A francia kormányzati megnyilatkozáson akadt ki a magyar külügyminiszter.

Kikérjük magunknak, hogy gyarmattartó stílusban magyarázzák el, kinek jár az uniós támogatás és kinek nem – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter francia kormányzati megnyilatkozásokra célozva az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Szijjártó kikérte maguknak, hogy elmagyarázták nekik, kinek jár uniós támogatás és kinek nem

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a türk-nyelvű országok együttműködési tanácsának külügyminiszteri szintű tanácskozásán a kirgiz fővárosban, Biskekben 2018. szeptember 2-án

Fotó, címlapi kép: Külgazdasági és Külügyminisztérium/Mitko Stoichev

Magyarország soha nem volt és ma sem Franciaország gyarmata, az uniós támogatások pedig szerződések alapján járnak. Ezeknek a megállapodásoknak a másik oldala, hogy Magyarország megnyitotta piacait és ebből nyugati cégek profitáltak – magyarázta a miniszter.

Az e féle megnyilatkozásokat soha nem fogjuk szó nélkül hagyni – szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy vajon támogatja-e az Európai Parlament a Sargentini-jelentést, Szijjártó Péter azt mondta: nem kíván jóslásokba bocsátkozni. Kiderül, hogy az EP-képviselők az európai emberek érdekeit védik vagy felülnek a Magyarország elleni hecckampánynak – tette hozzá.

A probléma lényege a migráció – részletezte. Brüsszelben sokan meg akarják változtatni Európa összetételét, és ezek a migrációpárt erők nem tudják elfogadni, hogy vannak kormányok, amelyeknek fontosabb saját polgáraik biztonsága – mutatott rá a magyar külügyminiszter.

