A független Mellár Tamás bejelentette, hogy belép a Párbeszéd frakcióba, ami így megmenekült és megmaradhat a parlamenti frakció. A héten ugyanis a Liberális Bősz Anett kilépett a frakcióból, ami így négy fősre olvadt, ami azt jelentette, hogy így nem is alakulhatott volna meg.

Csatlakozik a Párbeszéd országgyűlési frakciójához Mellár Tamás független pécsi képviselő. Mellár a döntését közösségi oldalán jelentette be.

A teljes szöveg ITT olvasható.

Mellár Tamás belép a Párbeszéd frakciójába, így megmenti azt

Mellár Tamás. MTI Fotó: Kovács Attila

A héten a liberális Bősz Anett kilépett a Párbeszéd-frakcióból, négy fő pedig már kevés volt ahhoz, hogy frakciót alakítsanak. Ezért Mellár Tamás vasárnap úgy döntött, belép a Párbeszédbe.

Mint írja:

A mai napon (2018. május 20-án) úgy döntöttem, hogy belépek a Párbeszéd párt parlamenti frakciójába. Teszem ezt azért, mert nem nézhetem tétlenül, hogy az ellenzék egyetlen összefogási kísérlete is meghiúsuljon. Egyesek felelőtlen döntése miatt olyan helyzet alakult ki, amelyben nem maradhatok passzív, hanem tevőlegesen segítenem kell az ellenzéki pártok együttműködését.

Arról is ír, hogy Karácsony Gergely Párbeszéd-elnök politikai nézeteivel alapvetően egyetért, a választási kampányban ezért vállalt szerepet Karácsony miniszterelnök-jelöltségét segítő tanácsadó testületben és az általa összeállított árnyékkormányban.

Mellár közli, hogy megállapodásuk alapján

a frakciófegyelem nem köti, így függetlenségét megtarthatja. Ugyancsak szabad kezet kap felszólalásait és a bizottsági munkát illetően is.

Mellár azt írja:

bár támadhatják a belépés miatt, szerinte „most sokkal fontosabb az ellenzék perspektivikus együttműködésének az előmozdítása”, mint a saját rövid távú érdeke.

Hozzáteszi:

Remélem, hogy szavazóim elfogadják érveimet és megértik döntésem mozgatórugóit. Őket fogom továbbra is képviselni és szolgálni a parlamentben, ebben a Párbeszéd frakció nem fog gátolni, sőt inkább tágítja a szereplési lehetőségek körét. Persze biztosan lesznek olyanok is, akiket nem győztek meg soraim és vegyes érzelmekkel fogadják elhatározásomat. Ígérem nekik, hogy a parlamenti időszak során munkámmal arra fogok törekedni, hogy az ő megértésüket is megszerezzem és bizalmukat visszanyerjem.

Bősz Anett kilépése számos következménnyel járt, többek között azzal, hogy a frakció elesik attól a 130 millió forintos támogatástól, ami a frakcióalakítás miatt járt nekik – írja az Origo.

A Mandiner cikke szerint 

Mellár alig egy hónapja még értelmetlennek tartotta magát a felvetést is, hogy belépjen valamilyen frakcióba. Erről a Népszavának adott interjúja árulkodik a lap szerint.

Amikor ugyanis a Népszava újságírója megkérdezte Mellárt arról, hogy nem kellene-e mégis inkább beülni valamelyik frakcióba, akkor a független képviselő kategorikusan elutasította ezt a lehetőséget:

Semmiképp. Mellesleg semmi értelmét se látom annak, hogy Németh Szilárddal és társaival birkózzak gazdasági kérdésekről. Az alkatomtól is idegen, hogy színpadias felszólásokkal irányítsam magamra a figyelmet

Forrás: HVG, Origo, Mandiner, 24.hu, 444.hu

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Köszönjük Mellár Úr a demokratikus ellenzék megmentéséért tett lépését!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
@Eriksson: én szeretnék tenni az országért.
Lopni szeretnék.
Hogy kell belépni a Fideszbe?
Van valami előzetes lopásteszt, vagy csak simán le kell szopni a cigánymaradónát?
Eriksson
@vladimir putin: Nem kell akkora hazafinak lenned. Elég, ha belépsz valamelyik frakcióba, s máris dől a lé. Legálisan.
magyarbakancs
@Shikari: Nem lop harácsol.
Mészáros,Orbán
bencemacska
@Shikari: ma, 08:05

Légy szíves közölni a forrást, honnan vetted a definíciót!
A kisujjad, - ahonnan a fent közöltet szoptad - nem mérvadó forrás tudományos körökben!!!
CsipkeRózsa
@Shikari: Az, hogy a frakciópénzből Mellár Tamás is részesül, én nem tartom ellenszolgáltatásnak, mint ha azért kapná a pénzt, hogy belép. Gondolom, neki is lesznek költségei, ő is igénybe vehet tanácsadókat.
csak úgy....
@Shikari: csoda,hogy még erölködnek veled tibi,...ritka nagy idióta vagy ;) ...ez meg az én véleményem! ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.