Azokat vizsgálják, akik nem folytatnak bevallásuk szerint gazdasági tevékenységet, de az ellenkezőjét lehet kiolvasni a kontrolladatokból.

Az adóhatóság szeptember 10-től megkezdi azon adózók utólagos ellenőrzését, akik a hivatalhoz benyújtott bevallásaik alapján nem folytatnak gazdasági tevékenységet, ám a rendelkezésre álló kontrolladatokból ezzel ellentétes következtetés vonható le.

Jövő héttől ellenőrzi a NAV a tevékenységüket eltitkoló adózókat

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján csütörtökön, az ADÓtraffipax rovatban közzétett tájékoztató szerint a vizsgálatok célja az adózók valós tevékenységének feltárása, valamint ennek alapján a tényleges adófizetési kötelezettség megállapítása, előírása.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Bocs, de besz@rok! Hat hogy a Joistenbe tudna a NAV barmilyen olyan tevekenyseget megvizsgalni, amit ELTITKOLNAK???
Hat eppen ebben volt eddig is a hiba, hogy ELTITKOLTAK, vagyis nincs nyomonkovetheto nyoma a tevekenyseguknek!

A sok kiadasuk mellett nem kene egy kicsit kolteni magyar tanarokra is? Szerintem megerne, mert nem neznek oket nagyon hulyenek...
A fekete munkara egyebkent van egy jo kifejezes az angolban: "under the table", vagyis "asztal alatti" munkanak hivjak az eltitkolt tevekenyseget.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Ugye nem az 2-3 személyes kis vállalkozásokkal kezdik? Talán inkább felülről lefelé kéne haladni,nem alulról felfelé. Állítom,hogy mire a parlament összes tagját leellenőrzik és persze törvényesen,addigra pár új börtönt nyitni kéne.
Zeta
@cikicakk55: azokat nem fogják! Érinthetetlenek.
karma1
Bocs, de besz@rok! Hat hogy a Joistenbe tudna a NAV barmilyen olyan tevekenyseget megvizsgalni, amit ELTITKOLNAK???
Hat eppen ebben volt eddig is a hiba, hogy ELTITKOLTAK, vagyis nincs nyomonkovetheto nyoma a tevekenyseguknek!

A sok kiadasuk mellett nem kene egy kicsit kolteni magyar tanarokra is? Szerintem megerne, mert nem neznek oket nagyon hulyenek...
A fekete munkara egyebkent van egy jo kifejezes az angolban: "under the table", vagyis "asztal alatti" munkanak hivjak az eltitkolt tevekenyseget.
justhpeter
@karma1: Igazad van, a cím is és a NAV is "under the table". Mindkettő röhej.
papa.49
@karma1: Erre mondtuk pestiesen ,,pofára megy,, !!!
kereső
@karma1: mivel 2018.07.01- től tételes adatszolgáltatási kötelezettség van az ÁFA bevallás keretében ,minden olyan számláról amelynek áfa tartalma eléri a 100 eFt-ot, ezért aztán a számla befogadó ennek a számlának minden jellemzőjét közli a bevallásában-szla.sorszáma,telj.időpontja,szla.kelte. az áfa alapja Ft-ban.
Ugyanakkor a számlakibocsátónak szintén van adatszolgálatatási kötelezettsége- nav felületen- a 100eFt áfa tartalmú számláról 5 napon belül, az 500 eFt áfa tartalmú számláról 1 munkanapon belül. Na ha,valaki úgy állit ki számlát ezen értékhatárokat elérően,hogy nem szolgáltat adatot róla, a számla befogadója meg az ÁFA bevallásban közli, akkor már meg is fogták az illetőt.A szla.befogadója a kontroll adatszolgáltató.
division
@cikicakk55: Mindegy teljesen hány fős az a vállalkozás amelyik csal, mindet meg kellene büntetni, még Juliska nénit is a piacon ha nem ad számlát. Az már más kérés hogy ez a milliárdos párt közeli "vállalkozókra" miért nem vonatkozik.
SystemError
" ám a rendelkezésre álló kontrolladatokból ezzel ellentétes következtetés vonható le."

Érdekelne, hogy ez mi...
cikicakk55
@Zeta: Sajnos tudom! Szentek,sérthetetlenek,és természetesen talpig becsületes mind. Az a legérdekesebb,hogy 9. éve minden Fideszes vezető milliárdos lett,még az ellenzéki vezetők,bár jóval gazdagabbak mint az átlag vállalkozók,még is messze el vannak maradva az anyagi javakkal,bár az adóbevallásuk szerint aránylag egyformán állnak.
sokanvagyunk
Olvasom a Nemzethy postahivatal ablakában: "Esetleges számlaigényét kérjük előre jelezze!" Javaslom, a piaci kofák is szerezzenek be ilyen táblákat...
papa.49
@sokanvagyunk: Jó felvetés, ha kofának a 2 db. tojásról, meg az 1 sárgarépáról nyugtát kell adni a postának vajon miért nem kell ha nem kéred !!!
cikicakk55
@division: szeptember07. 23:59

Tudom,hogy te is egy vállalkozó vagy és azon ritka fajta,amelyik törődik is az embereivel és azoknak az életével is.Ráadásul te még becsületes is vagy,pedig ritka az a vállalkozó,aki nem próbál meg valami kiskaput keresni. Az én párom is vállalkozó volt,addig még a parkinson el nem vette a lehetőséget tőle.Ő egyszemélyes vállalkozó volt,nem voltak emberei.nem is gazdagodtunk meg,bár akkoriban nem is voltak anyagi gondjaink,de luxusra nem tellett.Inkább úgy írnám,hogy a középosztályhoz tartoztunk,még most már kifejezetten a mély szegények közt vagyunk. Ettől függetlenül nem bántam meg,hogy a férjem becsületesen adózott,mert így minden este nyugodtan aludhattunk,nem kellett félnünk,hogy lebukunk valamiért. Az meg szinte már természetes,hogy a kiváltságosok,nem buknak le.
kereső
@papa.49: mert a posta online pénztárgépes nyugtát ad,minden esetben,Ha számlát kérsz,azért kelll előre jelezni,mert a ptárgépen erre külön funkció szolgál.Tehát a kezelőnek mielőtt" beüti a tételt"-bár postán /legalábbis a nagyobbakon ez már vonalküdleolvasóról megy/-tudnia kell ,hogy milyen "utasitást" adjon a gépnek.Ennyi csak a trükk,
papa.49
@kereső: Biztos igazad van mentségemre csak azt tudom felhozni a postai ügyeket Anya intézi már vagy 40 éve . DDDDDDDD
kereső
@papa.49: igy a "kényelmes" ugyi- meg hát igy van jó kezekben a család pénze. D...
papa.49
@kereső: Egy asszonnyal pénzen vitatkozni a világ legnagyobb marhasága, erre már régen rájöttem, én dolgozom, ő meg elkölti ))))))))))))
Persze ő is jön velem melózni ...
kereső
@papa.49: igy gondoltam én is, hiszen már emlitetted.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.