Májusban jelentős mértékben, az áprilisi 2,3%-ról 2,8%-ra gyorsulhatott az éves inflációs ütem Magyarországon - vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. Ez több mint 5 éves csúcsot jelentene a hazai inflációban. Azt ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a hirtelen áremelkedés elsősorban az üzemanyagár-hatásnak tudható be, vagyis nem egy meredeken emelkedő trend kezdetét látjuk. A Magyar Nemzeti Bank már egy ideje azt hangoztatja, hogy az alacsony eurózónás, és úgy általában véve globális infláció, illetve a horgonyzott várakozások miatt nem kell számítani a hazai árszínvonal gyors emelkedésére. Még úgy sem, hogy az alacsony munkanélküliség és a bérek dinamikus növekedése a belső kereslet erősítésén keresztül elméletileg felfelé kéne, hogy hajtsa a fogyasztói árakat. Az idei inflációs statisztikák eddig a jegybankot igazolták, hiszen sem a headline inflációs mutatóban, sem a maginflációs indexben nem látszódott túlzott árnyomás a magyar gazdaságban: áprilisban éves alapon...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Május végére az egész évre tervezett 1360,6 milliárdos cél 87 százaléka már elfogyott. Ha ehhez még hozzávesszük , hogy az Európai Bizottság az uniós támogatások 10 százalékának a megvonását javasolja, összegszerűen 100-150 milliárd forint lehet a büntetés, vagy a korrupció miatt bukhatjuk az uniós pénzeket. Minden nappal büdösödik a perzsaszőnyeg alá lapátolt szemét. A kormány agyatlan kapkodása nem véletlen, nem a tavaszi pezsdület jele. Ennek lehetne is örülni, ha eltekintünk attól a nem elhanyagolható ténytől, hogy megint minden a mi hátunkon csattan. Az emberek, a civilek, általában az adófizetők totális hülyének nézése ennek a jelenlegi rezsimnek az alapköve. Erre épült minden. A butaságra, az aljas ösztönökre, tudatlanságra, gyávaságra. A kormány ezt erősíti minden megnyilvánulásával, erről szól a propaganda, ebben bízik mindenki, aki bőven meggazdagodott a lenézettek kizsákmányolásából. Működik is a dolog. Egy darabig. De amint elkezd nem működni, ahogy homok kerül abba a bizonyos gépezetbe, azt már soha többé nem lehet onnan kikotorni. Hiába dolgoznak lógó nyelvvel az egyébként is nyelvükből élők, a szerkezet recseg-ropog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Bodzagyűjtő, húzd már ki a fejedet a vajda seggéből.
A csürhe bandáddal hamarosan lapos kúszásban fogtok közlekedni, mert mi nem fogjuk kifizetni a bandátok tolvajlásait.
Amúgy: ül, fekszik és nem ugat!
csak úgy....
@Shikari: te csóró pötsc,inkább a füvet nyírnád az udvarba...
Pálinkás Pál
Várnám itt a fideszseggnyaló trollcsürhe magyarázatát!!!
Eladott Ország
@Shikari: tegnap, 17:42; Kire gondoltál a fidesz maffiára...
"Élethez, szemhez nincs közöd,
Grófi föld ez és magyar.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.