Egyelőre nem tudni, hogy került a drog a húslevesbe.

Csütörtök délután szinte egyszerre jelent meg két hír: az egyik egy Nébih-közlemény volt, mely szerint csattanó maszlaggal, azaz egy hallucinogén droggal mérgezett fűszerköményt találtak, és ki is vonják a forgalomból.

Gulyáslevesbe kevert droggal mérgezik a turistákat Budapesten?

A másik hír arról szólt, hogy turisták lettek rosszul egy budapesti étteremben a gulyáslevestől. Furcsa módon a hírben nem az szerepelt, hogy szimpla gyomorbántalmaik lettek volna, hanem különleges rosszullétről számolt be a hír. Toxikológiára vitték őket, ellenanyagot kaptak,

volt, aki azt sem tudta hol van, mi történik vele

- írta korábban az index.

Hogy a két dolog összefügg, az az RTL-híradójából, majd később a Honvédkórházat fenntartó Honvédelmi Minisztérum közleményéből derült ki. A kórház azt írta, két embert kezelnek atropinmérgezéssel a budapesti Honvédkórházban, állapotuk jelenleg stabil. Az atropin a csattanómaszlag hatóanyaga, gyakorlatilag maga a drog.

A közlemény szerint két, csütörtök hajnalban kórházba került beteg ellátása és kezelése nyomán azonosították a kórház munkatársai azt az atropinmérgezést, amelynek nyomán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismét figyelmeztetést adott ki az országba került szennyezett fűszerkömény miatt. (Azért ismét, mert, mint az a közleményből is kiderül, a Nébih március 22-én már intézkedett ugyanilyen ügyben, mérgező gyomnövénnyel, csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket vont ki a forgalomból.)

Egyelőre nincs hír arról, hogy most ezeket a termékeket használta-e az étterem, vagy valami újabb mérgezéshullámról van szó.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fotón bemutatott gulyásleves úgy néz ki mint egy berántott krumplifőzelék.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
nabaszki...a hír láttán a nejem kiugrott a kényelmes foteljéből, és egyenként vizsgálta meg a köménymagokat...

...megnyugodtam...
Eladott Ország
A fotón bemutatott gulyásleves úgy néz ki mint egy berántott krumplifőzelék.
wagabund
@Shikari: nem tudom, de a hírekben felhívták a figyelmet az egyiptomi köménymag ellenőzésére is..
...valami nagyon nem stimmel..
ila51
@Eladott Ország: kb...a maradék pörköltet kicsit felöntik , lehúzós gulyás
Edmond Dantes
Na,legalább a külföldiek is megismerték,hogy milyen maszlaggal etetnek bennünket.Ők csattanó maszlagot kaptak,de az legalább gyógyszerrel gyógyítható.
Eladott Ország
Nem éppen egy országimázst növelő gulyásleves volt. Vagy ez már olyan természetes lesz mint az erős Pista, bróker Marcsi, a bróker botrányok. És hungarikum lesz a fidesz diktatúra is?
libellle
@Eladott Ország: phu, hat elég borzasztoan nez ki. Nem szeretnem meg is kostolni.
namihami
@Eladott Ország: Ízlések és pofonok, ugyebár. Ott és ők így szeretik. Egy tányér leves--egy darab krumpli. Az a szegény hús meg olyan, mintha aknára lépett volna a marha.
Ha túl elaprózza, még kifő belőle az a kis tápérték is. És egyébiránt, kap hozzá kést-villát, tanuljon meg kultúráltan étkezni. Ha már a Vezérről tudja a világ, hogy nem képes rá.
GeoCravker
Baromira érdekes lenne, hogy ki volt az a címeres és címzetes vadbarom, aki ezt a címet adta, és az egész cikk felütését le merte így körmölni.

De az biztos, hogy jó eséllyel lábon hordta ki azt a fajta agyhalált, ami még a Google használatát sem ttte lehetővé számára.
advocat
Én teszek a levesbe csipetkét, apróbbra vágott krumplit. És egy kevés köménymagot. Attól már ilyen gond lehet? Toxikológusok! Van válasz? És én kanállal eszem. A gulyás csak más országokban tömény, mint a pörkölt, mert azt árulják "echte ungarische gulasként". De mi tudjuk az igazságot.
GeoCravker
@advocat: Ha olvastad a Rejtélyt az antillákon, akkor tudhatod, hogy bár méreg, azért nem kevés kell belőle.
A maszlag ráadásul igen büdös :-)
propeller.hu/itthon/3349725-maszlag-sajtoetika#v2156780
libellle
@Eladott Ország: Jó Isten miket linkelsz be. Mi az a szörnyü dolog a foton. Az én cicáim gyönyörü tálkában finom illatu és kinezesü eteleket kapnak.
www.google.de/search?q=essen+im+krankenhaus&sa=X&biw=1920&bih=974&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=4me0J3QA99PUkM%253A%252CjzbK3TzuY30beM%252C_&usg=__YV8ov07gXTli46ctkt7WHKtEt3U%3D&ved=0ahUKEwiU56md2d_aAhVFBiwKHQ

csupán paar foto a hanyatlo nyugatrol

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.