Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.

Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

Erdő Péter bíboros, prímás, érsek átadja az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Adalbert-díját Tarlós István főpolgármesternek a névadó apostolok tiszteletére celebrált ünnepi szentmisén az óbudai Szent Péter és Pál-templomban 2018. június 24-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

A Kelemen Imre érseki irodaigazgató-helyettes által felolvasott méltatás szerint Tarlós István városvezetői munkája a hitélet szempontjából is jelentős, hiszen sokat tesz a templomok és egyházi intézmények fejlesztéséért és fenntartásáért.

A városvezető "nem a politikai divat" követését, hanem az "erkölcsi normákon", "hitének megélésén alapuló katolikus keresztény életet tekinti legfőbb céljának"

- hangzott el.

Neki köszönhetően a főváros "költségvetésében mindig jut rész az egyházi- és hitéleti tevékenységek támogatására".

Több budapesti katolikus templom és intézmény – például a Szent István-bazilika és a Mátyás-templom – is részesül műemlékvédelmi, rekonstrukciós, fenntartási támogatásban.

Elhangzott az is, hogy Tarlós István III. kerületi polgármesterként többedmagával megalapította a Szent Péter és Pál Katolikus Általános Iskolát, és biztosította az intézménynek otthont adó épületet.

Támogatta a Szent Péter és Pál-templom és a főplébánia épületeinek teljes rekonstrukcióját, a berendezések javítását, cseréjét és a templom jelenleg folyó szigetelési munkálatait. Tarlós István emellett részt vesz a plébániai közösség életében is.

A főpolgármester szívén viseli az elhagyatottak, a betegek, a hajléktalanok ügyét is, fejlesztve az őket ellátó intézményeket. Mindez nemcsak szakmai rátermettségét, hanem keresztény emberi hozzáállását is jelzi.

A szentmisén részt vett mások mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és III. kerület fideszes országgyűlési képviselője és Bús Balázs (Fidesz-KDNP) III. kerületi polgármester is.

A Szent Adalbert-díjat Paskai László bíboros, esztergom-budapesti érsek alapította 2001-ben. Az elismerést azok kaphatják meg, akik segítették a főegyházmegye valamely szervezetének munkáját, céljainak megvalósítását, hozzájárultak a keresztény értékek gyarapításához.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A 100 ezer főre számított gyilkosságok száma Magyarországon magasabb, mint az életveszélyes helynek beállított Svédországban vagy bármely más, a bevándorlási célországnak tekintett nyugati országban. És akkor e legendás közbiztonság mellett a létbizonytalanságról, a nélkülözésről, az egy főre jutó GDP-ről, az EU legszegényebb régiói közé tartozó országrészekről és a keresztény emberi hozzáállásról egy szót sem szóltunk. Keresztény emberi hozzáállás az, amikor kriminalizálják a hajléktalanokat? Amikor a rokkantnyugdíjakról szavaztak, hallották a semmi szélére taszítottak kiáltását? Amikor elvették a nyugdíjvagyont, eszükbe jutott, mi lesz akkor, amikor a kifosztottak megöregszenek?
Tudja, hogy családok rettegnek a kilakoltatástól, képtelenek fizetni a számláikat?
Amikor ez a képviselő felveszi az igen busás fizetését, eszébe jut vajon, hogy azt a minimálbért megadóztatva szedte össze a költségvetés? Amikor a képviselő duplán, triplán veszi fel a költségtérítést, amikor lakhatási támogatást vesz igénybe ok nélkül, akkor egy pillanatig gondol a meglopottakra? Egyszer kopogtatni fog a párnázott ajtón a munkanélküli, a rokkant, a hajléktalan, a gyermek nélkül maradt szülő, a közmunkás, a minimálbéres, a napról-napra élő, a cigány, a zsidó, a bántalmazott nő, a lakásában fagyoskodó idős, a külföldre kényszerült fiatal, a továbbtanulni képtelen szegény, az orvos, a pedagógus, az egyetemista, a középiskolás és a politikusoknak el kell majd számolniuk. A demokráciával, a jogbiztonsággal, a társadalmi szolidaritással, az erkölcsi normákkal, az anyagi javakkal, a stadionokkal, szőlőbirtokokkal, bányákkal, földekkel, köztulajdonokkal, egészségüggyel, oktatással és ezernyi olyan dologgal, amelyért most koncon marakodó sakálként harcolnak, feledve azokat, akikért ott vannak. Most, vagy később, de be fog következni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@namihami: Tökéletesen igazad van. Így kell tönkretenni az egyházi- és világi élet még meglévő normális kapcsolatait is.
Commenter
@Eladott Ország: ez üt! államvallás lett az orbán féle kereszténység...
durbincs
@Commenter: Pedofil maga panaszkodik ? a játszótér mellől ?s akkor mit szóljanak anyukák ?
rúzsos ragadózó ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.