Hozzátette: ott kell segíteni, ahol baj van, nem pedig idehozni a bajt, mert ez nagyon képmutató és felelőtlen politika. Ezzel szemben a magyar kormány a Hungary Helps Program keretében templomokat, iskolákat, kórházakat épít, újít fel a migráció kibocsátó területein elsősorban a keresztényeket támogatva.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Az EU semmi mást nem kér tőlünk, mint hogy tartsuk be az általunk is aláírt jogszabályokat. Erre Orbán képtelen így teljesen jogos a kritika. Nem Magyarországot kellene büntetni, hanem a magyaroknak Orbánt,aki nem tud európai módra viselkedni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
volvós
...kérd csak ki MAGADNAK és ne a Magyar Népnek !!!
A sz...n kívül értesz te valamihez ???
Nessy
Drága külügyérünk! Ha esetleg még nem jutott volna el a tudatáig, Franciaország is az unió egyik tagállama, mint mi (egyelőre). Ergo ugyanolyan joga van véleményt nyilvánítani, mint nekünk!
Mit gondol, hogy ez a stílus, amit szíveskedik képviselni, diplomatához méltó? Az persze természetes, hogy ön mindenkinek beszól, mindenkit lehülyéz, akinek nem egyezik a véleménye a gazdájáéval!
Rockxy
Az unió gyarmata vagyunk kezdettől fogva.
Vélemény az lehet más, de a valóság marad valóságnak.
solidedge
Az EU semmi mást nem kér tőlünk, mint hogy tartsuk be az általunk is aláírt jogszabályokat. Erre Orbán képtelen így teljesen jogos a kritika. Nem Magyarországot kellene büntetni, hanem a magyaroknak Orbánt,aki nem tud európai módra viselkedni.
solidedge
@Rockxy: Lehetne fordítva. Ehhez viszont gazdaságilag erős államnak kellene lennünk. A valóság pedig az, hogy kicsik és szánalmasak vagyunk, egyedül a mellveregetésben vagyunk nagyok.
Nessy
@Rockxy: Szomorúbb az, hogy a paksi hitel miatt az oroszok "gyarmata" leszünk, és onnan nem jön elszórható, vissza nem téritendő pénz! Sőt, ott ekkora szájuk sem lehet Orbánnak és kormányának, mint jelenleg az unióban.
namihami
Ez a kakaska is tipikusan az a verekedő, aki másnap magyarázza el, hogy mennyire elverhette volna azt, akitől előző nap a pofonokat kapta.
Ez a macskajancsi is az itthoni cselédmédiumokban kéri ki magának a kint kapott kioktatàst. Menetrendszerűen későn jut el az agyáig, hogy ismét semmibe vették őt is és a kenyéradóját is.
juttka
@Rockxy: A gyarmatokat nem szokták pénzzel tömni, mint ahogy az Unió teszi M.o-gal, és elég sokat eltűr a kormányunktól, aki oda rondít, ahonnan enni kap.
karma1
Kiskocsog, tudod, mikor nyitottad volna meg a piacaidat az EU fele? Ha minden masodik magyar Mercedesszel szaladgalna, minden elso meg BMW-vel, mert akkor felvevo piac lennel, de rosszabbak vagytok, mint India, a rengeteg rabszolga be'ren fizetett melosotokkal!
Most bezzeg tudsz hivatkozni a szerzodesekre, amik alapjan Magyarorszag kapja az Uniotol a legtobb penzt,- Lengyelorszaggal egyutt - es pont ez a ket orszag rugta fel a politikajaban az Unios szerzodeseket. (Persze nem azokat, amiben a vissza nem teritendo tamogatasokat igerte az Unio).
Rockxy
@solidedge: 82től szívja a vérünket a demokratikus nyugat.
Akkor adta el kádár az országot.
Rockxy
@Nessy: @juttka: Ez az uniós támogatás meg a vissza nem térítendő pénzzel tömés:
piketty.blog.lemonde.fr/2018/01/16/2018-the-year-of-europe/
dr. prédikátor
Zselés kakadú! megint hoztad a geci formádat, egyszer szájba basznak!!!
justhpeter
Petinek a gazdaállata hülyeségeit kell támogatni, különben a gazda kiköltözteti a palotából az istállóba. Ennyi.
kakambuki
Kerítést is építettek a juttatásból a déli határon (ez q.vára csípte az EU szemét egykoron, de még ma is!) hogy felfogja az EU-ba és az országba beözönlő migránsokat akiknek egyébként a tizede sem igazi menekült, még a Nyugat szerint sem! Azokat akiket a Nyugat csak most kezd ki és vissza ebrudalgatni csendesen oda ahonnan jöttek az előbb említett ok miatt.
kakambuki
Az országot pedig nem a két szép szeméért vették be az EU-ba hanem bizony újabb piacnak a gazdasági és pénzügyi egyesülés bikái, a franciák, de leginkább a németek részére. Így volt ez és így van ma is még akkor is ha hallgatnak róla.
Sámannus
Annak biztosan nem jár aki saját devizáját támadja, hogy üzleteljen a haverokkal.
solidedge
@Rockxy: Kádárék pontosan úgy jártak,mint a mai devizahitelesek. 1973 és 1989 között tízszeresére őtt a bruttó államadósságunk. Alapvető ok pedig az volt, hogy a hitelezők valutái (japán jen, svájci frank, német márka, dollár) nagyot erősödtek.Hogy az adósság finanszírozható legyen Kádárék kénytelenek voltak belépni az IMF-be, a további hitelfelvételek pedig a kamatok törlesztésére kellettek. A több, mint 20 milliárd dolláros hiteltartozásból a túlfogyasztás csak 4 milliárd dollárral járult hozzá.
papa.49
Szargyártó te menthetetlenül hülye barom vagy, nem kikérni kell, hanem BETARTANI AZ UNIÓS TÖRVÉNYEKET SZABÁLYOKAT, ÉS AKKOR NINCS ILYEN RETORZIÓ !!!
magyarbakancs
Olyan vagy Szajkó Petike mint az a bizonyos a deszkán.
Adáig pattogtok mik megunják az EU-ban, fel oszlatja magát az EU.
Franciák,Németek,Hollandok,Belgák,Osztrákok ,Olaszok alakítanak egy új EU-t mi meg a nemzeti identitásunkkal elmehetünk a só hivatalba.
Vagy Orosz gyarmat akarsz leni te kétbites antikomcsi liberális,keresztény fa@szópó köcsög.
Rockxy
@solidedge: Úgyjártak egy frászt.
Akkor kádár adta el az országot idegeneknek, most a zorbán paktál idegenekkel.
Nehogy már véletlenül mindig mi fizessünk rá!
Ez az egész hadjárat ki van tervelve ellenünk (nemcsak ellenünk, a hasonló felfogású országok ellen is).
Aki ezt nem látja, az tévét néz, 444et olvas, meg 888at és további szennyoldalakat.
simmering73
A pofád jár neked, te kis geci, nem az uniós támogatás.
Commenter
@simmering73: tökéletes megfogalmazás!
tulipan
Ez a szargyártó Kakadú a dagadék főnökéhez sóhasonlóan, csak az NEM kéri ki magának, hogy ők bárkit és bármikor, pofátlanul kiotathatnak, aki nem osztja a hülye elméleteiket!!!
tulipan
@Rockxy: További szennyoldalak? Pl. Origo, 888, Magyr Hírlap, Demokrata., HírTV,. ugyi???
advocat
És ez a Sorosbérenc azt hiszi magáról, hogy ért a diplomáciához? Pedig csak egy rohadt büdös bunkó. Úgy diplomáciailag. Is.
advocat
Petike! Megnyitottuk a piacainkat! Szerintem nálad sem Sokol rádió szól? Habár az áruk jelentős része kínai? Akkor a kínai elvtársaknak dolgozunk? És a szerződések nem egyoldalúak. Nem mazsolázunk! Ezt is illene tudni!!!
tulipan
@advocat: Az egész narancsos horda, azt sem tudja, hogy diplomáciát eszik-e vagy isszák...!
SOHA NEM tárgyalnak, csak KÖVETELŐZNEK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.