Iszonyatos a hiány a kétkezi munkaerőből. Pedig rengeteg a közmunkás és az inaktív. 2018. 05. 17. 06:29 Az utóbbi időben több cég is elvitte egyes termelési egységeit Magyarországról, emellett már a tervezett bővítések egy része is elmaradt a munkaerőhiány miatt – írja csütörtöki számában a Magyar Idők. A cikk szerint elsősorban az alacsony hozzáadott értékű, összeszerelő termelési egységeket érinti már olyan súlyosan a bevonható dolgozók hiánya, hogy a vállalatok közül néhányan inkább Ukrajnába, Szerbiába vagy akár a Távol-Keletre szervezik ki ezeket a gyártási fázisokat. Több mint ötszáz munkavállalóját bocsátja el a napokban Gyöngyösön és Gödöllőn az egyik nemzetközi cég, mivel a munkaerőhiány miatt Magyarországról elviszi egyik termelési egységét – mondta a lapnak László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke. Elmondta, hogy korábban az ország különböző pontjain működő más vállalatok egységeinél is előfordult a jelenség, többek közt Móron, Sárváron vagy...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na csak kezd kibontakozni a munkaerő elüldözésének hatása...meg lehet köszönni a fidesznek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ugyan mar, mindenre van megoldas. Csak mutassak meg a multiknak a futyiszesek a partigazolvanyukat, mondjak meg nekik, hogy a magyar gazdasag szarnyal, ja es el ne felejtsenek boldog karacsonyt kivanni nekik, mert hat a fo"ni sajnos nem foglalkozik uzleti ugyekkel (se)..
Rendben van otthon minden, a gazdasag szarnyal, iden 4 %-ot fog noni a GDP, orbannak ketharmada van, meszilolo az 5. leggazdagabb magyar - akkor mi a baj?
Eriksson
@karma1: Semmi. Csak nem akarnak dolgozni a multiknak éhbérért.
karma1
@Eriksson: Ugyan mar. Ezt te sem gondolod komolyan. Egyszeruen NINCS , aki dolgozzon. a 63 eves no nem fog elmenni a gumigyarba dolgozni, mert fizikailag nem kepes ra. A fiatal elhuz Nyugatra, ahol nemcsak ahhoz az egy gyarhoz mehet el dolgozni, ami a falujaban van, hanem tobb ajanlat kozul is valaszthat.Tudomasul kell venni, hogy a Ratko korszak utolso hullama iden es jovore valoban elmegy nyugdijba - ha megeri e'lve -, az utanakovetkezok pedig nem kernek orban agymeneseibol. Ez ilyen allati egyszeru.

Kulonben pedig hagyjatok mar ezt a rettenetesen demagog suket dumat, hogy a multik ehbert fizetnek: a magyarorszagi kereseteket a MAGYAR KORMANY hatarozza meg, nem a multi!
orban azzal csalogatta Magyarorszagra annakidejen a multikat, hogy itt rendkivul olcso a szakkepzett munkaero. Eloszor a "szakkepzett" jelzo vesztette el a jelenteset, mert akinek volt egy jo szakmaja, az mar reg Nemetorszagban dolgozik - esetleg ugyanannak a cegnek az anyavallalatanal, 5-szoros munkaberert - mara meg a "munkaero" fogalma is kiuresedett, mert mara mar csak oregek, betegek, szakkepzetlenek vagy eppen kulfoldre keszulo emberek maradtak otthon.
A fizetesek mindenkori minimumat MINDIG a kormany mondja meg: regen ezt ugy hivtak, hogy FEOR besorolas: vagyis ha gepirono voltal, akkor akar Zala megyeben kaptal ilyen munkat, akar Nogradban, mindenhol ugyanazt a besorolasu alapbert kaphattad, a tobbi a vallalat profiljatol fuggoen jott a fizetesedhez, oszt jonapot.
Eriksson
@karma1: Mondom én, hogy valamilyen okból nem akarnak dolgozni. :)))
A FEOR szocialista találmány volt, ma már piacgazdaság van. Minden esetben a munkáltató mondja meg, hogy mennyit akar fizetni. Oszt a paraszt vagy elvállalja, vagy nem.
