A szombathelyi kórházban meghalt az a nő, akit férjével és lányával együtt múlt pénteken villám sújtott a gyenesdiási strandon – közölte a Vas Népe online kiadása pénteken.

Meghalt az a nő, akit villám sújtott Gyenesdiáson

Fotó: MTI

A lap információja szerint egy celldömölki családot ért közvetlenül villámcsapás.

Két sérültet a helyszínen újra kellett éleszteni, az anyát, aki a legsúlyosabb állapotban volt, mentőhelikopterrel a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitték, de a napokban belehalt sérüléseibe.

Az eset múlt pénteken történt Gyenesdiáson, ahol a hirtelen kitörő viharban egy fa alatt álló emberekbe csapott a villám. A három, közvetlenül villámsújtotta emberen kívül egy negyedik sérült is kórházba került, a fiatal német nő elesett és emiatt szenvedett könnyebb sérüléseket, másnap azonban elhagyhatta a Keszthelyi Kórházat.

Ugyancsak még a múlt hét végén hazatérhetett a celldömölki család lánya, aki a villámcsapástól könnyebb sérüléseket szenvedett. Édesapját – akit a helyszínen újra kellett éleszteni – Keszthelyről Zalaegerszegre, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai osztályára szállították a hét végén, de az MTI értesülése szerint azóta ő is hazamehetett.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ezek szerint a strandon tartózkodók tájékoztatása nem volt megfelelő!!! Ugyanis midenféleképp kellett volna a hangosbeszélőn keresztül elmondani, hogy fa alá állni életveszélyes!!! Vajon ki lesz a felelős??? A villám!!??
görbetükör
Túl sok a buta, tudatlan ember kis hazánkban.
Nem fogják fel, hogy létezik száraz vihar. száraz villámlás. Amikor semmi előjel, hét ágra süt a nap és mégis villámlás van.
Azért kell a tájékoztatás, hogy vihar közeleg. Nem pedig azért, mert az emberek nem tudják, hogy villámláskor ne álljanak fa alá. Azt a legtöbb ember tudja.
Azt viszont nem, hogy derült égből, napsütés közben is jöhet villám. Erre nem lehet felkészülni.
Tragédia, ami történt.
36
Semmi mástól nem félek, csak a villámtól. Sunyi egy dög. Meg kellene már tanulniuk az embereknek, hogy csak önmagukra számíthatnak és csak önmagukra vigyázhatnak igazán.

