Soros György legfrissebb nyilatkozatában közölte: nem vonul vissza és még keményebben fog harcolni az általa nagyra értékelt eszmék diadaláért.

Ezt jelentette be Soros György – elmondta azt is, hogy mit gondol a "Stop Sorosról"

Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke, a Nyílt Társadalom Alapítványok alapító elnöke. Fotó: MTI/AP/Francois Mori

Ami elromolhatott, az el is romlott

– így értékelte a világban az utóbbi években zajló folyamatokat Soros György egy lapinterjúban.

A HVG cikke szerint a magyar származású amerikai milliárdos a The Washington Post című amerikai lapnak adott nyilatkozatában azt hangsúlyozta, korábban azt hitte, Európában annyira sikeres lesz tevékenysége, hogy be is fejezheti jótékonysági szervezetinek a működtetését is.

Azt is közölte, nem vonul vissza.

Trump megválasztása és a Brexit mellett Soros maga is választások politikai célpontja lett, ahogy a cikk fogalmaz, Kaliforniától Magyarországig.

Az interjúban a 87 éves milliárdos arról beszélt, hogy az általa képviselt ügyekkel szemben feléledő nacionalista érzület nem arra ösztönzi őt, hogy visszavonuljon, hanem épp ellenkezőleg: még inkább képviselni fogja az ügyeit.

Minél nagyobb a veszély, a fenyegetés, annál inkább úgy érzem, hogy szembe kell szállnom vele

- mondta zürichi interjújában.

Kettőzött erővel fogja folytatni, amit elkezdett

- tette még hozzá.

Arról is panaszkodott, hogy a küzdelmét megnehezíti, hogy bármit is mond, sokan kiforgatják a szavait.

Nagyon nehéz hatékonynak beszélni, mert nagyon sokszor a szövegkörnyezetből kivéve idézik mondataimat, s azokat ellenem fordítják

– közölte Soros.

Elismerte azt is, hogy

nem számított Trump győzelmére, a saját buborékában élt a kampány során.

Elmondta:

Akkor támogatná a Trump lemondatásáért küzdő demokratákat, ha azok visszaszerzik a többséget az amerikai törvényhozásban, és megnyernek maguknak néhány republikánus törvényhozót is.

Hozzátette:

hogy az általa támogatott Hilary Clinton hibája az volt, hogy nem hallgatta meg az embereket, és lekezelően beszélt.

Az interjú jelentős részében amerikai belpolitikai kérdésekről beszélt, de szóba került az Open Society Foundation kérdése is:

Soros alapítványa jelenleg a világ száz országában van jelen, évi 940 millió dollárból működnek, és a szervezet elmondása szerint fő tevékenységük a liberális szabadságjogok, például a szabad sajtó és választások érvényesülésének elősegítés.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy mit érez akkor, amikor hallja, hogy Oroszországban és Magyarországon is sokan támadják a magyar kormány pedig külön „Stop Soros” törvényt fogad el, közölte:

Fájdalmasan tudatában van annak, hogy mennyien támadnak

Forrás: The Washington Post, HVG, 444.hu, Blikk

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Van. akinek a .. F O C I .. a hobbija félévszázadosan, szétfejelt szürkeállománnyal MEGÉLDEGÉL hol ennek, hol annak, hol amannak az AKÁRMIJÉBŐL!
.
És van, aki több, mint HÁROMNEGYED ÉV SZÁZADON túl "is", tiszta fejjel, nem VÁLTOZTATVA, a II. vh-t is átélve, elhatározásán, vagyonokat ÁLDOZ azok ellen, akiknek NINCS HELYÉN az embersége, mást mond az etetője, mint tapogatója!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Hajrá, mindent bele, orbán jellemtelen g, azt a kezet harapja, amelyik etette. Soros úr helyében én keményen megleckéztetném!
Jozefina
Jó egészséget kívánok neki továbbra is!!!
magyarbakancs
"Fájdalmasan tudatában van annak, hogy mennyien támadnak"
Nem-tudom ,hogy igazak -e a ö neki tulajdonított betelepítési nyilatkozatok,irományok,
még egyet sem olvastam,hallottam.
Ha be avatkozik egy ország politikai dolgaiba valaki az mindig ellenszenvet,hordoz magában.
Felvette a keresztút állja az ütéseket,amennyiben nem viseli miért tesz olyat,hogy véleményt formál valamiról..
verőce21
Soros mindig a rossz ügyért harcolt, népek megnyomorításáért!
Keményen harcolt az angol font bedöntéséért is.

Soros György valójában az emberiség ellensége! Az angol birodalmi politika, angol-holland pénzügyi köreinek, a Benjámin társadalmi csoportnak az ügynöke, végrehajtó bérgyilkosa.
Még a náci uralom alatti Magyarországon, zsidó származása ellenére beállt a hódítók közé és már akkor bizonyságot tett arról, hogy kiválóan alkalmas bérgyilkosnak, tömegpusztítónak, népek tönkretevőjének.
Soros jelenlegi feladata az, hogy a nemzeti gondolatot, ahol csak lehet, kitöröltesse az emberek fejéből. Alapítványai, ösztöndíjai nem az emberbarátság, hanem az embergyűlölet jegyében működnek. Minél többen, minél hamarabb elpusztuljanak, hiszen túl sok a haszontalan ember a földön! Ebben aztán segít is az eutanázia programra kihegyezett alapítványa.
Két főbb tevékenységi köre van: az egyik a harc a kábítószerek törvényesítése és korlátlan kereskedelme érdekében – természetesen a szabad kereskedelem emberi jogának a szellemében. Ebből aztán hatalmas pénzbevétele van, és ebből fedezni lehet a szükséges politikai manipulálások költségeit. A másik fő területe a nyílt társadalom kérdése – ugyancsak az emberi jogok szent tétele alapján –, melynek alapvető lényege, hogy minden nemzeti jelleg eltűnjön. A pénz- és áruforgalom útjába sehol ne legyen korlát, a társadalom bomoljon egyedekre. Se állam, se szervezkedés, csak korlátlanul idomított bérrabszolgák. Ezt fejezi ki a globalizáció is, amihez aztán a világkormány igénye is szervesen tartozik.
Eladott Ország
Sorost annyian támadják, úgyhogy meghosszabbítja a befolyását Bicskéig. ... És ha még mindig támadják, akkor Lovasberényig.
Jozefina
Nagyon érdekes cikk, ami a bevándorlásról, beilleszkedésről is szól, de jelen esetben pár évszázad tükrében a kunokról szól.
Nagyon érdemes elolvasni:
qubit.hu/2018/06/10/ellensegbol-kisebbseg-miert-es-hogyan-olvadtak-be-a-kunok-a-magyarok-koze

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.