Igen, és még az is igaz, hogy régiónként igen változóak a munkabérek. Nem mindegy, hogy Kelet-, vagy Nyugat-Magyarországon van a cég, vagy netalántán Budapesten.
karma1
@Eriksson: A FEOR szerint nem lehet kulonbseg a kulonbozo orszagreszek kozott, - ezt pont azert talaltak ki.
A multi - ismetlem -, csak annyit fog fizetni, amennyi az orszag minimalbere, illetve ahhoz igazodo bert.
De a cikk nem errol szol: NINCS, akinek a multi a sajat akarata szerint fizessen, mert NINCS MUNKAVALLALO! Es ezert inkabb a maradek dolgozokat is elkuldik, es beszuntetik a gyartast , atviszik mas orszagba, ahol az OSSZES munkahelyukre van megfelelo jelentkezo.
Ha egy vallalkozas nem rentabilis, me'g a nullszaldot se tudjak kihozni, akkor minek maradjanak? Csak a hulye forsziroz nyilvanvaloan veszteseges uzletet futtatni..
Hellcat
Na csak kezd kibontakozni a munkaerő elüldözésének hatása...meg lehet köszönni a fidesznek...
Eriksson
@karma1: Hidd el, hogy van különbség, nem is kicsi. Nem véletlenül van még a határon belül is munkaerő vándorlás.
A multi is a régiók átlagfizetéséhez igazodik.
Nem mondható, hogy munkanélküliség van, mert aki akar az dolgozhat. Persze, ha AKAR.
karma1
@Eriksson: Nem ertek veled egyet, mert hiaba akarna dolgozni mondjuk egy komuves, ha nincs szamara munka, csak a Mercedes gyarban,, vagy ha egy konyhai kezilany akarna dolgozni, de etterem nincs a kozelben, csak a gyongyosi gumiuzem, amit esetleg fizikailag nem bir.
A keresetkulonbsegeket nagyon jol ismerem, a FEOR-t annakidejen csak megcsinaltak, mert a fluktuaciot akartak vele elkerulni, de azt sem sikerult elkerulni vele megsem, a berkulonbsegek mara meg mar oriasiak orszagszerte, tudom...:o)
Eriksson
@karma1: Annak idején... Mostanság meg egészen másképpen van. Nem úgy, mint annak idején, hogy van egy szakmám, vagy még az se, de én csak azt az egyfajta munkát vagyok hajlandó végezni. Ezer közül választhat, de kellhet hozzá némi képzés.
(egy jó kőműves számára, nem szamara, mindig van munka, hónapokkal előre be van táblázva)
Csizmás Kond
ezek csak az olcsó munkaerőért jöttek...ha nincs rabszolga már mennek is.
Pálinkás Pál
@Eriksson: Hazudsz...Persze közmunkás rabszolgának bárki elmehet,de azt azért ne nevezzük munkának,mert értékteremtő volta egyenlő a nullával..lassan beérik amit régóta mondok,maradnak itthon a fideszseggnyalók...azt nem lesz aki megtermelje az ellopható pénzt,egymás torkát fogjátok elvágni!! és munka,értékteremtés terén nem számíthattok a szavazóbázisotok zömét alkotó cigány,határontúli,meg egybitesekre akik ittmaradnak nektek!!!
Eriksson
@Pálinkás Pál: Úgy hiszem, hogy te hazudsz. Ennyi marhaságot őszintén összehordani nem is lehet. Milyen hazugládát hallgatsz?
csak úgy....
@Shikari: 12:33 tibike! te reggeltöl estig itt vakargatod a kindertojásaidat a propelleren de a kolompárékat cikized,hogy nem dógoznak !?
Pálinkás Pál
@Eriksson: Hazugládát...én nem nézek közmédiát...na ott más sincs csak kamuzás ezerrel...lebutítva,hogy ti fidesz szavazók megértsétek!
csak úgy....
@Csizmás Kond: beszész zödséget! szar multi jobban fizet mint a mészáros lölö

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.