Őszinte részvétem.:(
Pálinkás Pál
@Jozefina: Te amerikában élsz??? Akinek az IQ-ja több 20-nál, az nem áll fa alá viharban,főleg ha villámlik...és hogy ki a hibás...hát a Darwin díjas család!!!
lópicigáspár
@Jozefina: Hát ki volna! Soros, meg Gyurcsány és persze Brüsszel!
papa.49
Részvétem de felnőtt embernek tudni kell NEM MEGYÜNK A FÁK ALÁ VIHARBAN, és ha mégis a fától mesze és lefedni a földre ...
papa.49
@görbetükör: Elolvastam van benne sok értelmes gondolat de miért pont nekem szántad ???
Mert én nem szóltam le az áldozatot !!!
division
Fa alá állni viharnál...Nincs hozzáfűznivalóm.
egyvandor
@Jozefina: Szerinted ezt a mondatot egy strandon kell valakinek életében először hallani?
Magyaroszágon az embereket szinte semmire nem készítik fel sem a jogaikra, sem arra hogy eligazodjon a jogi útvesztőkben sem arra hogyha katasztrófa helyzetbe kerül mit tegyen. A közszolgálati médiát a politikusok hatalmi játékai céljára használják.
Pálinkás Pál
@görbetükör: Most amit idelinkeltél,az mennyiben érinti az ügyet???
"Az, ha a körülmények alapos ismerete vagy saját tapasztalat nélkül kezdünk el ítélkezni mások felett, és a földbe döngöljük őket olyasmi miatt, ami nem az ő hibájukból történt. Vagy ha hibáznak, segítségnyújtás nélkül kioktatjuk őket, mintha mi sokkal különbek lennénk náluk"
Ez az idézet csak arra mutat rá hogy a firkászhölgy empátiája meghaladja a józan ész határait!! Milyen körülményeknek kell fennállni hogy villámlás alatt ,egy sík területen /strand/ fa alá állj???És igazán kíváncsi lennék,ebben az esetben,Szegedi Erika hogy képzeli a segítséget,azon kívül hogy odakiabálsz...nem kéne a fa alá állni!!
görbetükör
@papa.49: - mert a vihar semmiből jött, ilyenkor nem tudni előre, mi lesz. Olvasd végig a cikket! Sőt a konkrét hírt is. Ha te derült égnél, napsütéskor sem állsz fa alá strandon, akkor nem szóltam semmit.
görbetükör
@Pálinkás Pál: - feladom. A te empátiádnál csak a szövegértelmezésed rosszabb. Feltéve, ha végigolvastad a cikket. Mert nem az általad idézett miatt másoltam be.
papa.49
@görbetükör Végig olvastam, sőt meg is értettem, csak azt egy mondatot írd ide amivel az elhunytat sértettem, mert én nem sértettem, leírtam amit tanultam, szerintem ez még nem sértés !!!
Egyébként már régen nem járok strandra mert nem kívánom megbotránykoztatni a többi embert a kinézetemmel !!!
Ha meg valóban ,,ragyogó napsütésben,, történt az eset akkor ez volt a véletlen, amit kivédeni lehetetlen !!!
görbetükör
@papa.49: - Mégsem érted. Biztos tudták, hogy fa alá nem jó állni viharban, mégis kioktattad. (Tegnap, 18:56)
Nem ragozom tovább.
görbetükör
@division: - esetleg olvasd végig a cikket, vagy a többi kommentet. Tudod, itt olvasni is lehet, nem csak írni. Aztán gondold végig, hátha változik a véleményed az adott tragédiáról.
papa.49
@görbetükör: Ha ez neked ,,kioktatás volt,, akkor biztos úgy van, mert szerintem meg NEM AZ VOLT !!! Egyébként ha esetleg elkerülte volna a szíves figyelmed az első mondatom akkor PÓTOLD BE !!!
Felejtsük el egymást, mert semmi kedvem ehhez a parttalan dumához !!!
Eriksson
Szerintem pedig teljesen mindegy, hogy volt-e figyelmeztetés vagy sem, mert sokak úgy vannak ezzel, hogy mit szólnak bele mindenbe. Hiszen látható, hogy hét ágra süt a nap, vihar sehol.
Ha meg kész a baj, akkor mindenki hibás rajtuk kívül.
Pálinkás Pál
@görbetükör: Ha meg tudták..akkor igazi Darwin díjasaok!!!
"Biztos tudták, hogy fa alá nem jó állni viharban, mégis kioktattad." idézet tőled papának...Te minden cikk alatt hozod a szinted!!!
görbetükör
@Pálinkás Pál: - értsd már meg, ha dörög, villámlik, zuhog, nem állnak fa alá. De a SEMMIBŐL JÖTT! Gyorsan csapott le a vihar, előjel nélkül és futott, ki merre látott.
Nem mondom még egyszer, majd te hasonló esetben jobban fogsz cselekedni.
Vagy nem...
Pálinkás Pál
@görbetükör: Véletlenül nem lehet fa alá futni!!!Alap..ha nyílt területen vagy ,és villámlik,lefeküdni a földre.../pl egy mező/...és tojni arra hogy megázol,kisebb baj mint ha a villám csap meg!!!
görbetükör
@Pálinkás Pál: lassan írom, hogy megértsd. Nem esett, nem villámlott, sütött a nap és a semmiből jött a villám.
Befejeztem.
Pálinkás Pál
Ha nem esett,nem villámlott,akkor minek menekültek a fa alá??? Úgy látom a logika nem erősséged!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.