal akik még nem kedvelték meg az illiberális államot, meg az orosz, kirgiz, azeri, török szíriai stb. testvériséget?
nezelodo
@Shikari: Tudod, nem mindenkinek az az életfilozófiája, hogy "Jönnek az ügyvédek és elintézik, oszt jónapot, meg hogy nem volt aznap közgyűlés, stb." A Másik pedig az, hogy nem érdemes vitába szállni a régi új rendszer seggnyalóival, mert hamar azon kapod magad, hogy megpróbálnak lehúzni az ő szintjükre.
nezelodo
@Shikari:Nem kell nekem elmagyarázni, itt azok komcsiznak folyamatosan, akik 25 éve még a Népszabadság előfizetéssel üldöztek, rendszerváltáskor meg hátrébb ültették két sorral az ötven éve templomba járókat, hogy a helyükre ülhessenek.
nezelodo
@Shikari: Nemcsak itt, a fidesz többsége ilyen, ugyhogy először azoknak pampogj, élén a Kövérrel, és a hírhedt családjával, de itt szolgálta a munkáshatalmat id Orbán is, és a nyolcvanas évek elején nagy meggyőző erővel könyökölt be a megyei PB-be, a véreskezű Papp elvtárs, az 56-os rendcsináló grémiumába.
nezelodo
@Shikari: Na ez azért nem Mátyás kora, de megértem, hogy kínos a KISZ titkár kormánynak, csak ők mutogathatnak visszafelé. Ráadásul bagatelizálják, vagy tagadják a tényeket. Most a Soros ösztöndíjak sem érdekesek már a hatalmon lévőknek, csak azoknál akik az útjukba vannak. Látom a Bandzsamaris is letakarította a Soros múltját, innen onnan... Tetszik.. Olyanok az elvtársaid, mint a cigány aki cigányozza a többit, vagy az anyós aki zsidózza a közismert vejét, és elfelejti megnézni a családfáját, hogy hívták a nagypapát.
nezelodo
@Shikari: Melyik naaagy fideszes vezetőhöz akarod hasonlítani ezt a porosz arisztokrata katonatisztet? Vidám estém lesz, ha végignézem a mi szerény számbajöhető listánkat, és egyenként összehasonlítom vele őket.
nezelodo
@Shikari: Porosz katonatiszt volt, nem náci, nem SS alakulatot parancsnokolt, ezzel nincs semmi baj sem, ahogy a magyar hadsereggel sem volt, mint fegyveres testülettel, csak évtizedekig hamis képet festettek róluk a történelem hamisítók. Jó lenne ha valamelyik mai vezetőnk a "bokájáig érne" egy a Donnál megfordult őrmesterünknek.
nezelodo
@Shikari: Inkább érdekel a magyar hadvezetés. Akkor még nem lehetett fotószerkesztéssel érdemeket szerezni, hogy ott volt a háború "Oszkár Gáláján" szerkesztett fényképe szerint, és zacskót is hiába húztak volna a fejükre, hogy ne ismerjék fel, sőt a függöny mögé sem bújhattak. Szóval melyik ér fel emberileg talptól bokáig esetleg?
advocat
Ja! Csak a 4-es metroét? Igaz? Péterfalvi uram? Nyalakodunk? Lejár a mandátum? És messze a nyugdíj?
nezelodo
@Shikari: Annak kell lennie, ha már a lánya hercegnő. és államférfiként tárgyalhat politikai gazdasági szereplőkkel, és arab olajsejkkel. Azt is elfogadom, hogy a Nemzeti Vejkó az enyves kezével passzol famíliába, szóval nincs vita köztünk. Azt is látom, hogy ápolja a hagyományokat, tart néhány udvari bolondot is.
nezelodo
@Shikari: Rajtad kívűl mindenki érti, de úgy röhögtedheted ki magad ahogy akarod, végtére is ez testhezálló feladat neked. Nekem meg ez ügyben a kilenc is páros, kívűlről nézem a nemzeti szerénységet, maximum van véleményem, nem szorulok senkire, a munkám mellett.
nezelodo
@Shikari: Bocs de ahogy visszanézem az rendszerváltás óta történteket, éppen a fidesz volt a hözöngő. Tőlem sem hallottál ilyesmit, még ha ha a királyod nem akarja engedni akkor is lesz véleményem róla és a sleppjéről, és fogja még szorítani Őszerénysége fejét Szent istván koronája. Semmivel sem különbek, mint akiket támadnak, egy a fészekalja, hiszen éppen ők hívák magukat liberálisnak. Vagy már akkor is hazudtak?
Elismerem amúgy profi a politikájuk, ettől profibban csak a korrupciót, a tolvajlást művelik. éppen erről szól az OLAF jelentés, és biztos vagyok, nem ez lesz az utolsó, amit az az impotens brüsszeli társaság felefed. Ezt egyiküknek sem kell sem megerősíteni sem tagadni, majd eldönti az aki adta az ellopott pénzt. Ha ez sem elég, majd az utókor fog ítéletet mondani, ahogy szokott lenni, és ebbe bele kell nyugodni, és akkor is úgy van, hogy az kiabál akinek a háza ég.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.